هشدار؛ ژست «سیگار» ستارگان سینما و تمایل جوانان برای مصرف

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه تمام تلاش‌ کارتل‌های بزرگ مواد مخدر، استفاده از رسانه‌های تصویری دنیا برای گسترش رفتارهای رایج است، گفت: زمانی که ستاره سینما را می‌بینیم با یک ژست شیک، سیگار و نوشیدنی در دست می‌گیرد و حرکت می‌کند، جوانان و نوجوانان همانندسازی می‌کنند تا آن حس را تجربه کنند.

به گزارش سادس، محمد جمالو با اشاره به این پرسش که «اعتیاد؛ چرا و چگونه؟» اظهار کرد: چگونه می‌شود که انسان به درجه‌ای برسد که از مهم‌ترین و ارزشمندترین دارایی‌های خود بگذرد؟ آیا این انسان‌ها نمی‌دانستند که اعتیاد می‌تواند این بلا را بر سرشان بیاورد؟.

وی با اشاره به ۴۰۰۰ شهیدی که جان خود را با از خودگذشتگی برای کشف مواد مخدر در این سال‌ها از دست دادند، افزود: با از خودگذشتگی این افراد بود که ما توانستیم رکورد کشف مواد مخدر در دنیا را بشکنیم و بارها و بارها در سازمان ملل و همه مجامع بین‌المللی از کشورمان تقدیر کردند که برای سلامت اجتماعی همه افراد روی زمین تلاش می‌کنیم.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: براساس سند رسمی سازمان ملل، اعتیاد یک اپیدمی است و زمانی که از اپیدمی صحبت می‌کنیم به ما نزدیک است همچون کرونا. کرونا هم برای ما اپیدمی بود که مردم درک و لمس کردند. کرونا یک اپیدمی پزشکی و فیزیولوژیک بود، اما وقتی درباره اعتیاد صحبت می‌کنیم باید بدانیم که اعتیاد اپیدمی سایکولوژیک است که در حوزه روانشناختی کار می‌کند و تخریب انجام می‌دهد و یک اصل و انگاره نیز در تمامی مردم روی زمین ایجاد می‌کند که رفتاری «سالم» است که «رایج» است و هرچه رفتار را رایج‌تر ببینند، آن را به عنوان رفتار سالم معرفی می‌کنند و ما درصد بالایی از رفتارهای رایج داریم که سالم نیستند. نقش رسانه‌ها و گروه‌های مرجع در زمینه آگاه‌سازی بسیار پررنگ است.

جمالو تصریح کرد: زمانی که ستاره سینما را می‌بینیم که با یک ژست شیک، سیگار و نوشیدنی در دست می‌گیرد و حرکت می‌کند، جوانان و نوجوانان همانندسازی می‌کنند. اتفاقی که می‌افتد این است که فرزند می‌خواهد ستاره سینما شود و آن ویژگی‌ها را پیدا کند و آن حس را تجربه کند. تمام تلاش‌های کارتل‌های بزرگ مواد مخدر، استفاده از رسانه‌های تصویری دنیاست تا این رفتارهای رایج را گسترش دهند و هرچه این اتفاق بیفتد سطح آلودگی‌ها بالاتر خواهد رفت.

وی با طرح این پرسش که آیا انسان‌ها نمی‌توانند فکر کنند که سیگار برایشان مضر هست یا نیست؟، گفت: این ژست و مد باعث می‌شود که قوه عاقله انسان‌ها به ویژه در نوجوان‌ها و جوان‌ها دور زده شود و دیگر فرد از یک متخصص نمی‌پرسد که آیا این کار درست است یا خیر؟ این باعث می‌شود که بسیاری از افراد راحت‌تر درگیر سیگار شوند و سپس شیوه‌های بالاتری از آلودگی را تجربه می‌کنند.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به طرح یاریگران زندگی، افزود: در اپیدمی‌های سایکولوژیک نقش مردم بسیار پررنگ‌تر است. اگر می‌خواهیم آلودگی‌ها کمتر شود باید سعی کنیم با تک تک فرزندانمان درباره رفتارهای رایج صحبت کنیم و تذکر دهیم. طرح یاریگران زندگی برای همه محیط‌های دانشجویی، دانش‌آموزی، کار و تولید و… است.

به گفته جمالو، در حال حاضر بیش از ۴۲ هزار کانون یاریگران زندگی در مدارس وجود دارد.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص راهکارهایی برای افزایش آگاهی فرزندان توسط والدین، خاطرنشان کرد: همه خانواده‌ها از خود این سوال را بپرسند؛ نام پنج دوست فرزندشان  را نام ببرند و بگویند چقدر درباره آنها اطلاع دارند؟ و سوال دیگر این است که همین الان فرزند من کجاست؟.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نظارت دوستانه و متعادل والدین به روی فرزندان، گفت: همه ما باید برای آگاه‌سازی تلاش کنیم. به طرح یاریگران زندگی امیدواریم. 

جمالو در ادامه از برگزاری نمایشگاهی در این زمینه از ۲۵ آبان تا دوم آذرماه خبر داد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *