یک کشور و دو کاروان در بازی‌های آسیایی هانگژو

یک کشور و دو کاروان در بازی‌های آسیایی هانگژو

افغانستان در بازی‌های آسیایی هانگژو با دو تیم مختلف حضور دارد.

به گزارش سادس و به نقل از یورونیوز، بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو اولین رویداد پس از قدرت‌گرفتن دوباره طالبان در افغانستان است و حقوق زنان تحت حکومت آنها کاهش یافته است. دو تیم از ورزشکاران افغان در حال ورود به شهر هانگژو چین بودند که در واقع بسیار متفاوت به نظر می‌رسند.

یک گروه ورزشکاران از افغانستان به این بازی‌ها فرستاده شده است. اکنون زنان توسط طالبان از شرکت در ورزش منع شده‌اند و ۱۳۰ ورزشکار مرد، بدون هیچ ورزشکار زنی به این بازی‌ها اعزام شده‌اند که در ۱۷ رشته ورزشی مختلف از جمله والیبال، جودو و کشتی شرکت خواهند کرد.

یک گروه دیگر که تحت پرچم سیاه، قرمز و سبز دولت منتخب که طالبان سال ۲۰۲۱ آن را سرنگون کردند در هانگژو به رقابت می‌پردازند و از خارج از کشور افغانستان به این بازی‌ها اعزام شده‌اند.

به گفته حفیظ‌الله ولی‌رحیمی، رئیس کمیته ملی المپیک افغانستان، ۱۷ ورزشکار زن در این گروه حضور دارند. رحیمی که اکنون خارج از افغانستان کار می‌کند هنوز از سوی بسیاری از کشورها به عنوان نماینده رسمی کمیته ملی المپیک افغانستان شناخته می‌شود. او درباره حضور این ورزشکاران زن به خبرنگاران گفت که این ورزشکاران صرفاً به عشق ورزش در چین هستند.

او به پایگاه خبری آسوشیتدپرس گفت: می‌خواهیم ورزش را کاملاً از سیاست دور نگه داریم تا ورزشکاران بتوانند آزادانه در داخل و خارج از کشورشان فعالیت‌شان را ادامه دهند. این زنان شامل یک تیم والیبال که در ایران تمرین کرده‌اند، دوچرخه‌سوارانی که در ایتالیا بودند و یک تیم دوومیدانی که در استرالیا تمرین کردند، هستند.

اگر چه طالبان وعده حکومت معتدل‌تری نسبت به دوره قبلی زمامداری خود داده اما از زمان تصرف افغانستان در اوت ۲۰۲۱ اقدامات سختی را اعمال کردند. طالبان زنان را از حضور در بیشتر زمینه‌های زندگی مانند پارک‌ها، سالن‌های ورزشی و بیشتر مشاغل منع و همچنین آزادی رسانه‌ها را سرکوب کرده است.

آنها دختران بالای ۱۲ سال را از رفتن به مدرسه و زنان افغان را از کار در سازمان‌های محلی و غیر دولتی منع کرده اند. این اقدامات باعث ایجاد اعتراضات شدید بین‌المللی شده و انزوای کشور را در حالی که اقتصادش نیز سقوط کرده افزایش داده است.

رحیمی گفت که دولت قبلی از زمان رژیم قبلی طالبان برای افزایش مشارکت زنان در ورزش سخت کار کرده بود. ما امیدواریم آنها نه‌تنها در ورزش که به مدارس و آموزش بازگردند؛ چرا که این حقوق اولیه یک انسان است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *