توسعه امنيت و آرامش كشور با افزايش بودجه پليس توسط مجلس/ امنیت عمومی جامعه زیر تیغ نمایندگان مجلس

 

توسعه کمی و کیفی امنیت عمومی کشور برای حفظ و تامین آرامش در داخل مرزهای جغرافیایی ایران تنها با حمایت های مالی از پلیس کشور فراهم است این در حالی است که پلیس با حداقل امکانات در حالی حاضر توانسته با تلاش حداکثری پرسنل خود به تامین مناسب امنیت در سطح ملی اقدام نماید.سردار حسین اشتری چندی پیش با حضور در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ضمن ارائه گزارشي از عملكرد نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و بيان چالش هاي موجود؛ بر لزوم توجه جدي نمايندگان ملت به تقويت پليس در بودجه سال آينده، براي توسعه امنيت و آرامش در سطح كشور تأكيد نمود.
سرویس انتظامی سادس: احساس امنيت در جامعه زماني ميسر خواهد بود كه همه شهروندان بتوانند در پناه امنيت ايجاد شده زندگي كنند و توان خود را در مسير تعالي جامعه به كار گيرند. پليس از مهم‌ترين دستگاه‌هايي است كه در جوامع بشري براي تأمين امنيت افراد جامعه فعاليت مي‌كند. نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ضمن تلاش براي تأمين امنيت، بخشي از توان خود را با ارائه خدمات انتظامي امنيتي صرف پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي مي‌كند؛ چراكه زماني كه امنيت جامعه همراه با رضايتمندي عمومي باشد، نوع بهتري از آرامش كه همان امنيت اجتماعي است، در جامعه فراهم مي‌‌شود.به همین منظور برای تامین امنیت و فعالیت های حرفه ای پلیس در این زمینه بیش از هرچیز دیگری تخصیص بودجه مناسب لازم است تا پلیس بتواند به فعالیت های حرفه ای خود ادامه دهد.

تخصیص بودجه هدفمند و متناسب با فعالیت های پلیس خصوصا برای سال آینده که انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر در پیش رو است باید یکی از اولویت های دولت و مجلس قرار بگیرد در این باره باید توجه داشت که نیروی انتظامی غیر از هزینه های جاری که 93 درصد بودجه این نهاد ملی را در برمی گیرد برای فعالیت های پیشگیرانه و رسیدن به استانداردهای مدنظر یک نیروهای تامین کننده امنیت عمومی و اجتماعی به بودجه بیشتر از مصوبات کنونی احتیاج است.

چندی پیش سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی به همراه معاونین خود در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که  با هدف بررسی بودجه ناجا در لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال 1396 برگزار شده بود شرکت کرد. در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از ماموریت ها، برنامه ها و چشم انداز آینده این نیرو گفت که ناجا در قبال تامین امنیت مردم و جامعه از مرزها گرفته تا کوچه به کوچه مسئولیت سنگینی برعهده دارد.
سردار اشتری به فعالیت های ناجا در برگزاری مراسم اربعین حسینی اشاره و تصریح کرد بود که در ایام اربعین حسینی نیروی انتظامی نقش موثر خود را در تامین نظم و امنیت با بسیج و حضور 20 هزار نفری نیروهای ناجا در سه مرز تعیین شده برای ورود و خروج زائران نشان داد.
فرمانده ناجا عنوان کرد که برگزاری انتخابات، امنیت اخلاقی و اجتماعی، امنیت محلی، امنیت راه ها و مرزها، مبارزه با سرقت ها و ناهنجاری های اجتماعی از جمله حوزه های ماموریت نیروی انتظامی است.
سردار اشتری در این جلسه، کشف حدود 74درصد از سرقت ها، رشد 2درصدی کشف سرقت ها در سال 95 و کاهش چهاردرصدی سرقت ها در 6ماه اول امسال را از موفقیت های ناجا در نیمه نخست امسال برشمرد و گفت که در حوزه کشف مواد مخدر در نیمه نخست امسال 15درصد افزایش داشته ایم و 72 درصد از پرونده های مراکز مشاوره ناجا منجر به صلح و آشتی شده است.

فرمانده نیروی انتظامی به 5 محور از چالش ها و مشکلات ناجا اشاره کرد و گفت، تناسب نداشتن گسترش ناجا با جمعیت و گسترش مناطق شهری و سکونت گاه ها و متناسب نبودن منابع انسانی ناجا با جغرافیا و جمعیت مناطق و سکونتگاه ها از جمله این موارد است و در حالی که به ازای هر هزارنفر، پنج نفر نیروی انتظامی استاندارد جهانی است ما در حال حاضر یکصدهزار نیرو کم داریم.
فرمانده ناجا اضافه کرد که پیچیدگی و گسترش جرایم نوین نیازمند راه های مقابله و کنترل آنها با تجهیزات روز است که از جمله فضای مجازی را می توان به آن اشاره کرد؛ همچنین عدم انسداد کامل مرزها (هشت هزارو پانصد و هفتاد کیلومتر مرز) و وجود خلاءهای کنترلی در این مناطق همچنان نیازمند بودجه و تجهیزات لازم است، این در حالی است که ردیف درآمدی ناجا افزایش یافته ولی سهم ناجا از درآمد مراکز کاهش یافته است.

سردار اشتری به ترافیک و راهنمایی رانندگی اشاره کرد و گفت که فقط در تهران روزی یکصدهزار ماشین اضافه می شود؛ برای تامین امنیت جان و مال مردم در جاده ها نیازمند اعتبار، تجهیزات و امکانات هستیم.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه حدود 93 درصد بودجه ناجا هزینه حقوق و مزایا و امور جاری می شود گفت که ما به شدت نیازمند حمایت و کمک کمیسیون مجلس هستیم. در کنار تمام فعالیت های مذکور برنامه پنج ساله ششم نیروی انتظامی هم هست که برای تحقق آن نیازمند تامین اعتبارات مورد نیاز است.
حالا با توجه به نیازهای حیاتی نیروی انتظامی و ارتباط مستقیم عملکرد و خدمات این نیرو با مردم، دولت و مجلس باید با توجه جمعی جهات و نیازهای که در بالا به صورت مختصر بیان شد بودجه کافی و وافی برای نیروی انتظامی در نظر بگیرند تا جان برکفان این نیرو بتوانند با حداکثر توان خود ضمن دفاع از مرزها و دیگر وظایفی که برای پلیس در قانون تعیین شده به وظیفه ذاتی خود یعنی خدمات به مردم تلاش کنند.

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *