رسانه ملي عدالت تبليغاتي را رعايت کند

حجت‌الاسلام سيد ابراهيم رئيسي يكي از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري در نامه‌اي به دكتر علي‌عسگري، رئيس رسانه ملي، از وي خواسته است كه رسانه ملي خود را به رعايت عدالت تبليغاتي ملزم بداند.

 
به گزارش سرویس سیاسی سادس، در نامه حجت‌الاسلام سيد ابراهيم رئيسي به دكتر علي عسگري آمده است: انتظار اين است به منظور برگزاري انتخاباتي «سالم، پرشور و رقابتي»، رسانه ملي خود را به رعايت عدالت تبليغاتي ملزم بداند. وي تصريح كرده است: متأسفانه برخلاف روال معمول، اكنون برنامه‌هاي جاري رئيس‌جمهور محترم كه يكي از كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري مي‌باشند، به طور پي‌در‌پي و پرحجم در صدا و سيما پوشش زنده و خبري پيدا مي‌كند. رئيسي افزوده است: از آنجا كه بسياري از برنامه‌هاي مزبور، جزو شئون انحصاري رئيس دولت نبوده و انجام آنها متوقف به حضور ايشان نيست، از صداوسيما انتظار مي‌رود با عنايت به اهداف و مأموريت‌هاي قانوني خود از هرگونه اقدامي كه با ايجاد شائبه تبليغ جانبدارانه به نفع يك فرد يا جريان خاص، فرآيند داوري درست و آگاهانه مردم شريف را مخدوش سازد، جداً پرهيز نمايد.
رئيسي همچنين در نامه‌اي جداگانه به حجت‌الاسلام روحاني وي را به رعايت اخلاق انتخاباتي توصيه كرد.

به گزارش تسنيم، در نامه حجت‌الاسلام رئيسي به رئيس‌جمهور آمده است: بنده و جنابعالي پيش از آنكه حقوقدان باشيم، هر دو مفتخر به كسوت روحانيت هستيم و اين انتساب، ما را به رعايت امور اخلاقي بيش از ديگران ملزم و موظف مي‌نمايد. اگر در صحنه انتخابات رياست‌جمهوري، رقابت براي خدمت به مردم مي‌باشد و همين مايه مباهات ماست، حيف است كه به شائبه نمايش‌هاي تبليغاتي كه داوري ديگران را درباره ما مخدوش مي‌كند، آلوده شود.

فشار سياسي به رسانه ملي با ابزار مالي
پيش از اين برخي رسانه‌ها مدعي شده بودند: دولت در آستانه انتخابات با ابزار مالي و فشار سياسي، رسانه ملي را كه بايد فراجناحي و ملي باشد به ستاد انتخابات حجت‌الاسلام روحاني بدل كرده است. خبرگزاري تسنيم چند روز پيش در گزارشي انتقادي نوشته بود: در آستانه انتخابات رياست جمهوري دوازدهم، پوشش ويژه و زنده سخنراني‌هاي حجت‌الاسلام روحاني از سوي رسانه ملي با واكنش‌هاي زيادي همراه و اين رسانه متهم به جانبداري از اين داوطلب انتخابات رياست‌جمهوري شده است. پوشش زنده و كامل مراسم روز ملي فناوري هسته‌اي با حضور و سخنراني روحاني در 20 فروردين، پخش زنده نشست خبري رئيس دولت مستقر درست يك روز قبل از ثبت‌نام داوطلبين انتخابات رياست جمهوري و در نمونه آخر پخش مستقيم حضور او در عسلويه ــ كه حالا داوطلب محسوب مي‌شود ــ و از سوي ديگر قراردادن سخنراني‌ها و برنامه‌هاي روحاني در صدر اخبار سيما، از جمله رفتارهايي است كه رسانه ملي در حمايت از روحاني انجام داده است. تسنيم ادامه داده بود: به‌باور برخي كارشناسان، پوشش سخنان رئيس‌جمهور مستقر كه داوطلب انتخابات پيش‌ِرو است، تا انتخابات بايد در حد معمول همچون ساير داوطلبين باشد. با اين توصيف تسنيم، علت حمايت جانبدارانه رسانه ملي از روحاني در آستانه انتخابات را  فشار سياسي دولت از طريق ابزار مالي بر صدا و سيما عنوان کرده است.

رسانه ملي، گروگان بودجه دولتي
اما اعتراض‌ها به عملكرد جانبدارانه رسانه ملي در پوشش برنامه‌هاي روحاني به اين موارد محدود نشده و دفاتر شصت گانه اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان نيز دو روز پيش در نامه‌اي به رئيس سازمان صدا و سيما تأكيد كرد: دولت «رسانه ملي» را با حربه «بودجه» گروگان گرفته است. در بخشي از اين نامه، خطاب به دكتر علي‌عسگري تأكيد شده است: علي‌رغم خدمات بي‌سابقه رسانه ملي و تبديل شدن همه شبكه‌هاي راديويي_تلويزيوني به روابط عمومي دولت يازدهم، تنها عايدي اين رويكرد شما، ادامه هجمه بي‌امان دولتمردان و رسانه‌هاي متبوع آن به رسانه ملي بوده است!

اين تشكل‌هاي دانشجويي ادامه دادند: علي‌رغم آنكه صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران بايد نهادي مستقل بوده كه نبايد وام‌دار دولت‌ها، سازمان‌ها و نهادهاي صاحب قدرت، احزاب و گروه‌هاي مختلف سياسي كشور باشد، اما اين اصل مهم در دوره كوتاه مديريتي شما بارها نقض شده است. در ادامه تأكيد شد: رسانه ملي كه بايد پژواك صداي مردم در انعكاس مشكلات و انتقادهاي‌شان از دولت بخصوص مشكلات اقتصادي سال‌هاي روي كار بودن دولت تدبير و اميد باشد، متأسفانه به سمت برنامه‌هاي بي‌محتوا، بدون شفافيت، سازشكار و تملق‌گو با دولت اعتدال پيش رفته است!

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *