احیای تالاب‌ها براساس رویکرد جامع‌نگر و با مشارکت جوامع محلی مدیریت شود

سادس/مازندران استاندار مازندران با بیان اینکه باید با تدابیر بازدارنده و یا کاربرد شیوه‌های جدید مدیریتی در دستیابی به توسعه پایدار، نسبت به حفاظت و احیاء تالابها اقدام شود، گفت: لازم است در مدیریت و احیای تالاب‌ها بر اساس یک رویکرد جامع‌نگر و یکپارچه در سطح حوضه آبریز، نهادینه کردن روش‌های مشارکتی مبتنی بر مدیریت زیست بومی و مشارکت تمامی ذینفعان و جوامع محلی در فرآیند تصمیم سازی برای برون رفت از چالش‌ها استفاده شود.

سید محمود حسینی‌پور با اشاره به در پیش بودن روز جهانی تالاب‌ها (۱۳ بهمن ماه) در گفت‌وگویی به بیان اهمیت تالاب‌ها به ویژه تالاب‌های استان مازندران پرداخت.

وی تالاب‌ها را از مهمترین زیست بوم‌ها برای حفظ تنوع زیستی، تأمین آب شیرین، کنترل سیلاب، تامین مجدد آب منابع زیرزمینی، کاهش تغییرات آب و هوایی، تنظیم اکوسیستم ها و تامین معیشت انسانها بر شمرد.

استاندار مازندران، افزود: ارزش‌های بی‌بدیل تالاب‌ها برای پشتیبانی از تنوع زیستی وابسته به این زیست بوم‌ها سبب شد که کنوانسیون جهانی حفاظت از تالاب‌ها (رامسر-۱۹۷۱) تشکیل شود.

این مسئول تصریح کرد: کنوانسیون رامسر به عنوان یکی از قدیمی‌ترین معاهدات بین‌المللی زیست محیطی از افتخارات کشور، استان و شهرستان رامسر است که باید این جایگاه ممتاز را به‌درستی حفظ  شده و از آن بهره برداری شود.

حسینی پور خاطرنشان کرد: استان مازندران با دارا بودن دو تالاب بین‌المللی میانکاله و فریدونکنار همچنین ۲۱ تالاب ذیل آیین نامه جلوگیری از تخریب وآلودگی غیر قابل جبران تالاب‌ها و وجود ۸۷۰ آب‌بندان کوچک و بزرگ که دارای ارزش زیستگاهی و محل زمستان گذرانی بسیاری از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی هستند، سهم مهم و بسزایی در زیست بوم کشور دارند.

وی با اشاره به وضعیت تالاب‌ها در روند توسعه، بیان کرد: کم توجهی به وضعیت تالاب‌ها در روند توسعه، این زیست بوم‌های ارزشمند را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند و اثرات مخربی بر زندگی انسان‌ها و تنوع زیستی خواهد داشت.

آیین ملی گرامیداشت روز جهانی تالاب‌ها همزمان با سالگرد انعقاد کنوانسیون بین‌المللی رامسر ۱۴ بهمن ماه امسال در استان مازندران شهر رامسر برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *