آمل و نور در وضعیت اضطرار/شهرداری‌ها ملزم به اقدامات کاهش آلودگی هوا در مناطق پرتردد هستند

سادس/مازندران سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری مازندران با بیان اینکه شهرداری‌ها ملزم به اقدامات کاهش آلودگی هوا در مناطق مرکزی و پرتردد شهر هستند، گفت: وضعیت آلایندگی هوای آمل و نور وحشتناک است و باید تذکر کتبی به مسئولین این دو شهرستان به صورت فوری داده شود.

احمد توکلی امروز ۲۳  آذرماه در جلسه کارگروه آلودگی هوای مازندران با بیان اینکه محیط زیست یک موضوع عمومی، حقوق شهروندی و حق الناس است، گفت: هیچ دلیلی موضوع عدم اجرای مصوباتی که باعث پیشگیری از آلودگی هوا شود را توجیه نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه استان مازندران وضعیت شکننده‌ای دارد و از تهران هم خطرناک‌تر است، افزود: باد غالب شمال غربی به سمت جنوب شرقی مازندران آلودگی را به کوه و جنگل می‌برد و این باعث نابودی است.

توکلی با عنوان اینکه آماری که مجموعه مدیریت بهشت زهرا در رابطه با آلودگی هوا می‌دهد این است که روزانه ۴۰ درصد پذیرش متوفیان در روزهای اضطرار بالا می‌رود، تصریح کرد: عمری که از مردم کم می‌شود، آلودگی هوا و شیوع بیماری‌ها از معضلات ما است.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری مازندران با اعلام اینکه عناصر فلزات سنگین و ذرات معلق بر روی کودکان ما تاثیر می‌گذارد، ادامه داد: مدیرکل اداره محیط زیست مازندران اگر با مدیران متخلف برخورد نکند، باید خود پاسخگو باشد.

احمد توکلی با اذعان به اینکه مدیران کل بدانند مصوبات این کارگروه الزام آور است، خاطرنشان کرد: باید شخص مدیر در جلسه حضور یابد، اگر حضور ندارد؛ معاون آن به عنوان نماینده ثابت و دارای اختیارات تام باید معرفی شود زیرا تعدد افرادی که به عنوان نماینده حضور پیدا می‌کنند قابل قبول نیست.

این مسئول با تاکید بر اینکه چند شهر مازندران در حالت اضطرار قرار گرفتند، یادآور شد: آیا فرمانداران این موضوع را پیگیری کردند؟ مردم اگر به حقوق خود واقف باشند می‌توانند از مدیر متخلف شکایت کنند.

توکلی بیان کرد: کافی است یک پزشک فوت یک نفر را بر اثر آلودگی هوا اعلام کند، فرماندار و رئیس اداره محیط زیست در شهرستان به علت برگزار نکردن جلسات و عدم اطلاع رسانی در مراجع قانونی قرار خواهند گرفت.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران با بیان اینکه هیچ کدام از فرمانداران مازندران توجیه نیستند، ادامه داد: این جلسه باید در استانداری به صورت وبینار و همزمان با جلسه کارگروه ذیل کارگروه شهرستان‌ها با اعضای خود به صورت آنلاین و تصویری برگزار شود.

او با عنوان اینکه هر مدیری که در این حوزه کار انجام ندهد به عنوان ترک فعل باید پاسخگو باشد، تاکید کرد: درخواست ما از دادگستری مازندران تعیین یک شعبه اختصاصی برای پرونده‌های آلاینده‌های محیط زیست در حوزه‌های مختلف و اجرای احکام برای فرد متخلف است.

توکلی با بیان اینکه ما هیچ معدن و مرکزی را تعطیل نخواهیم کرد، یادآور شد: هرکس به عنوان مهندس ناظر یا بهره بردار در مکانی است باید پاسخگو باشد و تعطیل کردن برخی از واحدها به سود افراد دیگر خواهد شد بنابراین نباید جایی تعطیل شود بلکه آن شخص باید مجازات شود.

وی وضعیت آلایندگی هوای آمل و نور را وحشتناک برشمرد و ادامه داد: تذکر کتبی به مسئولین این دو شهرستان به صورت فوری ابلاغ شود.

این مسئول با اذعان به اینکه هیچ شهروندی نمی‌تواند نبود اکسیژن را تحمل کند، گفت: شهرداری‌ها ملزم به اقدامات کاهش آلودگی هوا در مناطق مرکزی و پرتردد شهر هستند.

توکلی با عنوان اینکه به شهرداران این موضوع یادآوری شود که مراکز معاینه فنی زیر نظر و مسئولیت مدیریت شهری است، افزود: اگر هر مرکز معاینه فنی، قانون را رعایت نکرد مدیر آن به همراه شهردار مربوطه در مراجع قضایی باید پاسخگو باشند.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران با اعلام اینکه هوشمند سازی دوربین‌ها را چند سال است مصوب کردیم، ادامه داد: اگر شهری بگوید بودجه نداریم کذب است زیرا آن‌ها اولویت‌بندی درستی ندارند.

این مسئول با تذکر به اینکه باید در سال ۱۴۰۳ هوشمند سازی و سامانه الیزت و اتصال آن به معاینه فنی در دستور کار شهرداری‌ها قرار گیرد، اظهار کرد: شرکت پخش آلایندگی نفت ملزم به چند موضوع است و نباید اجازه دهیم گازوئیل و بنزین با کیفیت پایین تولید شود و حذف گوگرد را نیز در نظر داشته باشید.

احمد توکلی خاطرنشان کرد: قرار نیست سکوت کنیم و دوستان هر برنامه‌ای برای مازندران داشته باشند اجرا کنند و وزارت نیرو باید الزامات را فراهم کنند و مالکین معدن هم ملزم به کنترل آلایندگی هستند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *