وقتی ورزش عامل شهرت شد، نیاز آن به فرهنگ بیشتر شد

وقتی ورزش عامل شهرت شد، نیاز آن به فرهنگ بیشتر شد

سادس/خوزستان مدیرکل امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان گفت: وقتی ورزش با سیاست اقدام و قول اقتصادی و عامل شهرت شد، نیاز ورزش به فرهنگ بیشتر شد و این مهم نیاز بود تا ابزارهای فرهنگی ورود کنند تا از ورزش مراقبت کرده و ورزش، ورزش بمانند.

گردهمایی فرهنگی، آموزشی روسای گروه و کارشناسان فرهنگی ادارات کل ورزش و جوانان استان های کشور از امروز نهم آذرماه به میزبانی خوزستان در اهواز آغاز شد. این گردهمایی با عنوان گرامیداشت کنگره ملی شهدای استان خوزستان تا ۸ آذرماه ادامه خواهد داشت.

به گزارش سادس، حجت‌الاسلام والمسلمین علی احدی مدیرکل امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان امروز (سه شنبه) در جلسه با نواب رییسان هیات های ورزشی استان، مدیران و مربیان باشگاه های اهواز، با تسلیت ایام فاطمیه، اظهارکرد: ورزش طبق تعاریف مترادف فرهنگ است. اگر بخواهیم فرهنگ را تعریف کنیم شاید یکی از مصادیق تام آن، ورزش شود چون در ورزش یکسری فاکتورها وجود دارد که آن فاکتورها باعث می شود انسان کاملا با فرهنگ شود.

وی ادامه داد: آخرین توصیه امام علی (ع) به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) این است که نظم را در امورتان رعایت کنید؛ یک ورزشکار هم نمی تواند به جایگاهی در ورزش برسد ولی نظم را رعایت نکند. یک ورزشکار آن چه را خوب در ورزش یاد می گیرد قانون است، یعنی برخی مواقع علی رغم این که قانون باب میل ورزشکار نیست ولی می پذیرید که آن را قبول کند، یعنی متوجه می شود برای این که آن ورزش بهم نریزد علی رغم این که مطمئن است حقش ضایع شده است، قانون را بپذیرد.

مدیرکل امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان گفت: در ورزش همه باید قانون را رعایت کنند و ورزشکار متوجه می شود باید مطیع باشد. خانم سبقت الهی قهرمان تیراندازی وی یکی از افتخارات ایران است که در یکی از مسابقات به جای این که اسلحه اش را آرام پایین بیاورد، آن را چرخاند و پایین آورد و بعد او را از مسابقه اخراج کردند. همچنین هاشمیه متقیان در بازی های پاراآسیایی کمی دیر در کال روم حاضر شد و مدالش طلای او را گرفتند که البته ناجوانمردانه بود ولی قانون است.

وی بیان کرد: امروزه کاری کرده اند که ورزش فقط ورزش نباشد و ورزش را با اقتصاد و سیاست آمیخته اند؛ امروز ورزش یک صنعت بزرگ اقتصادی و آوردگاه بزرگ سیاسی است و این مهم بر هیچ کسی پوشیده نیست. اگر از من بپرسید می گویم بگذارید ورزش، ورزش بماند اما وقتی ورزش با سیاست اقدام و قول اقتصادی و عامل شهرت شد، نیاز ورزش به فرهنگ بیشتر شد و این مهم نیاز بود تا ابزارهای فرهنگی ورود کنند تا از ورزش مراقبت کرده و ورزش، ورزش بمانند.

احدی عنوان کرد: یکی از کارکردهای ورزشی ها در قالب هیات های ورزشی این است که مراقبت کنید، این ورزش همان ورزش باقی بماند و ورزشکاری که در این فضا قرار می گیرد دچار حواشی مرتبط با مباحث سیاسی، اقتصادی، اخلاقی و رفتاری نشود. پس هیات های ورزشی نباید از این مهم غافل شوند.

وی ادامه داد: در خیلی از جلسات در استانداری ها عنوان می شود اگر می خواهید در پیشگیری از آسیب های اجتماعی موفق باشید، ورزش را گسترش دهید. پس یکی از راهبردهای کاهش آسیب های اجتماعی ورزش است، اما اگر یک مربی ورزش به این مسائل آشنا نباشد، آن ورزشکار کم سن و سال حتی ممکن است به سمت آسیب های اجتماعی گرایش پیدا کند. پس هیات های ورزشی باید به این بخش نظارت داشته باشند. به هر حال امیدوارم روزی ورزشی داشته باشیم که از تمام رفتارهای ضد فرهنگی دور باشد و فرزندان خود را به صورت کاملا سالم و حرفه ای به حیطه ورزش بفرستیم.  البته ناگفته نماند خوشبختانه باشگاه ها و مربیان حرفه ای زیادی داریم.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *