مولدسازی یک فرصت طلایی است

سادس/اصفهان رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: تلاش می‌کنیم پروژه‌هایی که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند تا مهر ۱۴۰۳ و پروژه‌هایی که بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند را تا دهه فجر سال جاری آماده بهره‌برداری کنیم. 

حمیدرضا خان محمدی، شامگاه(جمعه، ۳ آذر) در جلسه‌ای که پیرامون بررسی مشکلات حوزه آموزش و پرورش در گلپایگان برگزار شد با بیان اینکه مسیر قوی شدن هر منطقه‌ای را در آموزش‌وپرورش آن می‌بینیم، اظهار کرد: اولویت دولت اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است؛ پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال مالی ۱۴۰۳ پروژه‌های نیمه‌تمامی که توجیه دارد را به سرانجام برسانیم به همین منظور تلاش می‌کنیم پروژه‌هایی که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند را تا مهرماه سال آینده و پروژه‌هایی که بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند را تا دهه فجر سال جاری آماده بهره‌برداری کنیم.

وی ادامه داد: بر پروژه ساخت مدرسه اشرافی اصفهان تمرکز و نگاه ویژه‌ای داریم و تلاش می‌کنیم تا مهر سال آینده آماده بهره‌برداری شود. ساخت مدرسه در مسکن مهر باید از طریق راه و شهرسازی پیگیری شود، ساخت مدرسه در این منطقه تکلیف قانونی آنهاست. همچنین به اندازه یک میلیارد تومان اعتبار از اولین تخصیص که انجام شود برای تجهیزات آموزشی و کمک‌آموزشی به گلپایگان پرداخت خواهیم کرد. 

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در خصوص طرح مولدسازی، گفت: در این طرح اموال به احسن تبدیل می‌شود. شهری مثل گلپایگان و خوانسار ظرفیت فوق‌العاده‌ای دارد و در این خصوص قانون هم تکلیف‌هایی را کرده است و به هر اندازه که در این موضوع کاهلی شود جای پیگیری دارد، مولدسازی یک فرصت طلایی است و ریل آن بسیار هموار بوده و این قانون مصوبه سران قواست و در برنامه هفتم توسعه هم تصویب شده است. 

راه و شهرسازی وظیفه خود را انجام نداده

همچنین نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی، گفت: در گذشته گلپایگان مرکز تربیت‌معلم بوده و به جاست که دانشگاه فرهنگیان در این شهرستان راه‌اندازی شود، بنابراین لازم است رئیس آموزش و پرورش از استان پیگیر موضوعات مربوطه باشد.

مسعود خاتمی ادامه داد: تعداد زیادی از خانواده‌ها در مسکن مهر و شهرک الوند ساکن هستند، اما در ساخت مدرسه در آن منطقه کوتاهی شده، وظیفه راه و شهرسازی بوده، اما انجام نداده و بر گردن دیگران می‌اندازد.

وی افزود: گلپایگان و خوانسار قدمت فرهنگی دارند. در قانون مولدسازی املاکی که معطل مانده را تبدیل به احسن می‌کنیم و مبلغ آن در همان شهرستان هزینه می‌شود. بنابراین باید به سرعت لیست املاکی که می‌تواند در این طرح قرار بگیرد تهیه شود.

محمدرضا عسگریان، فرماندار گلپایگان نیز، تصریح کرد: گلپایگان یکی از شهرستان‌های با قدمت کشور است و در سال‌های گذشته به شهرستان‌های هم‌جوار و حتی استان‌های دیگر معلم اعزام می‌کرد. در حوزه مدرسه‌سازی خیرینی کمک کردند، اما اکنون در شهرستان در ساخت مدرسه دچار مشکل هستیم، تراکم بالای دانش‌آموزی را در مدارس مرکز شهر داریم که دلیل اصلی آن نبود مدرسه در مناطق نوساز شهرستان از جمله مسکن مهر و شهرک الوند است و دانش آموزان مجبور هستند روزانه مسافت زیادی را طی کنند تا به مدارس مرکز شهر برسند که این خود بار مالی زیادی برای خانواده‌ها در بر دارد.

در این جلسه پیمان شکرزاده، شهردار گلپایگان در راستای رفع گره ترافیکی در خیابان امام خمینی خواستار عقب‌نشینی مدرسه واقع در کوچه ۱۶ این خیابان شد.

تعطیلی یک مدرسه در گلشهر به دلیل فرونشست زمین

همچنین رئیس آموزش پرورش شهرستان گلپایگان در این جلسه گفت: مسکن مهر یکی از معضلاتی است که بعید می‌دانم در نقطه‌ای از کشور چنین وضعیت بحرانی مشابهی حاکم باشد. با ساخت خانه‌های  طرح ملی نهضت مسکن  ۵۰۰۰ خانوار دیگر در منطقه مسکن مهر ساکن خواهند شد، اما همچنان مدرسه‌ای در این منطقه نداریم. بر اساس قانون طبق سرانه جمعیت برای هر ۲۰۰ خانوار یک مدرسه نیاز است، اما در منطقه مسکن مهر اگر برای هر مقطع دو مدرسه داشته باشیم می‌توانیم تا چند سال آینده شرایط را مدیریت کنیم؛ امید داریم که ساخت مدارس با قوت پیگیری شود. 

محمدباقر عبیری افزود: امروز از پروژه‌های مدرسه‌سازی در شهرک الوند و مسکن مهر بازدید شد؛ بیش از هشت سال است که ساخت این مدارس رها شده، اما در سال جاری با پیگیری‌های نماینده گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی ادامه ساخت آن پیگیری شد. اکنون برای اتمام ساخت مدرسه اشرفی اصفهانی ۱۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی خاطرنشان کرد: در یکی از مدارس ۷۴۰ نفر را در ۱۸ کلاس درس قرار دادیم، در این کلاس‌های درس حتی جایی برای قرار دادن میز و صندلی معلم دیگر وجود ندارد. با توجه به تورم عده‌ای از شهروندان ساکن روستای رباط سرخ شدند. در آنجا هم کمبود فضای فیزیکی داریم، زمینی برای ساخت مدرسه از بنیاد مسکن گرفته‌ایم و منتظر تزریق بودجه دولتی و یا کمک خیرین هستیم.

رئیس آموزش پرورش شهرستان گلپایگان، افزود: با توجه به سیاست دولت گرایش دانش آموزان به سمت رشته‌های فنی است. در شهرستان تنها یک هنرستان فنی برای دختران و یک هنرستان برای پسران داریم. هر کدام از هنرستان‌ها چهار رشته و هر رشته ظرفیت جذب ۱۵ دانش‌آموز را دارد و اکنون در این حوزه دچار مشکل هستیم. با فرونشستی که شامل حال مدارس شده خواهان تقویت و مقاوم‌سازی فیزیکی مدارس هستیم. حتی در گلشهر یک مدرسه را به دلیل فرونشستِ زمین تعطیل کردیم.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *