بعید می‌دانم انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم الکترونیکی برگزار شود

سخنگوی شورای نگهبان گفت: بعید می‌دانم انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم الکترونیکی برگزار شود.

به گزارش سادس به نقل ازخبرگزاری تسنیم، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان پیش از ظهر امروز در نشست‌خبری در جمع خبرنگاران، درباره اصلاح قانون انتخابات شوراها و تعیین تکلیف آن در شورای نگهبان، اظهار داشت: شورای نگهبان در اجرا و یا نظارت بر انتخابات شوراها دخالتی ندارد و مصوبه‌ای که در مجلس تصویب و برای ما ارسال شده، اگر در چارچوب شرع و قانون اساسی باشد، نتیجه آن اعلام می شود، اما هنوز در دستور کار شورای نگهبان قرار نگرفته است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مصادیق رجل سیاسی در شورای نگهبان تعیین و تکلیف شده است؟ افزود: شورای نگهبان تاکنون مشغول بررسی لایحه برنامه ششم توسعه بوده و جلسات فوق‌العاده‌ای را در این زمینه داشته‌ایم، اما زمان کار کارشناسی در سطح کارشناسان در دست بررسی است و کارهای مقدماتی انجام گرفته و اگر بتوانیم این هفته در دستور کار شورا قرار می‌گیرد.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه تعیین مصادیق رجل سیاسی طبق سیاست‌های کلی انتخابات تکلیف قانونی است که بر عهده شورای نگهبان قرار داده شده است، گفت: تلاش می‌کنیم مصادیق رجل سیاسی را تا پیش از انتخابات 96 بررسی و نتیجه آن را اعلام کنیم.

کدخدایی در پاسخ به این سوال که نتیجه انتخابات الکترونیک و بررسی‌های آن در شورای نگهبان به کجا رسیده است؟ اظهار داشت: ما برای برگزاری انتخابات الکترونیک نیازمند شرایط لازم از جمله در حوزه‌های امنیتی هستیم و تاکنون پیشنهاد جدیدی از سوی وزارت کشور در این رابطه دریافت نکرده‌ایم.

وی در همین زمینه تأکید کرد: جلسات کارشناسی تاکنون برگزار شده و در سطح معاون وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور جلساتی داشته‌ایم و قرار شده نتیجه را به ما اعلام کنند، اما هنوز پاسخی به ما در این زمینه ندادند و با توجه به فرصت باقیمانده بعید می‌دانم که شاهد برگزاری انتخابات الکترونیک در دوره دوازدهم ریاست‌جمهوری باشیم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که با توجه به مصوبه مجلس درباره نظارت شورای نگهبان بر کاندیداهای انتخابات مجلس و بازگرداندن خانم خالقی به مجلس، گفت: مصوبات مجلس عطف به ما سبق نخواهد شد.

وی همچنین تأکید کرد که درباره تعطیلی 8 ربیع و سالروز امامت حضرت ولیعصر(عج) نیز موضوع را در شورای نگهبان بررسی و نظر قطعی را اعلام می‌کنیم.

کدخدایی با بیان اینکه همزمان با شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در لایحه برنامه ششم توسعه نظارت می‌کند، اظهار داشت: مجمع تشخیص مصلحت نظام این لایحه را همزمان در دستور کار قرار داده و نظر را هفته گذشته اعلام کرده و ما نیز در شورای نگهبان ایرادات را به مجلس ارسال کرده‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه اعضای هیئت‌های نظارت استانی انتخابات در بیش از 200 شهرستان تعیین شده‌اند، افزود: ما بقی اعضای هیئت‌های نظلارت استاتی انتخابات هم تا پایان این هفته در جلسه‌ای نهایی و تعیین می‌شوند.

سخنگوی شورای نگهبان به انتخاب اعضای هیئت‌های نظارت انتخابات در خارج از کشور اشاره کرد و گفت: در این باره بررسی‌های مقدماتی انجام شده که این هفته نتایج آن اعلام می‌شود.

کدخدایی در پاسخ به این سؤال که آیا شورای نگهبان بر تبلیغات زودهنگام و پول‌های مصرف شده کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری نظارت می‌کند، یا خیر? تأکید کرد: قانون انتخابات همان قانون گذشته است و تغییری نکرده، بنابراین ما هیچ گونه مکانیزم و سازوکار قانونی مشخصی برای رصد کردن این گونه مسائل نداریم.

وی اضافه کرد: تا زمانی که وارد بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری نشویم، اقدام خاصی نمی‌توانیم در این زمینه انجام دهیم، اما به طور طبیعی اگر گزارش‌هایی در این زمینه و در جریان بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات به ما واصل شود، آنها را مدنظر قرار می‌دهیم.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان نسبت به لایحه برنامه ششم توسعه، گفت: این لایحه به فرمایش مقام معظم رهبری در مجلس مورد بررسی قرار گرفت، بنابراین ما هم در شورای نگهبان آن را به عنوان لایحه تلقی کردیم.

کدخدایی ادامه داد: ما نسبت به لایحه برنامه ششم توسعه، ایراد بار مالی را وارد ندانستیم، البته شورای نگهبان هیچ گاه نسبت به لوایح برنامه‌های پنج ساله و نیز بودجه‌های سنواتی، ایراد بار مالی نمی‌گیرد.

وی به مصوبه مجلس پیرامون تعطیلی هشتم ربیع‌الاول سالروز آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج) اشاره کرد و افزود: رئیس مجلس پیش از این گفته بود که دولت بار مالی تعطیلی هشتم ربیع را پذیرفته است، نامه پذیرش بار مالی توسط دولت به شورای نگهبان ارسال شد و مصوبه مجلس هم توسط شورای نگهبان وصول شده که در هفته جاری این مسئله را در شورای نگهبان بررسی و نظر نهایی را اعلام می‌کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سؤال که این طور گفته می‌شود که این نهاد در بررسی صلاحیت‌ها و رویه آشتی ملی و وحدت نقش داشته است، اظهار داشت: اتحاد، انسجام و همبستگی ملی در چارچوب رعایت قانون اساسی و احترام به قانون و رعایت قوانین موضوعه و احترام به تدابیر مقام معظم رهبری امکان‌پذیر است و شورای نگهبان نیز در این چارچوب عمل می‌کند که بهترین راه تمسک به قانون اساسی و قوانین موضوعه کشور است.

کدخدایی در پاسخ به پرسشی پیرامون برخی شایعات درباره حضور روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری و اینکه گفته می‌شود رهبر انقلاب به او گفته که در انتخابات کاندیدا شود، افزود: فعالیت افراد در حوزه‌های سیاسی ربطی به شورای نگهبان ندارد و ما دخالتی در این حوزه نمی‌کنیم.

به گزارش تسنیم، وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا اگر مصوبه مجلس درباره استفساریه قانون انتخابات تأیید شود، خانم خالقی(منتخب پنجم اصفهان در مجلس دهم) تأیید شود، وی امکان بازگشت به مجلس دارد یا خیر؟ گفت: مصوبه مجلس عطف ماسبق نخواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره حضور زنان در انتخابات ریاست‌جمهوری و زمان تعیین تکلیف این موضوع از سوی این نهاد، خاطرنشان کرد: پاسخ بنده همان پاسخ قبلی است و نمی‌توانم نکته جدیدی به آن اضافه کنم، اما پس از بررسی‌ها نتیجه را اعلام می‌کنیم.

کدخدایی در پایان این نشست‌خبری در پاسخ به پرسشی درباره اینکه به تازگی موضوع ردصلاحیت آقای روحانی از سوی برخی مطرح می‌شود. آیا با طرح چنین موضوعاتی قصد فشار بر شورای نگهبان را ندارند؟ تصریح کرد: پاسخ بنده همان پاسخ قبلی است، شورای نگهبان در چارچوب قانون عمل می‌کند.

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *