تعداد پناهجویان در جهان به رقم بی‌سابقه‌ای رسیده است

بنابر آمارهای رسمی منتشرشده، تعداد پناهجویان در سراسر جهان به رقم بی‌سابقه حدود ۱۱۴ میلیون نفر رسیده است.

به گزارش سادس به نقل از دویچه وله، بنا بر اعلام «فیلیپو گراندی»، رئیس کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR)، تعداد پناهجویان در سراسر جهان به بالاترین حد خود یعنی حدود ۱۱۴ میلیون نفر رسیده است.

کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده است، در نیمه اول سال جاری میلادی (۲۰۲۳) جنگ‌ها و درگیری‌ها به ویژه در اوکراین، سودان، میانمار و جمهوری دموکراتیک کنگو مردم را مجبور به ترک خانه‌های خود کرده است.

آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا پیش از این اعلام کرده بود، بیش از ۸۰۰ هزار متقاضی پناهندگی را از ابتدای سال ۲۰۲۳ ثبت کرده است و انتظار می‌رود شمار پناهجویان در اتحادیه اروپا، سوئیس و نروژ تا پایان سال از مرز یک میلیون عبور کند.

بحران انسانی در افغانستان و وضعیت سومالی که با خشکسالی، سیل و ناامنی دست به گریبان است نیز از دلایل دیگر شمار بالای پناهندگان اعلام شده است.

بر اساس آمار آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا، در کشور آلمان نیز تقاضاهای پناهندگی افزایشی قابل ملاحظه یافته است.

شمار درخواست‌های پناهندگی در سال ۲۰۲۳ در آلمان در مقایسه با سال پیش از آن ۷۴ درصد افزایش یافته است. طبق این آمار، آلمان در رتبه سوم جدول افزایش موارد پناهندگی در مقایسه با ۲۸ کشور دیگر اروپایی قرار گرفته است.

همچنین بنابر آمارهای رسمی اعلام شده، مهاجرت بین‌المللی در سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) نیز به رکورد بالایی رسیده است.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) هم اعلام کرد که جریان مهاجرت بین المللی به منطقه و بازار کار این سازمان در سال گذشته میلادی به رکورد بالایی رسیده است.

در بیانیه ای مطبوعاتی آمده است که مهاجرت دائم به کشورهای این سازمان در سال گذشته میلادی به ۶.۱ میلیون نفر رسید که ۲۶ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است و به بالاترین سطح از سال ۲۰۰۵ میلادی رسیده است.

۱۵ کشور از ۳۸ کشور سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سال گذشته میلادی بالاترین میزان مهاجرت دائم خود را در ۱۵ سال گذشته ثبت کردند.

رشد مهاجرت نیروی کار یکی از عوامل مؤثر بوده است، زیرا کارگران مهاجر به کاهش کمبود نیروی کار و مهارت در کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی دامن زده است.

درخواست‌های پناهندگی در این منطقه نیز در بالاترین حد خود بوده است. بیش از دو میلیون درخواست جدید در کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سال گذشته میلادی ثبت شد که بسیار بالاتر از رکورد قبلی ۱.۷ میلیون در سال ۲۰۱۵ و تقریباً دو برابر سطح سال ۲۰۲۱ است.

این سازمان خاطرنشان کرد: درگیری بین روسیه و اوکراین باعث مهاجرت میلیون ها پناهنده اوکراینی به کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی شده است.

آلمان و لهستان میزبان بالاترین تعداد مهاجران به صورت مطلق هستند در حالی که استونی، جمهوری چک و لیتوانی نیز به نسبت جمعیت خود میزبان بیشترین تعداد پناهجویان از اوکراین هستند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *