گرد و غبار یک پس‌رفت در حوزه محیط زیست است/ تاثیرات گرد و غبار بر اقتصاد کشورها

وزیر محیط زیست عراق امروز در جمع نمایندگان و مقامات بیش از ۵۰ کشور و آژانس بین‌المللی بر لزوم افزایش باید همکاری‌های ملی، بین‌المللی و منطقه‌ای برای حفاظت از محیط زیست از جمله مسئله گرد و غبار تاکید کرد.

به گزارش سادس، نزار ئامیدی امروز در اجلاس بین‌المللی مقابله با توفان‌های ماسه و گرد و غبار که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: آلودگی‌های محیط زیستی و مشکلات کاهش سطح آب دریاها و … وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشورها را تهدید کرده است.

وی با اشاره به اینکه موضوع گرد و غبار یک پس‌رفت در حوزه محیط زیست محسوب می‌شود، گفت: کشور عراق با پیوستن به نهادهای بین المللی درصدد است که به حفظ محیط زیست کمک کند.

وزیر محیط زیست عراق اضافه کرد: افزایش جهانی دمای هوا، افزایش توفان‌های شن و غبار را به همراه داشته و شرایط اجتماعی و بهداشتی کشورهای مختلف از جمله عراق را تحت تاثیر قرار داده است همچنین کاهش آب دجله و فرات بار اضافه بر دوش مردم و دولت عراق گذاشته و بخش زیادی از منابع آبی رودخانه‌های عراق در سال ۲۰۲۳ خشک شده است.

ئامیدی خاطرنشان کرد: عراق معتقد است که باید همکاری‌های ملی، بین‌المللی و منطقه‌ای برای حفاظت از محیط زیست از جمله مسئله گرد و غبار توسعه یابد همچنین توجه به تغییرات آب و هوایی از برنامه‌های دولت عراق است.

وی با اشاره به اینکه در حال هماهنگی برای برگزاری نشست‌های منطقه‌ای جهت توسعه پایدار در حوزه محیط زیست هستیم، گفت: کشورهای مختلف باید تجربه‌های خود را در حوزه حفاظت از محیط زیست به اشتراک گذارند.

وزیر محیط زیست عراق اضافه کرد: کشور عراق به سمت همکاری‌های دوجانبه و چند جانبه در حوزه محیط زیست رفته است و در سال ۲۰۲۲ هم تفاهمنامه با کشور ایران در این راستا منعقد کرد.

وی با بیان اینکه پیام همکاری ما، توجه به چالش‌های آب و هوایی است، گفت: کشور عراق از اقدامات سازمان ملل در جهت ایجاد توازن موضوعات محیط زیستی حمایت می‌کند.

وزیر محیط زیست عراق اضافه کرد: از توصیه‌های فنی ما جهت اجرای برنامه‌های مقابله با گرد و غبار، تبادل اطلاعات همچنین تبادل هیئت‌های فنی است و باید در راستای توانمندسازی کشورها با حمایت سازمان‌های بین‌المللی پیش رویم.

وی خاطرنشان کرد: در شهرها و استان‌های مختلف عراق مانند کربلا طرح‌های محیط زیستی در نظر گرفته شده است که امیدواریم نتایج موثری داشته باشد.

ئامیدی در پایان از رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست جمهوری اسلامی ایران همچنین سازمان ملل به خاطر برگزاری اجلاس امروز تشکر کرد.

برنامه قطر برای مقابله با بیابان‌زایی تا سال۲۰۳۰

در ادامه این نشست فالح بن ناصر آل ثانی – وزیر محیط زیست و تغییرات آب و هوایی کشور قطر – اظهارکرد:  پدیده گرد و غبار ناشی از تغییرات اقلیمی است. طی سال‌های گذشته گرد و غبار ناشی از تغییرات اقلیمی افزایش یافته است  و علاوه بر آن پدیده‌های دیگری همچون کم بارشی و گازهای گلخانه‌ای تاثیرات بسیار زیادی بر اقتصاد سایر کشورها گذاشته است.

وی افزود: تغییرات اقلیمی همچنین موجب افزایش بادها و در نتیجه حمل گرد و غبار شده است. دولت قطر نیز درگیر این پدیده است و همیشه از کشورها در سطوح منطقه‌ای و بین المللی برای مقابله با گردو غبار دعوت کرده است.

وزیر محیط زیست و تغییرات آب و هوایی کشور قطر ادامه داد: کشور قطر برنامه منظمی برای مقابله با بیابان‌زایی تعریف کرده است که تا سال۲۰۳۰ به‌طور کامل انجام خواهد شد. از جمله این برنامه‌ها کاشتن گیاه در مناطق بیابانی قطر است که کاشت یک میلیون اصله نهال  در شهرهای بیابانی کشور قطر از جمله این برنامه‌ها است.

وی افزود: با توجه به تاثیرات گردو غبار بر اقتصاد کشورها، قطر تلاش می‌کند تا با کمک سازمان ملل متحد با کشورهایی که تحت تاثیر گرد و غبار هستند، همکاری کند.

آل ثانی در پایان با تاکید بر اینکه با مسئله گرد و غبار نباید به  عنوان یک مسئله ثانویه برخورد کنیم،تصریح کرد: با توجه  به تاثیرات گرد و غبار بر اقتصاد کشورها باید در راستای توسعه اقتصادی جامعه بشریت در کشورهای توسعه یافته و فقیر همکاری کنیم و امیدواریم این اجلاس برای مقابله با گرد و غبار نتیجه مثبت داشته باشد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *