گزارش عملکرد معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان/ تشکیل ۱۷۱ جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان

احیاء و تقویت طرح ازدواج آسان جوانان با استفاده از ظرفیت‌های قانونی و همراه با گسترش کمی و کیفی طرح‌ها و برنامه‌های ملی و استانی به منظور کاهش سن ازدواج و نیز بهبود نرخ رشد ازدواج یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های معاونت امور جوانان وزارتخانه بوده است که با تأکید رییس‌جمهور و وزیر ورزش و جوانان در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش سادس، روابط عمومی معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان طی اطلاعیه به مناسبت هفته دولت اهم اقدامات این معاونت را تشریح کرد.

بنا بر اعلام روابط عمومی معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۲ جمعا ۱۷۱ جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان تشکیل شد که با تحقق ۸۹ درصدی در دولت سیزدهم همراه بود و در ادامه اهم این اقدامات را می‌خوانیم:

مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در حوزه جوانان

– بهره ‏برداری از ۸۹ خانه جوانان فعال به صورت تملیکی، تملک غیر و استیجاری در مرکز استانها و شهرستانهای کشور.

– آموزش بیش از ۱۸۰ هزار نفر از سربازان جوان در دوره‌های مهارت‌های عمومی اشتغال و کارآفرینی و مهارت‌های زندگی.

– تولید مستند ۹۳ قسمتی کارآفرینان جوان استان ها به همراه پخش در یکی از شبکه‌های سراسری صداوسیما.

– برگزای ۳۱ جشنواره جوان برتر ایران زمین و تجلیل از جوانان برتر در حوزه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی.

– صدور و تمدید تعداد ۸۷۷ مجوز فعالیت سمن‌های جوانان در دولت سیزدهم.

– رفع موانع ثبت شخصیت حقوقی سازمان‌های مردم نهاد جوانان (دریافت شناسه ملی).

-برگزاری بیش از ۲۰۰ جلسه گفت و شنود جوانان با مسئولین در سراسر کشور به منظور طرح مسائل و دغدغه‌های کنونی جوانان با هدف شناسایی چالش‌های کنونی جوانان و ارایه تحلیلی واقع گرایانه و به دور از هیجانات رسانه‌ای از شرایط کنونی کشور، پاسخ به شبهات و نقدها با رویکرد منصفانه در جهت دفاع از گفتمان انقلابی و طرح انتظارات از جوانان به عنوان کنشگران اصلی شرایط کنونی.

– برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی رویداد ملی نوآوری مشارکت اجتماعی (نما) با هدف جذب جوانان نوآور در قالب گروه‌های کاری و استفاده از خلاقیت، دانش و توانایی نسل جوان در مواجهه با مسائل اجتماعی جامعه (از مسئله تا ایده).

-راه اندازی شبکه‌های تخصصی تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد جوانان (راه اندازی ۱۴ شبکه تخصصی ملی در موضوعات مختلف مرتبط با جوانان).

– برگزاری رویداد آموزشی همنا ( هم افزایی مشارکت نهادمند اجتماعی ) به صورت سلسله‌وار در استان‌های مختلف با حضور سمن های جوانان و همچنین تشکل‌های فعال در حوزه جوانان هر استان ( با تأکید بر دو مولفه ارتقاء کیفیت آموزش‌های عمومی تشکل های جوانان از طریق آموزش توسط مدرسین در سطح ملی و گفتگوی چهره به چهره مدیران و کارشناسان وزارت ورزش و جوانان با فعالان و کنشگران جوان حوزه های اجتماعی و فرهنگی).

– برگزاری جشنواره ملی اتفاق ۴ با هدف تقدیر از برترین سازمان‌های مردم نهاد جوانان در عرصه های مختلف.

– همکاری در نهایی شدن پروتکل همکاری وزارت ورزش و جوانان و یونیسف در جهت توانمندسازی سمن‌های جوانان.

-برگزاری ۱۳۲۸۵ کارگاه آموزش (پیش، حین و پس) ازدواج و خانواده در سطح کشور به صورت حضوری و مجازی با حضور۲۶۵۷۰۰ شرکت کننده.

– برگزاری رویداد ملی «هم آهنگ» در استان خراسان رضوی با حضور فعالان فرهنگی عرصه ازدواج و خانواده ویژه گروه-های تبلیغی(۱ رویداد ملی با حضور بیش از ۸۰۰ نفر).

– برگزاری همایش ملی بزرگداشت روز ملی جمعیت با عنوان «ایران، جوان بمان» با حضور مسئولان و فعالان عرصه جمعیت و تقدیر از نفرات برتر فعال عرصه جمعیت و فرزندآوری برگزاری ( ۱ همایش ملی و تقدیر از ۱۴ نفر برتر فعال).

– برگزاری جشن بزرگداشت روز ملی جمعیت در سراسر کشور و تقدیر از مؤثران عرصه جمعیت(برگزاری ۸۰ جشن در استان‌ها).

– برگزاری همایش ملی بزرگداشت هفته ازدواج با عنوان «جشن وصال» با حضور ریاست محترم جمهوری و تنی چند از مسئولان و فعالان عرصه ازدواج و خانواده.

– برگزاری جشن‌های بزرگداشت هفته ازدواج در سراسر کشور و تقدیر از مؤثران عرصه ازدواج و جمعیت، زوجین جوان موفق و الگو (بیش از ۳۰۰ جشن و تقدیر از ۱۷۲۳ نفر).

– حمایت از راه‌اندازی ۱۸۰ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده.

– ارایه خدمات مشاوره تخصصی رایگان به جوانان و خانواده‌های جوان در حوزه ازدواج و خانواده به بیش از ۲۵ هزار مخاطب.

– تدوین دستورالعمل و راه‌اندازی قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وزارت ورزش و جوانان در سطح ستادی و استانی و ابلاغ به ادارات کل ورزش و جوانان استان‌ها) قرارگاه ملی و ۳۱ قرارگاه استانی).

– تهیه و تدوین اطلس آماری وضعیت ازدواج و طلاق در سالهای ۱۳۹۲ الی ۱۴۰۰(در سطح ملی و ۳۱ استان کشور به تفکیک) ۱ مجلد ملی و ۳۱ مجلد استانی.

-کسب رتبه برتر رویداد جایزه ملی جمعیت توسط ادارات کل ورزش و جوانان در استان‌های کشور (در ۱۸ استان).

– راه‌اندازی داشبورد مدیریت اطلاعات در موضوعات مرتبط با جوانان(ازدواج و طلاق، جمعیت، اشتغال و بیکاری، سمن‌های جوانان، فرزندآوری و تحصیلات).

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *