انگشت تهدید این بار به سوی دریا

سادس/خراسان رضوی ۹۰ درصد آبزی‌پروری جهان با خطرات قابل‌توجهی از تغییرات محیطی ناشی از انسان مواجه است.

به نقل از ارث، بزرگترین تولیدکنندگان غذاهای آبزی و صنعت آبزی‌پروری جهان در معرض تهدید جدی قرار دارند. تغییرات محیطی ناشی از فعالیت‌های انسانی بیش از ۹۰ درصد از تاسیسات آبزی‌پروری جهان را در معرض تهدید جدی قرار داده است.

طبق گزارش‌ها، کشورهای آسیایی، آمریکای لاتین و آفریقا با بالاترین خطر، کمترین امکانات را برای سازگاری با این تغییرات دارند.

بیش از ۹۰ درصد از تولید مواد غذایی آبی در سراسر جهان با خطرات قابل‌توجهی از تغییرات محیطی مواجه است. این سیستم‌های ماهیگیری و آبزی‌پروری را هم شامل می‌شود. پیش‌بینی می‌شود که کشورهای مهم مانند چندین کشور آسیایی و ایالات‌متحده با مهمترین چالش‌ها برای توانایی‌های تولید خود روبرو شوند.

تغییر اقلیم تنها مشکل نیست و این گزارش تاکید می‌کند که سیستم‌های تولید مواد غذایی آبی بسیار آسیب‌پذیر در سراسر جهان وجود دارد. اینها شامل تولیدکنندگان بزرگی مانند نروژ، چین و ایالات‌متحده است. این مطالعه درک بهتر عوامل فشار که باعث تغییرات محیطی می‌شود را تاکید می‌کند.

بر اساس این گزارش، شیلات دریایی در برابر مشکلات مرتبط با آب‌وهوا، به ویژه افزایش دما و اسیدی‌ شدن آسیب‌پذیرتر هستند.

ربکا شورت، نویسنده ارشد این مطالعه در استکهلم، هشدار می‌دهد: اگرچه ما در زمینه تغییرات آب‌وهوایی پیشرفت داشته‌ایم اما راهبردهای ما برای سیستم‌های غذایی آبی که با تغییرات محیطی مواجه هستند به توجه فوری نیاز دارند.

آبزی‌پروری نقش مهمی در تامین تقاضای فزاینده جهان برای پروتئین دارد و این کار را با تامین سهم قابل توجهی از ماهی مصرف شده در سطح جهان انجام می‌دهد. غذای آبی جزء ضروری سیستم‌های غذایی جهانی است. این نه تنها پروتئین بلکه ریز مغذی‌های ضروری و اسیدهای چرب را نیز فراهم می‌کند که برای سلامت انسان مفید هستند.

غذای آبی نقش مهمی در امنیت غذایی جهانی دارد. این مواد مغذی ضروری را برای میلیاردها نفر فراهم می‌کند و منبع مهمی برای امرار معاش میلیون‌ها نفر به ویژه در کشورهای در حال توسعه است.

تولید غذای آبی مانند همه سیستم‌های تولید موادغذایی، در برابر تغییرات آب‌وهوایی آسیب‌پذیر است. افزایش سطح آب دریاها، افزایش دما، اسیدی شدن اقیانوس‌ها و رویدادهای شدید آب‌وهوایی همگی می‌توانند چالش‌های مهمی برای آبزی‌پروری و ماهیگیری ایجاد کنند و انطباق با این تغییرات چالشی مهم در دهه‌های آینده خواهد بود.

به‌طور کلی، آبزی‌پروری و تولید غذای آبی اجزای ضروری سیستم غذایی جهانی هستند. آنها پتانسیل ارائه غذای پایدار و مغذی را برای جمعیت رو به رشد جهانی ارائه می‌دهند اما همچنین چالش‌های زیست محیطی و مدیریتی قابل‌توجهی را ارائه می‌دهند که باید مورد توجه قرار گیرند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *