آینده مبهم اسکواش در فارس

آینده مبهم اسکواش در فارس

سادس/فارس اعضای جامعه اسکواش شیراز اعتقاد دارند که سیاست به کار گرفته شده از سوی مدیریت کلان ورزش کشور در ارتباط با این رشته ورزشی، به هیئت‌ها و ورزشکاران آسیب زده است.

سال گذشته بود که طرح به “مناقصه گذاشتن اماکن ورزشی” توسط اداره کل ورزش و جوانان فارس مطرح و تقریبا تمام اماکن این اداره کل که خیلی از آنها در اختیار هیئت های ورزشی بود، در این طرح وارد شده و بعضی از آنها ظاهرا به بخش خصوصی واگذار شد.

به گزارش سادس، یکی از هیئت‌هایی که در این میان آسیب زیادی را متحمل شد، اسکواش بود؛ حال ردپای ناامیدی را می‌توان در جامعه اسکواش که در یکی دو سال گذشته با انگیزه بیشتری به کار خود ادامه می‌داد و با وجود کمبود فضای ورزشی، پویایی خود را حفظ کرده و در مسابقات کشوری هم حرف‌های زیادی برای گفتن داشت، دید.

سه کورت اسکواش در مجموعه ورزشی والفجر و یک کورت نیز در جوار دفتر هیئت شیراز در محله نیایش، تمام موجودی این رشته در بحث فضای ورزشی بود و مسئولان هیئت های فارس و شیراز در تلاش بودند که با افزایش این مقدار، سعی کنند به رشد و توسعه آن کمک کنند، اما حالا به جایی رسیده اند که عقبگرد به سال‌های گذشته، به یک امر تقریبا دست نیافتنی برای آنها تبدیل شده است!

رئیس هیئت اسکواش شیراز در این ارتباط به سادس گفت: من سال ۱۴۰۲ را سال آسیب و بحران برای اسکواش و سایر رشته هایی که این اتفاق برایشان افتاده می‌دانم. نمی‌دانم آن مدیر سطح کلان که روز اول چنین تصمیمی گرفت، چه فکری پیش خود کرده بود که اینطور جامعه ورزش را به دردسر انداخت.

امین مولایی افزود: ما باید روز ۲۳ خرداد ماه اسامی تیم اعزامی ایران جونیور به مسابقات کشوری را اعلام کنیم، در حالیکه بدلیل نداشتن سالن، هنوز نتوانسته‌ایم مسابقات انتخابی مان را برگزار کنیم! در تیرماه هم میزبان مسابقات کشوری هستیم اما نمی‌توانیم هیچگونه برنامه‌ای داشته باشیم، چون نه دفتر داریم و نه سالن. حتی دفتر هیئت فارس که در کنار سالن اسکواش والفجر قرار داشت و دارای چهار اتاق بود، به طور کامل در مناقصه واگذار شد و واقعا مانده‌ایم که با این وضعیت باید چه کاری انجام دهیم.

او ادامه داد: حالا مانند یک سرباز هستیم که هیچ چیزی در دست ندارد و به او گفته اند برو دفاع کن! سه ماه از سال گذشته و هنوز نتوانسته‌ایم هیچ رویدادی برگزار کنیم. با این حال، بچه‌های ما در مسابقات کشوری همچنان افتخارآفرینی می‌کنند، در حالی که شرایط تمرینی شان بسیار سخت شده است. به عنوان مثال خانم ثمین حسن پور که از استعدادهای درخشان و امید بزرگ اسکواش شیراز و فارس است، توانسته در مسابقات اخیر کشوری به مدال نقره دست پیدا کند، اما ما حتی نتوانسته‌ایم از ایشان تجلیلی به عمل آوریم.

رئیس هیئت اسکواش شهرستان شیراز گفت: چندین بار به اداره کل نامه زده‌ایم و حتی از استانداری نامه گرفته‌ایم، به این امید که مشکلات حل شود، نامه‌های را انتقال داده‌ایم، اما هیچ اتفاقی نیفتاده است.

یکی از مربیان و دست اندرکاران اسکواش فارس نیز نسبت به اتفاقات رخ داده ابراز نگرانی کرد و گفت: اسکواش شاید از نظر تعداد نفرات، جامعه بزرگی نباشد اما پُر از قهرمان است و در تمام رده‌های سنی، صاحب مدال هستیم. علاوه بر این، در تمام مسابقات کشوری حتی اگر در استان‌های دیگر برگزار شود.

غزاله قدومی‌زاده خاطرنشان کرد: حدود ۸۰ درصد عوامل برگزاری مسابقات اهل شیراز و استان فارس هستند. یعنی اسکواش فارس جایگاه ویژه‌ای در سطح کشور دارد ولی حالا به وضعیتی دچار شده که نمی‌دانیم آینده اش چه می‌شود.

قدمی‌زاده گفت: مسابقات قهرمانی کشوری اسکواش از دوم تیرماه آغاز خواهد شد و باید ورزشکارانمان را به این مسابقات اعزام کنیم، اما آنها هنوز هیچ تمرینی نداشته‌اند. متاسفانه سالن‌های ما به افرادی سپرده شده که اصلا اسکواشی هم نیستند و خودشان می‌گویند که فقط پول را می‌شناسند، اما حالا به بزرگترین تصمیم گیرندگان این رشته در استان ما تبدیل شده اند. این تاسف بار و نگران کننده است.

به گزارش سادس، موضوع واگذاری اماکن ورزشی و گرفته شدن آنها از دست هیئت‌ها، تصمیمی است که ظاهرا در سطح وزارت ورزش و جوانان اتخاذ شده است، تصمیمی که ابعاد آن به طور واضح مشخص نیست.

این که با چه هدفی این برنامه در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شده است و در ادامه شاهد چه شیوه کاری خواهیم بود، جای سئوال دارد؛ اما اینکه این اماکن به افرادی واگذار شود که هیچ دغدغه، شناخت و مسئولیتی نسبت به آنها رشته‌ها نداشته باشند، بسیار نگران کننده است و می‌تواند در دراز مدت، مشکلات بسیار زیادی را برای اهالی ورزش رقم بزند. به ویژه رشته‌ای مثل اسکواش که انجام تمرین و مسابقه‌هایش نیاز به مکانی کاملا مشخص با خصوصیات منحصر به فرد دارد، آسیب بیشتری نسبت به سایر رشته‌ها خواهد دید.

صاحب‌نظران اعتقاد دارند که بعضی از رشته‌ها، شاید وابستگی کمتری به این مبحث داشته باشند و به عنوان مثال یک فوتبالیست بتواند در پارک هم تمرینات ابتدایی و حداقلی خود را انجام دهد، اما یک اسکواش باز بدون کورت، چگونه می تواند تمرین کند؟

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *