برنامه «پزشک خانواده» کامل اجرا شود/کمبود نیروی درمانی در تمام دنیا جدی است

رییس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به برنامه وزارت بهداشت برای اجرای «پزشک خانواده» در شهرها، تاکید کرد: مهم آن است که این برنامه درست و کامل اجرا شود؛ اجرای ناقص آن گرفتاری‌هایی را به دنبال خواهد داشت؛ همانطور که حدود ۱۰ سال از اجرای آن در دو استان فارس و مازندران می‌گذرد و همچنان چالش‌هایی را در این دو استان شاهد هستیم.

به گزارش سادس، دکتر محمد رئیس‌زاده در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره برنامه وزارت بهداشت برای اجرای برنامه پزشک خانواده شهری و برآورد سازمان نظام پزشکی از نسخه جدید این برنامه گفت: در این که «پزشک خانواده» طرحی لازم برای کشور است، شکی نیست و اجرای این برنامه جزو تکالیف حوزه سلامت است. همچنین اجرای صحیح آن به کاهش هزینه‌ها، حفظ سلامتی مردم و همچنین پیشگیری از پیشرفت بیماری‌ها بسیار کمک خواهد کرد؛ اما مهم آن است که این برنامه درست اجرا شود؛ چراکه اجرای ناقص آن گرفتاری‌هایی را به دنبال خواهد داشت؛ همانطور که حدود ۱۰ سال از اجرای این برنامه در دو استان فارس و مازندران می‌گذرد و همچنان چالش‌هایی را در این دو استان شاهد هستیم.

اجرای شعاری و بدون منابع «پزشک خانواده» آسیب‌زاست

وی با تاکید بر اینکه برنامه پزشک خانواده باید کامل اجرا شود، افزود: اجرای شعاری و بدون منابع برنامه قطعا آسیب بیشتری را وارد می‌کند. ظاهراً برنامه‌ای که اخیراً اعلام شده در چندین شهر اجرایی شده، آنطور که خبر داده‌اند اجرایی نشده؛ حال یا آنکه اطلاع رسانی‌ها درست نبوده یا مردم به اندازه کافی استقبال نکرده‌اند. در مجموع لازم است در بحث سرانه، شکل پرداخت‌ها به پزشکان و غیره نظرات جامعه پزشکی لحاظ شود.

رییس‌زاده افزود: در طرحی که نامش «پزشک خانواده» است، نمی‌توان «مراقب سلامت» را در خط اول ارائه خدمت و جایگزین پزشک قرار داد. البته هنوز نسخه‌ای جامع و نوشتاری مدون، از طرح ندیده‌ام و به ما تحویل نشده و بر همین اساس نمی‌توانم آن را قضاوت کنم و در رابطه با وسعت اجرای آن اظهارنظر کنم.

وی در پاسخ به سوال سادس درباره میزان پزشک مورد نیاز این طرح و اینکه آیا پزشک به میزان کافی برای اجرای برنامه پزشک خانواده شهری داریم یا خیر، تاکید کرد: برای اجرای این طرح پزشک به میزان کافی داریم اما اینکه همکاری پزشکان جلب شود یا نه، در اجرای طرح بسیار مهم است.

کمبود نیروی بهداشت و درمان در تمام دنیا جدی است

رییس کل سازمان نظام پزشکی همچنین در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی درباره خروج پزشکان از کشور به دلیل مسایل اقتصادی و … و مقایسه آن با سایر کشورها، گفت: برخی برآوردهای جهانی حاکی از آن است که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۸ میلیون کادر تخصصی بهداشتی و درمانی در دنیا کمبود خواهد داشت؛ بنابراین بحث کمبود نیروی بهداشت و درمان در تمام دنیا بحثی جدی است.

ادامه دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *