واکنش به بیانیه چین و عربستان در صدر اخبار هفته گذشته مجلس

«واکنش نمایندگان به بیانیه چین و عربستان»، «اعلام وصول یک استعفا» و «گلایه یک نماینده از سازمان برنامه و بودجه» مهمترین خبرهای مجلس در سومین هفته از آذرماه ۱۴۰۱ بود.

به گزارش سادس، این خبر مروری بر مهمترین خبرهای مجلس در هفته گذشته است:

واکنش به بیانیه چین و عربستان در صدر اخبار هفته گذشته مجلس

مهمترین خبر این هفته مجلس به حاشیه های بیانیه مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس اختصاص داشت که تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به آن واکنش نشان دادند و در صفحات شخصی توئیترشان اعلام کردند که بر سر تمامیت ارضی ایران با هیچ کس تعارف ندارند.

خبر مهم بعدی به یک استعفا مربوط می شد که علی نیکزاد نایب رییس مجلس شورای اسلامی نامه استعفای ابراهیم عزیزی نماینده کرمانشاه را اعلام وصول کرد.

این خبر هم جزء خبرهای پربازدید هفته گذشته مجلس بود که شهریار حیدری نماینده قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی مقصر اصلی بی برنامگی ها را سازمان برنامه و بودجه دانست و گفت: آقای میرکاظمی محترما از مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران عذرخواهی کند و شخصی که شرایط این کار را دارد در این جایگاه قرار بگیرد.

 واکنش‌ها به بیانیه اخیر چین و عربستان سعودی ادامه داشت و یعقوب رضازاده عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با محکوم کردن این بیانیه گفت که دستگاه دیپلماسی باید با قدرت و قاطعیت جواب این بیانیه را بدهد که دیکته شده اسرائیل و آمریکا به نوکرشان یعنی عربستان است.

اما این خبرها هم از خبرهای مهمی بودند که در این روزهای آذرماه از سوی نمایندگان مردم در پارلمان عنوان شد.

واکنش به بیانیه چین و عربستان در صدر اخبار هفته گذشته مجلس

در این هفته همچنین با توجه به اینکه نمایندگان از توضیحات سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص علت افزایش قیمت خودرو قانع نشدند،‌ یکی دیگر از وزرای دولت سیزدهم از سوی نمایندگان مجلس کارت زرد دریافت کرد.

بر اساس حکمی از سوی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سید ضیاءالدین نورالدینی به عنوان سرپرست دیوان محاسبات کشور منصوب شد. مهرداد بذرپاش رئیس کل دیوان محاسبات کشور بود که با رای نمایندگان مجلس به عنوان وزیر راه و شهرسازی انتخاب شد.

خبرهای این هفته مجلس همچنان تحت تاثیر بیانیه اخیر چین و شورای همکاری خلیج فارس قرار داشت تا آنجا که علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه عربستان حق دخالت در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران را ندارد، گفت: شخصا اعتقادی ندارم که چین بخواهد به قراردادهای منعقده اش با جمهوری اسلامی ایران پشت پا بزند.

نیکزاد در گفت‌وگو با سادس با اشاره به بیانیه اخیر چین و عربستان و همچنین حضور معاون نخست وزیر چین در روزهای آینده در ایران گفت: در نطق اخیرم در مجلس صحبتی درباره عربستان داشتم مبنی بر اینکه اینها در کنار مباحث تجاری با کشور چین، نباید وارد موضوعات مبرهن و آشکار و اثبات شده‌ای شوند که احتیاجی به بررسی‌های حقوقی هم ندارد و تنها کافی است که سری به موزه‌ها بزنند و نقشه‌های تاریخی را بررسی کنند.

البته جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به بیانیه مشترک چین و عربستان گفت: امیدوارم چین و عربستان درک دقیق و واقعی‌تری از مواضع ایران داشته باشد.

رحیمی جهان آبادی با اشاره به بیانیه مشترک اخیر چین و عربستان گفت: در بیانیه مشترک چین و عربستان نکاتی درباره ایران ذکر شده است؛ باید این بیانیه به صورت کامل در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مورد بررسی قرار گیرد تا نکات و تحولات مندرج در آن مشخص شود. اصول سیاست خارجی چین مانند بسیاری از کشورهای دیگر جهان بر این اصل واحد استوار است که دشمن و دوست دائمی ندارد و بلکه منافع دائمی دارد و دوست و دشمن در قالب منافع چین تعریف می شود.

واکنش به بیانیه چین و عربستان در صدر اخبار هفته گذشته مجلس

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه در بودجه و برنامه مخاطب اصلی ما خانواده است، گفت: باید در همه موضوعات اعم از فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، معیشتی و اشتغال نگاه ما به موضوع خانواده باشد و این نگاه در حوزه کلان برنامه هفتم می‌تواند در ابعاد مختلف ما را موفق کند و امید مردم هم بر توجه مجلس و دولت است.

قالیباف در جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس پس از قرائت گزارش مشترک کمیسیون های فرهنگی، اجتماعی و بهداشت و درمان در مورد نحوه عملکرد دستگاه‌های مسئول در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در صحن مجلس طی اظهاراتی گفت: با توجه به اینکه یک عقب ماندگی جدی در موضوع جوانی جمعیت و حمایت از خانواده داریم اما در یک سال گذشته دولت و مجلس تلاش کردند و قانون به تصویب رسیده و طی این یک سال گام‌های قابل توجه و خوبی به ویژه از سوی وزارت بهداشت برداشته شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی این هفته در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش هم حضور یافت و گفت: امروز باید اقرار کنیم در برخی مسائل قدرت حل مسئله را نداریم و گاهاً که قدرت حل مسئله‌ای را داریم اما آن را در زمان خود حل نمی‌کنیم.

قالیباف همچنین گفت که اگر بخواهیم اثر حوزه پژوهش را مانند سایر عرصه ها در جامعه ببینیم باید بدانیم که نوآوری نیازمند شجاعت است.

واکنش به بیانیه چین و عربستان در صدر اخبار هفته گذشته مجلس

محسن پیرهادی هم درباره جزئیات طرح جدید نمایندگان برای اصلاح قانون انتخابات مجلس گفت: بر اساس طرح جدید نمایندگان برای اصلاح قانون انتخابات مجلس، تغییراتی در جهت تامین حقوق شهروندی در روند احراز صلاحیت نامزدها اعمال شده است.

وی بیان کرد: بر اساس این طرح  از شرایط عمومی و اختصاصی ورود داوطلبان به عرصه انتخابات گرفته تا مدل برگزاری انتخابات و تخلفات انتخاباتی همگی مشمول تغییراتی می شود. از جمله مهم‌ترین تغییرات این  طرح  این است که  طرح مذکور با تاکید بر رعایت حق شهروندی برای نخستین بار بستری را فراهم آورده است که بر اساس آن داوطلبانی که صلاحیت‌شان از سوی نهاد نظارتی احراز نشده است، بتوانند در مورد اشکال بروز کرده از نهاد نظارتی توضیح بخواهند و نهاد نظارتی موظف است؛ اشکال بروز کرده را به داوطلب اعلام کند.

جلال رشیدی کوچی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت به وعده‌های خود در خصوص حذف قرعه کشی خودرو و کاهش قیمت آن عمل نکرده و امروز مردم حتی توان خرید ارزان‌ترین خودروی تولید داخل را ندارند اما ما همچنان در حال بازی با کلمات هستیم.

وی در جلسه علنی سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی و در طرح سوال خود از وزیر صنعت، معدن و تجارت پیرامون دلیل افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان علی‌رغم دستور و تاکید صریح رئیس جمهور و مخالفت مجلس بیان کرد: در ابتدا باید بگویم که بحث خودرو اصلا شیرین نبوده بلکه خیلی تلخ و غم‌انگیز است. زمانی که آقای فاطمی امین تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت را برعهده گرفت قول داد که قرعه کشی خودرو را حذف کرده و مانع افزایش قیمت خودرو شود.

واکنش به بیانیه چین و عربستان در صدر اخبار هفته گذشته مجلس

همچنین محمدتقی نقدعلی نماینده مردم خمینی شهر هم با انتقاد از افزایش قیمت خودرو و ارز در کشور گفت: قیمت خودرو مضحک شده است و قابل توجیه نیست. برای بحث واردات در این مجلس چقدر قانون تصویب کردیم، اما واردات خودرو هزار صاحب دارد.

یعقوب رضازاده عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم گفت که این کمیسیون در جلسه‌ای بیانیه اخیر چین و عربستان را مورد بررسی قرار می‌دهد.

سیدرضا فاطمی امین وزر صنعت، معدن و تجارت نیز در این هفته با حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال رشیدی کوچی پیرامون دلیل افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان علی‌رغم دستور و تاکید صریح رئیس جمهور و مخالفت مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بحث شیرین خودرو باعث شده که بنده مرتبا در مجلس حاضر شوم و توضیحاتی را به نمایندگان ارائه کنم. چهار عامل اصلی در قیمت خودرو موثر است؛ مهم‌ترین عامل عرضه و تقاضاست عرضه متاثر از تولید و واردات خودرو و تقاضا متاسفانه متاثر از نرخ ارز است. ما باید بین عرضه و تقاضا در این بازار تعادل ایجاد کنیم و هرچه بیشتر این تعادل ایجاد شود تلاطم در بازار کمتر می‌شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *