منطقه توسعه خمینی‌شهر در تصرف سازمان‌های دولتی است

سادس/اصفهان نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: منطقه توسعه سرزمینی خمینی‌شهر کاملاً در تصرف سازمان‌ها و نهادهای دولتی و نظامی است و شهرداری‌ها درآمدی از عوارض ساخت و ساز ندارند، به همین دلیل تدوین و تصویب آیین‌نامه کیفیت توزیع عوارض آلایندگی ضروری است.

محمدتقی نقدعلی در گفت‌وگو با سادس، اظهار کرد: یکی از مطالبات مهم، تدوین و تصویب آیین‌نامه کیفیت توزیع عوارض آلایندگی توسط کمیسیون زیربنایی دولت است که قرار بود امسال این آیین‌نامه تصویب شود که به دلیل عدم تصویب شهرداری‌های شهرستان خمینی‌شهر و دیگر شهرهای کشور عوارض آلایندگی دریافت نمی‌کنند و در نتیجه نمی‌توانند وظایف عمرانی و جاری خود را انجام دهند.

وی افزود: شهرهای کوچکِ اصغرآباد، کوشک و دُرچه به دلیل ضعف بنیه و دریافت نکردن عوارض آلایندگی با مشکل مواجه هستند. شهرستان خمینی‌شهر از اطراف محدود شده و زمین منابع ملی و آزاد نداریم و در عوض بافت زراعی زیادی داریم که به همین دلایل ساخت و ساز نمی‌توان انجام داد و توسعه سرزمینی با مشکل مواجه است. شهرداری‌ها معمولاً با دریافت عوارض ساخت و ساز درآمد کسب می‌کنند.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس با بیان اینکه دولت باید هرچه سریع‌تر آیین‌نامه عوارض آلایندگی را تصویب کند، گفت: عوارض آلایندگی معمولاً از صنایع وابسته به دولت مانند فولاد مبارکه و صنایع خصوصی دریافت می‌شود و این صنایع باید درصدی از درآمد خود را به‌عنوان عوارض آلایندگی به حساب شهرداری‌ها بریزند.

نقدعلی تصریح کرد: در قانون مالیات بر ارزش افزوده بنا بود سامانه‌ای را محیط‌زیست برای کیفیت توزیع طراحی کند و آیین‌نامه دیگری را کمیسیون زیربنایی دولت در هیات وزیران تصویب کند که هیچ یک از این دو اقدام که فرمول تقسیم و توزیع عوارض آلایندگی را بر اساس جمعیت شهرها تعیین می‌کند، انجام نشد. برای مثال در اطراف خمینی‌شهر پالایشگاه و کارخانه ذوب‌آهن استقرار یافته‌اند که این کارخانه‌ها باید عوارض آلایندگی را به شهرداری‌ها بپردازند که این مهم در هیات دولت انجام نشده است.

وی افزود: بنابراین تدوین آیین‌نامه ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده باید تدوین شود چراکه این آیین‌نامه فرمول چگونگی توزیع عوارض آلایندگی را مشخص می‌کند. تصویب این قانون برای خمینی‌شهر از اهمیت بیشتری برخوردار است چراکه برای مثال در بهارستان که مرتب ساخت‌وساز انجام می‌شود عوارض ساخت قابل‌توجهی را شهرداری بهارستان دریافت می‌کند و در نتیجه کارآمدی بیشتری دارد، اما خمینی‌شهر توسعه سرزمینی ندارد و ساخت‌وساز در آن انجام نمی‌شود و در اطراف آن دانشگاه صنعتی، شهرک علمی و تحقیقاتی و دانشگاه آزاد وجود دارد، به این معنا که منطقه توسعه سرزمینی خمینی‌شهر کاملاً در تصرف سازمان‌ها و نهادهای دولتی و نظامی است.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس، خاطرنشان کرد: بنابراین هیچ زمین دولتی و غیردولتی برای توسعه و ساخت‌وساز در خمینی‌شهر نداریم و چون نداریم شهرداری‌ها درآمدی از عوارض ساخت‌وساز ندارند، به همین دلیل تصویب آیین‌نامه عوارض آلایندگی به دلیل وجود صنایع آلاینده در اطراف این شهرستان ضروری است تا شهرداری‌ها بتوانند از این طریق درآمد کسب کنند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *