توضیحات وزرا درباره قیمت خودرو، اموال نامشروع مسئولان و اجرای قانون حمایت از خانواده

پاسخ وزیر صمت به سوالاتی درباره قیمت خودرو/ بررسی عملکرد دستگاهها در اجرای قانون حمایت از خانواده/ اصلاح طرح مربوط به تغییر در نحوه بررسی لایحه بودجه سالانه/ بررسی سوال از وزیر دادگستری و… از مهمترین موضوعات خبری جلسات علنی امروز (سه شنبه) بیست و دوم آذر ماه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

به گزارش سادس، جلسه علنی مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و بررسی سوالات تعدادی از نمایندگان از وزرای صمت و دادگستری و رسیدگی به عملکرد دستگاه‌ها در اجرای قانون حمایت از خانواده و… در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

توضیحات وزرا درباره قیمت خودرو، اموال نامشروع مسئولان و اجرای قانون حمایت از خانواده

در ابتدای این جلسه سید رضا فاطمی امین که برای پاسخ به سوال رشیدی کوچی پیرامون دلیل افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان علی‌رغم دستور و تاکید صریح رئیس جمهور و مخالفت مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس حضور یافته بود، گفت: مهم‌ترین عامل موثر در قیمت خودرو عرضه و تقاضاست عرضه متاثر از تولید و واردات خودرو و تقاضا متاسفانه متاثر از نرخ ارز است. ما باید بین عرضه و تقاضا در این بازار تعادل ایجاد کنیم و هرچه بیشتر این تعادل ایجاد شود تلاطم در بازار کمتر می‌شود.

وی در بخش دیگری از توضیحاتش با بیان اینکه عرضه و تقاضای بازار خودرو متوازن نیست، خاطرنشان کرد: این موضوع ناشی از آشفتگی نظام ارزی است. تلاطم ارزی بر روی فولاد و لوازم خانگی تأثیر نداشت زیرا توانستیم در فرصت محدودی عرضه ورق فولاد را به تقاضا برسانیم بنابراین قیمت فولاد تحت تأثیر شوک‌های ارزی قرار نگرفت و این یعنی اقتصاد مقاومتی، زیرا تاب آوری را افزایش دادیم تا با شوک‌های بیرونی قیمت‌ها به هم نریزد و همان طور که توانستیم بازار فولاد و لوازم خانگی را از آشفتگی‌های ارزی رها کنیم، با کمک شما نمایندگان نیز خواهیم توانست بازار خودرو را از آشفتگی‌های ارزی نجات دهیم.

اما توضیحات وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص علت افزایش قیمت خودرو برای نمایندگان قانع کننده نبود.

توضیحات وزرا درباره قیمت خودرو، اموال نامشروع مسئولان و اجرای قانون حمایت از خانواده

در ادامه جلسه علنی امروز، گزارش مشترک کمیسیون های فرهنگی، اجتماعی و بهداشت و درمان در مورد نحوه عملکرد دستگاه‌های مسئول در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در صحن مجلس شورای اسلامی قرائت شد.

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی  با حضور در صحن علنی به ارائه توضیحاتی از اقدامات این وزارت خانه در اجرای قانون حمایت از خانواده پرداخت و با بیان اینکه موضوع سالخوردگی جمعیت از مشکلات موجود در کشور است، گفت: ما فقط یک دریچه هفت ساله داریم که در صورت افزایش پیدا نکردن جمعیت در این فرصت دچار بحران می‌شویم.

احمد وحیدی وزیر کشور هم از تدوین برنامه تحول راهبردی جمعیت و فرزندآوری با عنوان «مسیر نجات» خبر داد و افزود: از دیگر اقدامات انجام شده برگزاری یک رویداد مسیر نجات با هدف تهیه و تدوین نقشه راه جمعیتی استان‌ها بود و امیدواریم بتوانیم طی یکی دو ماه آتی این موضوع را به سرانجام برسانیم و برای هر استان نقشه راه جمعیتی مختص به آن استان را داشته باشیم.

همچنین کاظم فروتن دبیر ستاد ملی جمعیت با تاکید بر اینکه باید مشاوره ازدواج تحت پوشش بیمه قرار گیرد، گفت که دستگاه های اجرایی نیز باید برای موضوع خانواده ردیف اختصاصی درنظر گیرند.

محمدبیگی: در کتب درسی برای حمایت از جوانی جمعیت و خانواده سرفصل گنجانده شود

رحمانی: ساختار دبیرخانه ستاد ملی جمعیت هنوز شکل نگرفته است

عیسی‌زاده: تقویت بنیان خانواده منجر به کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود

صباغیان: برای افزایش جمعیت مشکل مسکن را حل کنید

آقاتهرانی: مردم باید اجرای قانون جوانی جمعیت را در زندگی خود لمس کنند

پورابراهیمی: کمیسیون ویژه‌ای برای نظارت بر اجرای قانون جوانی جمعیت تشکیل شود

نماینده دامغان: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یکی از بهترین قوانین مجلس است

شهریاری: قانون جوانی جمعیت افتخار مجلس یازدهم است

بانکی‌پور: نرخ ازدواج بعد از ۱۵ سال صعودی شده است

پس از قرائت گزارش مشترک کمیسیون های فرهنگی، اجتماعی و بهداشت و درمان در مورد نحوه عملکرد دستگاه‌های مسئول در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، رئیس مجلس با تاکید بر اینکه در بودجه و برنامه مخاطب اصلی ما خانواده است، گفت: هم دولت که در حال تنظیم برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۲ است و هم ما در مجلس باید بدانیم که یکی از سیاست‌های اصلی ما حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است. باید در همه موضوعات اعم از فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، معیشتی و اشتغال نگاه ما به موضوع خانواده باشد و این نگاه در حوزه کلان برنامه هفتم می‌تواند در ابعاد مختلف ما را موفق کند و امید مردم هم بر توجه مجلس و دولت به این موضوع است.

ناطقین مجلس

محمدیاری: هنر ما تبدیل مخالف به موافق است

سنگدوینی: مصوبات سفرهای استانی نیاز به عزم جدی و مدیران انقلابی دارد

نجف زاده: شفاف سخن گفتن با مردم مبنای رفع مشکلات امروز کشور است

زاهدی: دولتمردان چینی با نقل قول‌های خود قلوب ملت ایران را جریحه‌دار نکنند

نقدعلی: قیمت خودرو مضحک شده است/ واردات خودرو را آزاد کنید

***

در جریان جلسه علنی امروز، ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور هم با طرح سوالش از وزیر دادگستری منبی بر این که چرا قوه قضاییه قانون اعاده اموال نامشروع مسوولان را بعد از گذشت سه سال از تصویب آن اجرا نکرده است؟ گفت: باید دستگاه قضایی شجاعانه برای اجرای این قانون ورود کند.

در پاسخ به این سوال، امین حسین رحیمی با تاکید بر این که عزم قوه قضاییه برخورد با اموال نامشروع و در عین حال ارتقای امنیت قضایی است، خاطر نشان کرد: درباره ارائه گزارش اموال نامشروع، ضابطین دادگستری و حتی مردم می توانند گزارش به دستگاه قضایی بدهند. کما اینکه طبق اصل ۴۹ قانون اساسی دولت موظف است با ثروت های ناشی از ربا، غصب، اختلاس، رشوه، سرقت، قمار، سوءاستفاده از موقوفات، سوءاستفاده از مقاطعه‌کاری ها و معاملات دولتی، فروش زمین های موات و مباحات اصلی، دایر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیرمشروع مقابله کرده و آن را به صاحب حق برگرداند.

بعد از توضیحات وزیر دادگستری، ابوترابی گفت: کمیسیون  اصل نود جلسه ای با حضور دادستان کل کشور و دستگاه های مربوطه برای پیگیری و نظارت بر اجرای این قانون بگذارد و رییس مجلس هم بر آن تاکید کند؛ بدین صورت از پاسخ قانع شدم.

توضیحات وزرا درباره قیمت خودرو، اموال نامشروع مسئولان و اجرای قانون حمایت از خانواده

نمایندگان در ادامه دستور کارهای امروز مجلس، جهت تامین نظر شورای نگهبان، طرح مربوط به تغییر در نحوه بررسی لایحه بودجه سالانه را اصلاح کردند.

در همین جلسه مهدی عسگری نماینده مردم کرج  در تذکری شفاهی در هشداری به چین درباره حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه گفت:اگر بر سر مالکیت ایران بر جزایر سه گانه شبهه‌ای دارد ما هم بر سر مالکیت چین بر تایوان می‌توانیم شبهه داشته باشیم.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *