بدون تعارف با ساختمان‌های ناایمن رفتار شود/ پیشنهاد استقرار کارشناس ایمنی در اماکن تجمعی

یک کارشناس ایمنی معتقد است که در ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن باید بدون تعارف و بدون اغماض عمل شود. او همچنین بر این باور است که باید تا پیش از آنکه حادثه دیگری نظیر پلاسکو یا متروپل رخ دهد از وقوع حوادث مشابه جلوگیری شود.

بهروز وحیدی در گفت‌وگو با سادس با اشاره به آمار اعلام شده از وضعیت قرمز ۱۲۹ ساختمان و شرایط نا ایمن حدود ۳۰ هزار ساختمان در شهر تهران در خصوص لزوم توجه به ایمنی ساختمان‌های شهر اظهارکرد: متاسفانه شرایط ایمنی برخی از مراکز تجمعی مناسب نیست و باید به آن ها رسیدگی شود. مکان‌ و مراکز تجمعی مثل پاساژها، مساجد، مدارس و… محل تردد عموم مردم است و شرایط ایمنی آن‌ها شوخی بردار نیست. در همین راستا باید برای ایمن سازی مراکز تجمعی که نا ایمن هستند مصمم گام برداشت. به عنوان مثال قدمت برخی از اماکن تجمعی ما به خصوص در هسته مرکزی شهر به بیش از ۱۰۰ سال می‌رسد. سازه‌ای که ۱۰۰ سال از ساختش گذشته و به ایمنی آن توجهی نشده باشد حتما جان و مال افرادی را در معرض خطر قرار می‌دهد.

این کارشناس ایمنی ادامه داد:‌زمانی که حوادثی مانند پلاسک، متروپل و … رخ داد، برخی گفتند که چرا حالا که حادثه‌ای رخ داده، همه به یاد ایمنی ساختمان‌ها افتاده‌اند، حالا هیچ حادثه جدیدی رخ نداده و به همین دلیل من معتقدم که مسئولان نباید موضوع را تا حادثه احتمالی بعدی به فراموشی بسپارند و در این شرایط باید برای جلوگیری از حوادث مشابه اقدام کرده و فکری برای ساختمان‌های ناایمن شهر تهران کنند.

به گفته وی استحکام سازه ای یک ساختمان، سیستم برق‌کشی، ایمنی آسانسور، راه های دسترسی به ساختمان برای خودرو و نیروهای امدادی، راه‌های خروج و فرار و… از مواردی است که باید مطابق استانداردهای روز دنیا باشد. 

ضرورت برخورد بدون اغماض با ساختمان های ناایمن

این کارشناس ایمنی با اشاره به نقش شهرداری‌ها در زمینه نظارت بر ایمنی و ایمن‌سازی ساختمان‌های شهر گفت: شهرداری‌ها باید بدون تعارف و بدون هیچ اغماضی با ساختمان‌های نا ایمن برخورد کند چرا که نا ایمنی جان شهروندان را تهدید می‌کند. در همین راستا نیز لازم است که دیگر دستگاه‌ها مانند دستگاه قضایی، نظام مهندسی و … نیز پای کار بیایند.

وی افزود: برای جلوگیری از وقوع حوادث دلخراشی مثل ریزش ساختمان پلاسکو، باید به ساختمان‌های ناایمن بدون اغماض اخطار تخلیه داده شود. اگر اقداماتی از این دست به صورت جدی انجام نشود متاسفانه شاهد وقوع پلاسکوهای دیگر خواهیم بود. متاسفانه در برخی از موارد در این زمینه ها کوتاهی‌ صورت گرفته و برخی مسئولان و تصمیم‌گیران در خصوص برخورد با ساختمان‌های نا ایمن مثل یک تماشاچی رفتار می‌کنند.

این کارشناس ایمنی گفت: نقش متولیانی که از ساختمان های شهر بازدید می‌کنند در افزایش ایمنی ساختمان‌های شهر بسیار مهم است. درحال حاضر بخش مهمی از این بازدیدها را سازمان آتش‌نشانی انجام می‌دهد که در همین راستا آتش‌نشانی می‌تواند از دانش‌افرادی که در این زمینه تحصیل کرده‌اند استفاده کند. انجام بازدیدهای ایمنی از ساختمان‌های شهر، باید از سوی کارشناسان این حوزه صورت گیرد و بهتر است که سازمان‌های متولی از این ظرفیت استفاده کنند. در همین راستا سازمان آتش‌نشانی می‌تواند با همکاری و به کارگیری کارشناسان حوزه ایمنی با سرعت بیشتر و حتی موثرتر به وضعیت ایمنی ساختمان‌های شهر رسیدگی کند.

آتش نشانی از کارشناسان و متخصصان ایمنی استفاده کند

وحیدی وظیفه یک کارشناس ایمنی را بازدید، شناسایی ضعف و نا ایمنی، ارائه راهکار، برنامه ریزی برای انجام اقدامات اصلاحی و… دانست و گفت: معاونت پیشگیری سازمان آتش‌نشانی که در زمینه اقدامات پیشگیرانه و پیش از وقوع حادثه فعالیت می‌کند عملکرد قابل توجهی برای شناسایی ساختمان های نا ایمن و ارائه راهکار به آن ها انجام داده است اما اگر در این زمینه کارشناسان حوزه ایمنی را به کارگیری کند می‌تواند گام های موثر تری بردارد.

پیشنهاد استقرار مسئول ایمنی در مدارس و اماکن تجمعی

وحیدی با تاکید بر اثر مستقیم به کارگیری متخصصان حوزه ایمنی در افزایش سطح ایمنی ساختمان‌های شهر اظهار کرد: یکی دیگر از اقداماتی که می توان برای رسیدگی و نظارت بر وضعیت ساختمان های شهر انجام داد، به کارگیری کارشناسان ایمنی در مراکز تجمعی و ساختمان‌ها است. مثلا تصور کنید که یک مدرسه علاوه بر ناظم، مدیر، مسئول بهداشت و… یک مسئول ایمنی نیز داشته باشد که در راستای نظارت بر ایمنی مدرسه فعالیت کند. قطعا در این صورت شاهد حوادث کمتری خواهیم بود و مراکز تجمعی ایمن‌تری خواهیم داشت. 

وی ادامه داد: یا اگر یک کارشناس ایمنی در یک پاساژ حضور داشته باشد، می تواند به صورت منظم موارد مرتبط با ایمنی را بررسی کرده و از وقوع حوادث جلوگیری کند. 

بیشتر بخوانید 

فـهــرســت خـطـرنـاک

بمب‌های ساعتی در تهران

صدور شناسنامه ایمنی ساختمان ها اجرایی شود

وی در ادامه نیز به راهکار دیگری برای افزایش سطح ایمنی ساختمان های شهر اشاره کرد و در این باره گفت: یکی دیگر از راهکارهایی که موجب افزایش سطح ایمنی ساختمان‌های شهر می شود صدور شناسنامه ایمنی برای هر ساختمان است. اگر این طرح اجرایی شود، شهرداری می‌تواند خدمات خود را برای ساختمان‌هایی که شناسنامه ایمنی ندارند محدود کند و از این طریق شهروندان را ملزم کند که به ایمنی ساختمان توجه کند. ساختمان‌ها باید شناسنامه‌ای داشته باشند که وضعیت ایمنی آن ها را مشخص کند.

وحیدی گفت: ساختمان‌هایی که حداقل های ایمنی را ندارند حتما باید تخلیه شوند. در این زمینه باید جدیت داشته باشیم و اقدامی فوری در این زمینه انجام دهیم.

انتهای پیام 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *