برگزاری جلسه هیات رئیسه والیبال/ عطایی: جایگاه ایران نسبت به گذشته کاهش نداشت

برگزاری جلسه هیات رئیسه والیبال/ عطایی: جایگاه ایران نسبت به گذشته کاهش نداشت

نشست شهریورماه 1401 هیات رئیسه فدراسیون والیبال با محوریت بررسی عملکرد تیم‌های ملی والیبال ایران در 16 رویداد به ریاست محمدرضا داورزنی برگزار شد.

به گزارش سادس و به نقل از روابط عمومی فدراسیون والیبال، سیدرضا صالحی امیری، محسن منصوری، علی‌اصغر مونسان، طاهره طاهریان،  وحید مرادی، فریبا محمدیان، میلاد تقوی، بهروز عطایی، ناصر میرفخرایی، هوشنگ عشایری، امیرحسین منظمی، حمید شرافت، محمود افشاردوست، مصطفی کارخانه، مهدی اسلامی، محمدجواد یزدان‌پناه، فاطمه رشیدی و مهرداد هاشمی اعضای هیات رئیسه و مهمانان ویژه شرکت کننده در این نشست بودند.

داورزنی رئیس فدراسیون والیبال در تشریح عملکرد تیم‌های ملی در 16 رویداد برگزار شده، تصریح کرد: دو فصل پرکاری را فدراسیون والیبال پشت سر گذاشت و در 6 ماه گذشته یک روز خالی هم نداشتیم و در تمام رده‌های سنی اردو و برنامه‌های متعدد داشتیم. در هیچ سالی والیبال ایران در این حد برنامه نداشت و تحت فشار قرار نگرفته بود. برای تامین هزینه‌ها نیز تنها بودیم. سفرهای میلیاردی که تمام بودجه آن را خودمان تامین کردیم.

گزارش عطایی و رشیدی به هیات رئیسه

بهروز عطایی سرمربی تیم ملی والیبال ایران در این نشست گزارش عملکرد تیم ملی در سه رویداد قهرمانی مردان آسیا 2021، لیگ ملت‌ها 2022 و مسابقات قهرمانی مردان جهان 2022 را تشریح کرد.

بهروز عطایی گفت: برای مسابقات قهرمانی آسیا که حدود 50 روز بعد از المپیک برگزار شد با پنج بازیکن المپیکی و با بیشترین تغییر نسبت به تیم‌های قاره آسیا راهی ژاپن شدیم و در این مسابقات قهرمان آسیا شدیم و استارت مسیری جدید برای والیبال ایران رقم خورد که بدون ستاره‌ها هم می توان نتیجه گرفت.

وی ادامه داد: اردوی آماده سازی امسال را برای لیگ ملت‌ها با 40 بازیکن در دو گروه آغاز کردیم و میانگین سن تیم در لیگ ملت ها 24 سال بود و تجربیاتی را به دست آوردیم که بسیار ارزشمند بود. 13 بازیکن برای اولین بار لیگ ملت ها را از نزدیک می دیدند. در هفته نخست لیگ ملت ها عملکرد متوسطی داشتیم و با دو برد و دو باخت هفته اول را پشت سر گذاشتیم.

سرمربی تیم ملی افزود: با هدایت خوب گروه، بار روانی کاهش یافت و در مجموع با هفت برد و 5 باخت تیم ملی والیبال ایران هفتم شد. دو برد خیلی خوب برابر آمریکا و لهستان در این مسابقات داشتیم.

وی درباره حضور تیم ملی ب در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی گفت: تیم ب با هدایت عظیم جزیده به مسابقات کشورهای اسلامی رفت و قهرمان شد.

عطایی ادامه داد: 15 روز بعد از لیگ ملت‌ها در مسابقات جام واگنر حضور یافتیم و برای اولین بار مدال برنز را کسب کردیم و در مسابقات قهرمانی مردان جهان نیز همانند دوره قبل سیزدهم شدیم. مسابقات قهرمانی مردان جهان بعد از المپیک مهم‌ترین و سخت‌ترین مسابقات است. بازی مقابل هلند مسیر تیم ایران را سخت کرد و هدف گذاری محقق نشد.

سرمربی تیم ملی والیبال ایران با بیان این‌که در رقابت‌های قهرمانی مردان جهان چند اتفاق افتاد، گفت: تمامی تیم هایی که در لیگ ملت‌ها عملکرد خوبی داشتند در قهرمانی جهان عملکرد خوبی نداشتند. فرق مهمی بین تیم‌هایی که لیگ ملت‌ها را تدارکاتی دیدند و تیم هایی که لیگ را به عنوان هدف دیدند، وجود داشت. در نهایت جایگاه ایران نسبت به گذشته کاهشی نداشت. نواقصی وجود دارد که باید برطرف شود. کاستی در مسیر مسابقات نداشتیم و جای تشکر از هیات رئیسه و دکتر داورزنی همه جانبه برنامه های ما را اجرا و پشتیبانی کردند.

عطایی در ادامه به بیان برنامه‌ها و اهداف تیم ملی پرداخت و به سوالات اعضای هیات رئیسه پاسخ داد.

تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی وضعیت 10 درصد قرارداد بازیکنان

هیات رئیسه فدراسیون والیبال با تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی وضعیت حق 10 درصد فدراسیون از قرارداد بازیکنان ملی‌پوش موافقت کرد.

بر اساس آئین نامه سازمان لیگ، فدراسیون والیبال حق 10 درصدی حق رشد از قرارداد بازیکنان در لیگ‌های داخلی و خارجی دارد و در صورت کسب مقام از سوی تیم‌های ملی این حق از بازیکنان دریافت نمی‌شود.  به همین دلیل حق 10 درصدی فدراسیون از قرارداد ملی‌پوشان یکی از موضوعات مورد بحث در این نشست بود که اعضای هیات رئیسه فدراسیون والیبال در این خصوص بحث و گفت وگو کردند و مقرر شد با تشکیل کارگروه تخصصی و ویژه دستورالعمل مشخص و معینی برای این موضوع تهیه گردد تا این موضوع ضمن رعایت بیشتر زحمات ملی پوشان کشورمان با شفافیت بیشتری انجام شود.

در این نشست هیات رئیسه همچنین عملکرد مالی فدراسیون از سوی مهدی اسلامی خزانه دار فدراسیون والیبال تشریح شد و مورد تصویب قرار گرفت که سرمایه گذاری فدراسیون والیبال در بخش بانوان مورد تقدیر و حمایت اعضا قرار گرفت.

همچنین نقشه راه و فرمول صعود تیم‌ها به بازی‌های المپیک 2024 پاریس تشریح و مورد بررسی قرار گرفت و اعضای در این خصوص نیز نقطه نظرات خود را عنوان کردند.

صالحی امیری: داورزنی شیخ ماست

رضا صالحی‌امیری، رئیس سابق کمیته ملی المپیک که مهمان این نشست بود و گفت: داورزنی شیخ ماست و در بین ۵۱ رئیس فدراسیون قطعا داورزنی فاصله امتیاز بالایی دارد. والیبال امروز مدیون زحمت این جمع و مدیریت ایشان است.

صالحی امیری تاکید کرد: یکی از بحث‌های مستمری که من با داورزنی داشتم و امروز نیز تکرار می‌کنم، این است که اگر سرمایه گذاری ویژه‌ای روی والیبال داشته باشیم، می‌توانیم جمعیتی خیلی بیشتری را به سمت والیبال ببریم که به صلاح ورزش کشور است.

او تصریح کرد: من از ابتدا اعتقادم این بود که اگر داورزنی مسئولیت و جایگاهش را تغییر ندهد، به وزارت، کمیته ملی المپیک و حتی به فدراسیون‌های دیگری مثل فوتبال و کشتی نرود و فقط یک دهه دیگر بر روی والیبال متمرکز شود، من به شما قول می‌دهم جمعیتی چند میلیونی دیگر به سمت والیبال بیایند.

رئیس سابق کمیته ملی المپیک تاکید کرد: اجتماعی کردن والیبال امروز یک مقوله بسیار مهمی است. در رشته‌های دیگر نتوانستیم این کار را انجام دهیم اما در والیبال توانستیم. والیبال استراتژی متفاوتی نسبت به دیگر رشته ها دارد. ما از والیبال در حوزه جهانی انتظار مدال نداریم به رغم این‌که این رشته الان در حال رقابت با قدرت‌های جهانی است.

او افزود: تکرار می کنم اگر داورزنی یک دهه دیگر بماند و با همین جدیت کار کند، والیبال را می تواند به رشته اول کشور تبدیل کند و جمعیت میلیونی بیشتری به سمت این رشته ورزشی گرایش پیدا کنند. الان مردم تا سه بامداد پیگیر مسابقات تیم ملی والیبال هستند و این پتانسیل بالای والیبال را نشان می دهد و مخاطبانی هستند که از بین لیگ های اروپایی، والیبال را انتخاب می کنند که این موضوع مهمی است.

صالحی امیری با بیان این‌که اگر نسل جوان را از لیگ های اروپایی به سمت والیبال بیاورد، یعنی والیبال به هدفش رسیده است، ادامه داد: این به سه مورد نیاز دارد. یک مدیریت، دو زیر ساخت و سه منابع مالی که آقای داورزنی به دلیل نجابتی که دارد هیچ‌گاه مطالبه‌ای نداشته و فشاری به کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان وارد نکرده است. اگر سه این معقوله کنار هم بماند، ظرفیت والیبال بی‌نظیر می‌شود.

رئیس سابق کمیته ملی المپیک با یادآوری این موضوع که وضعیت نشاط اجتماعی خوب نیست، گفت: برای حل این مشکل انتظار از ورزش کشور وجود دارد. اگر در این حوزه نتوانیم تولید نشاط اجتماعی کنیم، هر سال بر تعداد جمعیت معتاد و غیره افزوده می‌شود.

او تصریح کرد: کمیته ملی المپیک در پنج سال گذشته حتی یک دقیقه بگومگو نکرده است و همواره در مسیر وفاق گام برداشته است. آقای خسروی وفا که خوشبختانه انسانی فریخته است، همین مسیر را دنبال خواهد کرد. باید بدانیم ورزش، بازی نیست. الان هم من اطلاع دارم مسوولان به دنبال کمک به ورزش هستند اما به قدری دغدغه دارند که نمی‌توانند به ورزش توجه کنند، ما هم انتظار نداریم دغدغه اول دولت ورزش باشد، اما باید هزینه کند. ورزش امروز مناسبات کشورها را تغییر می‌دهد. ورزش امروز صنعت است، دیپلماسی است.

صالحی امیری گفت: والیبال هر ساله با قدرت های بزرگ دنیا رقابت می‌کند، این یعنی پرستیژ و غرور ملی که نه قیمت دارد و نه می‌شود روی آن عدد گذاشت. شما ببینید والیبال تا الان چقدر غرور ملی تولید کرده است. از این منظر به والیبال نگاه می‌کنیم نه این که چه کسی در زمین چطور عمل کرده است. تلاش کردیم کار فرهنگی و اجتماعی انجام دهیم تا ورزش را میان مردم بیاوریم و خیلی وقت برای تصویر غرور ملی و تصویر قهرمانی انرژی و وقت گذاشتیم. شخصا به آینده ورزش کشور امیدوار هستم به آینده والیبال بیشتر امیدوارم.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *