تقی‌پور: توجه به «اقتصاد مقاومتی» از رویکردهای متمایز کننده دولت سیزدهم است

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی توجه به «اقتصاد مقاومتی» و دارا بودن «جرات و شجاعت وارد شدن به یکسری کارهای کلان» از نقاط قوت و «عدم وجود یکپارچگی در تیم دولت» و همچنین «اجرای نامطلوب طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها» را از نقاط ضعف عملکرد دولت سیزدهم طی یک سال گذشته عنوان کرد.

رضا تقی‌پور در گفت‌وگو با سادس در ارزیابی عملکرد یک‌ساله دولت سیزدهم، توجه به موضوع «اقتصاد مقاومتی» را از رویکرهای متمایز کننده دولت سیزدهم با سایر دولت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: البته این به معنای آن نیست که بگویم دولت موفق شده تمام رهنوردهای مقام معظم رهبری را در این حوزه را عملیاتی کند بلکه باید این‌گونه گفت که متاسفانه طی سال‌های گذشته، این موضوع کلان در محور برنامه‌ریزی‌های اقتصاد و عملکرد دولت گذشته قرار نگرفت.

وی با بیان اینکه «بر اساس رهنودهای رهبری منظور از اقتصاد مقاومتی مصون سازی اقتصاد در برابر حملات و تهدیدات بیرونی است»، اظهار کرد: به نظر می‌رسد امروز بعد از سال‌ها بی توجهی به موضوع اقتصاد مقاومتی، طراحی حرکات اقتصادی مستقل از تصمیمات غرب به ویژه آمریکا در ارتباط با تحریم‌ها و گره نزدن همه چیز به یک توافق آغاز شده است.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن تغییر و اصلاح رویکرد در برخی زمینه‌ها را از نقاط قوت دولت سیزدهم عنوان و خاطر نشان کرد: فرق امروز با سال ۹۵ در این است که در آن سال شاهد تلاطم و تکانه‌های شدید در اقتصاد با انتشار یک خبر از برجام بودیم ولی امروز می‌بینیم که این تنش و تکانه‌ها به این اندازه نیست که کل اقتصاد را متاثر کند؛ این وضعیت نشان می‌دهد که اقتصاد ما در مقابل تکانه‌هایی از این دست تا حدودی مقاوم شده است.

تقی‌پور با تاکید بر لزوم گسترش اقتصاد مقاومتی به لایه‌های پایین اقتصاد، گفت: نباید اقتصاد کشور متاثر از نرخ دلار باشد؛ تحقق این موضوع نیازمند برداشتن گام‌هایی است که بخشی از آنها برداشته شده است. همچنین باید با افزایش تولید که شعار چند سال گذشته نیز بر آن محور است، اقتصاد کشور را به اندازه‌ای قوی باشد که در زمان عرضه کالا در داخل و خارج تفاوت بسیاری در عرضه این کالاها به دلار یا هر ارز دیگری وجود نداشته باشد.

وی دارا بودن «جرات و شجاعت وارد شدن به یکسری کارهای کلان» را از دیگر نقاط قوت دولت سیزدهم مطرح و اظهار کرد: همه تقریباً در اینکه تداوم پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی در دراز مدت یک آسیب و عارضه سنگین بر اقتصاد است، متفق‌القول بودند اما تاکنون برنامه‌ای برای حذف تدریجی یا یکباره و جایگزینی آن وجود نداشته است. دولت سیزدهم با جرات و شجاعت نسبت به اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها اقدام کرد.

نماینده مردم اسلامشهر، تهران، ری و شمیرانات در مجلس همچنین «عدم وجود یکپارچگی در تیم دولت» را یک نقطه ضعف اصلی دولت سیزدهم عنوان و اظهار کرد: در بازی‌ها نخست یک تیم فوتبال نیز شاهدیم که اعضای تیم یکپارچگی لازم را برای گل زدن به عنوان یک هدف تعیین شده ندارند؛ در این تیم فوتبال یکی از شرایط موفقیت در دست‌یابی به اهداف حرفه‌ای بودن بازیکنان و دیگری انسجام تیم به عنوان مهمترین عامل محسوب می‌شود.

تقی‌پور افزود: مهمترین چیزی که در یک سال سپری شده از عمر دولت سیزدهم محقق نشده، یکپارچگی در تصمیمات و همچنین توجه به مباحث کارشناسی است. دولت چندین اقدام بزرگ را انجام داد که یکی از آنها موضوع هدفمندسازی یارانه‌ها بود که اقدامی در سطوح کلان محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه «در اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها، کار به نحوه مطلوب انجام نشد»، خاطر نشان کرد: از نظر من نحوه مطلوب انجام اقداماتی از این دست آن است که ابتدا مدل‌های مفهومی و عملیاتی طرح طراحی شود، سپس با شبیه سازی و همچنین اجرای آزمایشی طرح در برخی مناطق، آسیب شناسی لازم انجام شود و سپس طرح به‌طور کامل اجرایی شود؛ در اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها فکر می‌کنم که به دلیل عجله و شتاب این مراحل بعضاً طی نشده است که این را می‌توان از نقاط ضعف دولت عنوان کرد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *