چهارمین ایستگاه سنجش آلودگی هوای قم در پردیسان افتتاح می‌شود

سادس/قم مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم از افتتاح چهارمین ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهر مقدس قم در هفته دولت با اعتبار 5 میلیارد تومان خبر داد و گفت: بر اساس نظرات کارشناسی، کلانشهر قم حداقل به 10 ایستگاه سنجش آلودگی هوا نیاز دارد، اما تا کنون به دلیل کمبود اعتبارات و هزینه های بالای راه اندازی و راهبری ایستگاهها، سه ایستگاه در شهر قم فعال بود که در روزهای آینده چهارمین ایستگاه در منطقه پردیسان افتتاح می شود.

سید رضا موسوی مشکینی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم امروز دوم شهریور ماه طی سخنانی در تشریح عملکرد دولت مردمی سیزدهم در حوزه محیط زیست استان قم، گفت: در یکسال گذشته، شخص آقای رئیس جمهور و مجموعه دولت، حمایت های جدی و بی شائبه ای نسبت به این حوزه خطیر و حساس داشته اند که حقیقتا بسیار دلگرم کننده و امیدوارکننده است.

وی در ادامه افزود: از ابتدای دولت سیزدهم، مجموعه کارشناسان و فعالان زیست محیطی استان قم نیز شاهد دغدغه مندی و پیگیری های جدی مدیریت عالی استان در جهت رفع موانع و مشکلات، بهبود وضعیت و مقابله با تخلفات زیست محیطی بوده اند و با حمایت های دولت محترم، اقدامات مثبت و مؤثر بسیاری در استان برای تأمین امنیت و سلامت عمومی مردم شکل گرفته است.  

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به مهمترین اقدامات این اداره کل در دولت سیزدهم، تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم و اساسی در یکسال گذشته، راه اندازی سایت پسماند ویژه و صنعتی استان با اعتباری بالغ بر 30 میلیارد تومان است که پس از یک دهه معطلی در هفته محیط زیست سال جاری به بهره برداری رسید و نقش مهمی در مدیریت هرچه بهتر این پسماندها دارد.

وی از افتتاح چهارمین ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهر مقدس قم در هفته دولت با اعتبار 5 میلیارد تومان خبر داد و گفت: بر اساس نظرات کارشناسی، کلانشهر قم حداقل به 10 ایستگاه سنجش آلودگی هوا نیاز دارد، اما تا کنون به دلیل کمبود اعتبارات و هزینه های بالای راه اندازی و راهبری ایستگاهها، سه ایستگاه در شهر قم فعال بود که در روزهای آینده چهارمین ایستگاه در منطقه پردیسان افتتاح می شود.

موسوی یکی از موضوعات مهم و پرچالش محیط زیست استان را آلودگی های زیست محیطی بخش سلفچگان دانست و گفت: اقدامات اساسی برای کاهش آلاینده ها و بهبود وضعیت زیست محیطی این منطقه در یکسال گذشته انجام شده است که شامل عدم صدور مجوز استقرار صنایع با رده بالاتر از چهار، تعطیلی سایت 18 هکتاری پسماند ویژه و صنعتی و افزایش چشمگیر گشت و پایش، صدور اخطاریه و ممانعت از ادامه فعالیت واحدهای صنعتی آلاینده است.

وی با اشاره به احداث پاسگاه محیط بانی سمندری در منطقه حفاظت شده پلنگ دره، به وسعت 70 مترمربع با اعتبار بیش از 200 میلیون تومان تصریح کرد: در حوزه محیط زیست طبیعی و یگان حفاظت، خوشبختانه علاوه بر بهبود وضعیت معیشتی محیط بانان و تأمین تجهیزات موتوری و انفرادی لازم، شاهد ارتقاء امنیت در زیستگاههای طبیعی و افزایش جمعیت حیات وحش در این مناطق هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم برخی دیگر از اقدامات این اداره کل در یکسال گذشته را مورد توجه قرار داد و گفت: افتتاح یک آزمایشگاه معتمد سازمان محیط زیست، انعقاد تفاهم نامه های همکاری با نهادها و دستگاههای اجرایی مرتبط و توسعه چشمگیر برنامه های آموزشی، رسانه ای و فرهنگسازی به ویژه تولید محتواهای آموزشی ویژه کودکان و برگزاری کارگاههای آموزشی برای مخاطبان مختلف از دیگر این اقدامات است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به عملکرد اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم در یکسال گذشته، تأکید کرد: طی این مدت نزدیک به یک هزار بازدید شبانه روزی کارشناسان از واحدهای صنعتی استان به انجام رسیده که بیش از نیمی از آنها منجر به صدور اخطاریه شده است که در صورت کم توجهی واحدهای صنعتی به این اخطاریه ها و عدم رفع آلودگی، پرونده قضایی برای متخلفان تشکیل می شود.

موسوی با بیان اینکه طی یک سال گذشته 548 استعلام تأسیس و بهره برداری واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی از اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم انجام شده است، از مخالفت با 98 استعلام خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم سامانه جامع محیط زیست به آدرس iranemp.ir جهت مدیریت هرچه بهتر استعلام های زیست محیطی و پسماندهای صنعتی در سراسر کشور راه اندازی شده که در استان قم نیز با جدیت مورد بهره برداری قرار گرفته است.

وی رشد اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی سرمایه ای این اداره کل در دولت سیزدهم را نیز چشمگیر عنوان کرد و افزود: اگرچه همچنان کمبود اعتبارات و نیروی انسانی از موانع جدی تحقق اهداف سازمان محیط زیست بشمار می رود، اما توجه و عنایت ویژه دولت به مسائل زیست محیطی، باعث رشد و افزایش منابع مالی و انسانی به ویژه در بخش محیط بانی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به رسیدگی حقوقی به 90 پرونده تخلف زیست محیطی در یکسال گذشته در حوزه های طبیعی و انسانی، تصریح کرد: قوه قضائیه و نیروی انتظامی در سال های گذشته همکاری و تعامل بسیار کارآمد و مؤثری با این اداره کل در جهت مقابله و پیشگیری از تخلفات زیست محیطی داشته اند که حقیقتا جای تشکر و قدردانی بسیاری دارد.

وی همچنین با اشاره به پایش مستمر مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع، تالاب ها و زیستگاههای حساس استان قم و انجام سرشماری های منظم تابستانه و زمستانه، گفت: راه اندازی مجدد پاسگاه محیط بانی وسف، بازسازی پاسگاه محیط بانی راهجرد، تحویل 10 دستگاه موتورسیکلت تریل به مناطق و تیمار، نگهداری و رهاسازی صدها گونه از انواع جانوران به ویژه پرندگان شکاری و کنارآبزی از دیگر اقدامات این اداره کل در یکسال گذشته است.

موسوی در پایان با بیان اینکه امیدواریم با همکاری و همدلی همه مردم و مسؤولان و تعهد هرچه بیشتر فعالان اقتصادی بتوانیم برای بهبود وضعیت زیست محیطی استان قم گام های مثبت و مؤثری برداریم، تصریح کرد: طبیعت و محیط زیست امانت های ارزشمندی در دستان ماست که باید به درستی در اختیار نسل های آینده این سرزمین قرار دهیم و در این مسیر همه باید با استفاده از همه ظرفیت ها، تلاش و مجاهدت بسیاری داشته باشیم.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *