مشکلات ترددی مردم قم در شب قدر برای حضور در مسجد جمکران

سادس/قم گزارش میدانی سادس از مسیرهای منتهی به جمکران در شب قدر حاکی است که بسیاری از مردم به دلیل مشکلات ترددی که در موقع حضور در جمکران ایجاد شد شب احیا را در ترافیک و در ماشین خود برگزار کردند. در این بین بسیاری از مردم به دلیل اینکه راه پس و پیش نداشتند و نمی‌توانستند به خانه خود هم برگردند با مشکلات عدیده‌ای از جانب کودکان و افراد مسن مواجه شدند.

مردمی که در دو سال گذشته تنها از طریق تلویزیون و رادیو به همدلی و احیای شب‌های قدر مشغول بودند، امسال با کاهش شیوع کرونا و پوشش واکسیناسیون، امیدوار بودند بار دیگر با حضور در اماکن مذهبی و هم‌صدا با یگدیگر ندای الغوث و العفو سر دهند و به استغفار از گناهان بپردازند و غم و دل‌تنگی دو سال سخت پر غم را از جسم و جان خود بشویند.

اما گویا مسئولین مدیریتی قم در این دو سال که به دلیل رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، مردم حضور کمتری در این مراکز پیدا می‌کردند، برنامه ویژه‌ای برای حضور عزاداران شب‌های قدر در مسجد مقدس جمکران نداشتند؛ زیرا ترافیک فوق سنگین منتهی به مسجد مقدس جمکران بسیار عجیب بود، ترافیکی که اگر هیچ گونه تصمیمی گرفته نمی‌شد و مردم بدون هیچ محدودیت و اجرای طرح ترافیکی تردد می‌کردند، مدت زمان کمتری را در ترافیک سپری می‌کردند.

ترافیکی که اختصاص به ساعات پایانی مراسم و سیل بازگشت جمعی مردم نداشت، بلکه در ساعات ابتدایی و زمان شروع مراسم این ترافیک سنگین ایجاد شده بود به طوری که بسیاری از افراد نتوانستند به مسجد مقدس جمکران برسند و احیای خود را در ترافیک گذراندند که با توجه به پروژه‌های عمرانی متعدد احداث شده منتهی به مسجد مقدس جمکران، این ترافیک فوق تصور بود.

احمد اقبالی یکی از فعالان رسانه‌ای در گفت‌وگو با سادس عنوان کرد: متأسفانه برنامه احیای مردم در شب بیست یکمی که شب عزاداری و احیای مردم بود به یکی از خاطرات بد آن‌ها مبدل شد که دلیل آن نحوه مدیریت در شهر قم بود.

وی گفت: هر کسی که شب گذشته به جمکران رفت با چنین مشکلی مواجه بود و ساعت‌ها در خیابان‌های حوالی جمکران با مشکل تردد مواجه بود؛ زیرا همه راه‌ها به سمت این مسجد قفل بود. مسیر بلوار پیامبر اعظم (ص) از عمود ۶۰ به بعد به شکل عجیبی قفل بود و حداقل یک یا دو ساعت این مسیر بسته بود.

این شهروند قمی بیان کرد: مسیر شهر قائم به سمت جمکران نیز توسط مسئولان تردد شهری بسته شده بود و مردم برای استفاده از این محور باید از سمت بقیع به سمت جمکران می‌رفتند که ترافیک به شکل دیگری به مسیر دیگری منتقل شد و اتفاق دیگری نیفتاد زیرا آن مسیر نیز بسیار باریک و دو طرفه است که مشکلات خاص خود را ایجاد می‌کرد.

وی گفت: از سمت بلوار مرجعیت نیز که خیابان کاملاً قفل بود و با اینکه فاصله چندانی با مسجد وجود نداشت ولی کسی نه می‌توانست با خانواده آن مسیر را پیاده برود و نه اینکه اصلاً راهی برای برگشت وجود داشت.

اقبالی بیان کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر مراسم ویژه عرفه و شب‌های قدر در قم منحصر به دو مرکز مهم فرهنگی یعنی حرم حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران است و اکثر مردم علاقه دارند که این مراسم را حتماً در این دو مکان حضور یابند ولی دو مشکل اساسی ایجاد می‌شود: اول اینکه این دو مرکز از نظر تردد مردم با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند و دوم اینکه در موقع بازگشت نیز مشکلات بسیاری برای مردم وجود دارد.

اکبر عظیمی شهروند دیگر قمی که در این ترافیک به مشکل برخورده بود هم در گفت‌وگو با سادس عنوان کرد: درد ما این است که مسئولان در این زمینه هیچ‌گونه پاسخگویی نداشتند و اصلاً گویی توجهی به مشکلات ما نداشتند. مگر می‌شود در مسیر جمکران بیش از دو ساعت در ترافیک باشی و مراسم همه مردم خراب شود و هیچ خبری از مسئولان در هیچ شبکه اجتماعی نباشد و هیچ حضوری در محل نداشته باشند؟

ضعف و نبود اتوبوس همگانی شهری

وی گفت: حداقل می‌توانستند با توجه به حضور گسترده مردم در شب نوزدهم این احتمال را بدهند که مراسم شب بیست و یکم قطعاً شلوغ‌تر می‌شود و یا راه را به طور کلی از یک مسیر خاص ببندند و به همه بگویند که با اتوبوس‌های تعبیه‌شده در محل تردد کنند یا اصلاً اجازه حضور ندهند. شب گذشته اکثر مردم بیش از دو ساعت در ترافیک بودند که بلا تشبیه این شلوغی را فقط در مسیر چالوس آن‌هم در پیک تردد عید نوروز تجربه کردیم.

وی اظهار کرد: سال گذشته هم بنده به اتفاق خانواده در این مراسم شرکت کردیم ولی هیچ مشکلی وجود نداشت ولی امسال اصلاً باور کردنی نبود. هر خودرویی که در کنار ما بود لب به اعتراض باز کرده بودند و متأسفانه حرف‌هایی هم می‌زدند که خودشان‌ هم می‌گفتند که اعمال ما را در این شب خراب کردند.

وی گفت: اگر مسئولان فرهنگی کل مراسم و بهترین مداحان و سخنران‌ها را در دو محل مستقر نکنند این مشکلات کمتر پیش می‌آید. چه بپذیریم چه نپذیریم بسیاری از مردم برای حضور در یک مراسم به مداح و سخنران آن مراسم دقت می‌کنند و وقتی در چنین شب‌هایی دو مراسم بزرگ بیشتر برگزار نمی‌شود این مشکلات بیشتر به چشم می‌آید که به نظر من باید این مراسم‌های عظیم را مثل محرم در محل‌های دیگر مثل ورزشگاه شهید حیدریان و هیئت‌های بزرگ برگزار کنیم که بار ترافیکی در شهر پخش شود نه افتضاحی که شب گذشته ایجاد شد.

این‌که مردم نتوانستند اعمال عبادی خود را در بهترین شب سال و در بهترین مکان انجام دهند، تنها یک مشکل دارد و آن‌هم عدم هماهنگی‌های لازم برای این شب بزرگ است. این ناهماهنگی برای شهری که برگزارکننده بزرگ‌ترین تجمع مهدوی دنیاست زیبنده نیست و بهتر است مسئولین مشکلات و نقص‌ها را رفع کنند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *