آرتریت روماتوئید چیست؟

سادس/لرستان یک متخصص ارتوپد گفت: آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی ناشی از اختلالات خود ایمنی بوده که باعث تورم و تخریب تدریجی مفاصل حرکتی شده و روز به روز محدودیت حرکتی را افزایش می‌دهد.

بابک صابری در گفت‌وگو با سادس اظهار کرد: آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی ناشی از اختلالات خود ایمنی بوده و زنان دو برابر مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

وی ادامه داد: این بیماری باعث تورم و تخریب تدریجی مفاصل حرکتی شده و روز به روز محدودیت حرکتی را افزایش می‌دهد.

صابری با اشاره به این‌که علت اصلی بروز این بیماری به طور دقیق مشخص نیست، عنوان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد عوامل ارثی، استعمال دخانیات، اضافه وزن و چاقی، نوع مواد خوراکی و عادات غذایی از عوامل زمینه‌ساز و شیوع آرتریت روماتوئید است.

این متخصص ارتوپد تصریح کرد: افرادی که زمینه ارثی و ژنتیکی این بیماری را دارند، به طور دائم  فعل و انفعالاتی را در سیستم سوخت و ساز خود هدایت می‌کنند و مواد تولید شده باعث آسیب، تخریب غضروف‌ها و تغییر بافت استخوانی و مفاصل می‌شوند.

وی تأکید کرد: نوع تغذیه، میزان انرژی دریافتی از طریق خوراک روزانه، حذف بعضی مواد غذایی در پیشگیری از چاقی  در تسکین و کاهش التهابات مفاصل، به خصوص مفاصل حرکتی، تأثیرگذار بوده و  در کنار  درمان‌های دارویی یا جراحی و فیزیوتراپی، اجرای یک برنامه غذایی متناسب با نوع التهاب،  فرسودگی و تخریب مفاصل، طول مدت بهبودی را کوتاه‌تر می‌کند.

صابری افزود: ازجمله مواد غذایی مستعد کننده بیماری آرتریت روماتوئید  گوشت قرمز و  مصرف زیاد مواد پروتئینی و قهوه است و در عین حال مصرف ماهی، روغن زیتون، سبزیجات و میوه باعث کاهش عوارض این بیماری می‌شود.

این متخصص ارتوپد تصریح کرد: استفاده از ماهی، به خصوص ماهی‌های پر چرب، منبع خوبی برای تأمین اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب می‌شود و به موازات استفاده از برنامه غذایی متناسب و متعادل، گنجاندن دو وعده در طول هفته بسیار تأثیرگذار است.

وی عنوان کرد: مشکلات حرکتی و درد مفاصل ممکن است اولین تظاهرات آرتریت، آرتروز و نقرس باشد که باعث تحلیل رفتن مفصل یا غضروف شده ولی ما اغلب توجه چندانی به این عوارض نمی‌کنیم و علائم و دردهای هشداردهنده را نادیده گرفته و به خود درمانی می‌پردازیم.

صابری بیان کرد: از بین رفتن فرصت‌های طلایی برای درمان آرتریت روماتوئید، باعث  از بین رفتن تدریجی غضروف و وارد شدن آسیب به مفاصل  شده و فرد مبتلا را زمین‌گیر می‌کند، در حالیکه با اقدام و مراجعه به موقع به متخصص مربوطه،  کنترل وزن  زیر نظر یک کارشناس و یا متخصص تغذیه، نه تنها از تورم مفاصل و گسترش بیماری جلوگیری می‌شود، بلکه صرفه جویی بسیاری نیز از نظر هزینه‌های درمان بیماری در حالت‌های پیشرفته یا از کارافتادگی خواهد شد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *