کمیسیون تلفیق در موضوع ارز ترجیحی کنار مردم قرار گرفت

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ گفت که کمیسیون تلفیق با تمام سختی ها تلاش کرد بودجه را به گونه ای اصلاح کند که در سال آینده تراز عملیاتی بودجه کسری نداشته باشد و تغییرات بسیار ناچیزی اعمال شد.

به گزارش سادس، حمیدرضا حاجی بابایی در نشست خبری اظهار کرد: ما علیرغم سختی ها بررسی لایحه بودجه را در شرایطی به اتمام رساندیم که در سال آینده تراز عملیاتی بودجه کسری نخواهد داشت و میزان تغییرات محدود و بسیار ناچیز است، اما در نهایت رضایتمندی عمومی از مصوبات تلفیق حاصل شده است.

وی با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق گفت: لایحه بودجه سال آینده با رقم ۱۳۷۲ هزار هزار میلیارد تومان به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد و دولت مصارف و منابعی برای سال آینده تعریف کرد. دولت موفق نشد تاییدیه برداشت ۲۰ درصدی از صندوق توسعه ملی را دریافت کند، این موضوع بدان معناست که ۱۳۷ هزار میلیارد تومان منابع دولت در بودجه کاهش پیدا کرد و  دولت نیز برای این منابع مصارفی تعریف کرده بود.

وی اضافه کرد: ما منتظر بودیم دولت در نامه ای برای این ۱۳۷ هزار میلیارد تومان منابعی معرفی کند یا این رقم را از مصارف کاهش دهد که این اتفاق نیفتاد. در جلساتی جمع بندی داشتیم که باید دولت آن را به مجلس ابلاغ می کرد.

حاجی بابایی درباره وضعیت کالاهای اساسی و یارانه ها گفت: در این باره تصمیم مهمی در بودجه گرفته شد؛ حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان به مبلغی که دولت در لایحه پیش بینی کرده بود، اضافه کردیم که در مجموع ۱۳۷ هزار میلیارد تومان و ۸۰ هزارمیلیارد تومان یعنی حدود ۲۲۰ همت می شود ما باید این عددی که موجود نبود را تعیین تکلیف می کردیم که اقدام بسیار مشکلی بود.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ توضیح داد: باید کمیسیون تلفیق تصمیم بسیار سخت و تعیین کننده ای می گرفت مبنی بر اینکه آیا ارز ترجیحی در سال آینده باقی بماند یا خیر؟ چون مهمترین موضوع در کشور بحث ارز ترجیحی بود و مردم نگرانی بسیاری در این باره داشتند، کارشناسان مطرح می کردند که ارز ترجیحی دارای فساد و دلالی است که قسمتی از آن درست است اما نگرانی شدید ما این بود که اگر ارز ترجیحی حذف شود چه اتفاقی خواهد افتاد پس کمیسیون تلفیق در کنار مردم قرار گرفت و ۹ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۱ مصوب کرد. علاوه بر این رقم، حدود ۴ میلیارد دلار نیز به صورت ریالی برای گندم پیش بینی شد به عبارتی برای یارانه کالاهای اساسی، دارو و گندم حدود ۲۵۰ همت منابع پیش بینی شد. در صورتی که دولت تنها ۱۷۲ همت پیش بینی کرده بود و ما به این عدد حدود ۸۰ همت اضافه کردیم.

وی ادامه داد: قیمت گندم در سال آینده به هر کیلوگرم ۹۵۰۰ تومان افزایش پیدا می کند پس با توجه به این عدد در سال آینده به واردات گندم نیازی نداریم. هر سال حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار واردات گندم داشتیم که در سال آینده با توجه به قیمت ۹۵۰۰ تومانی گندم، کشاورزان کشت خود را افزایش می دهند و میزان اشتغال در این حوزه بیشتر خواهد شد.

ادامه دارد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *