به گزارش سادس به نقل از فرهنگ نیوز با نزدیک شدن به روزهای پایانی ۲۰۱۶، می توان نگاهی کلی به این سال پرماجرا در حوزه تکنولوژی انداخت، و مهم تر از آن نقش شرکت های تأثیرگذار را در پیشرفت های حاصل ارزیابی کرد.
همان طور که می دانید شرکت کالیفرنیایی در سال جاری اقدام به معرفی یک آیپد، اپل واچ سری ۲، مدل های ۲۰۱۶ مک بوک پرو، و سه مدل آیفون نمود، که به ترتیب تاریخ عرضه به آنها نگاهی می اندازیم.
آیفون SE
تاریخ معرفی: مارس ۲۰۱۶
اپل در سال جاری میلادی چهار رویداد مهم را در ماه های مارس، ژوئن، سپتامبر و اکتبر برگزار کرد. اولین مراسم به معرفی آیفون SE اختصاص داشت، موبایلی ۴ اینچی که کاملاً شبیه آیفون ۵S سال ۲۰۱۳ بود.
مدیران این کمپانی در پاسخ به علت عرضه این موبایل با شکل و شمایلی قدیمی، گفتند بسیاری از کاربران هنوز اسمارت فون های کوچک را می پسندند، و علاقه مندان نیز می توانند از این نمونه ارزان قیمت برای ورود به پلتفرم اپل استفاده کنند.
در هر صورت، این تلفن همراه با ظاهری قدیمی اما سخت افزاری همانند آیفون ۶s، به یکی از انتخاب های اصلی خریداران بازار بدل شد.
آیپد پرو ۹.۷ اینچی
تاریخ معرفی: مارس ۲۰۱۶
بسیاری از کارشناسان می گویند این تبلت، همان چیزی بود که اپل باید از ابتدا معرفی می کرد. در واقع مدل ۱۲.۹ اینچی آیپد پرو بیش از حد بزرگ بود، اما این نسخه کوچک تر به سبکی آیپد ایر ۲، نمایشگری بهتر و توان پردازشی بیشتر، در کنار پشتیبانی از اپل پنسل و لوازم جانبی، محصولی هوشمندانه و کارآمد به شمار می رود.
البته آیپد پروی ۹.۷ اینچی عاری از عیب نیز نیست و همچون آیفون های جدید، دوربین این دستگاه نیز بیرون زدگی دارد. همچنین کیبورد ۱۷۰ دلاری برای این دستگاه نیز بسیار گران به نظر می رسد.
آیفون ۷ و ۷ پلاس
تاریخ معرفی: سپتامبر ۲۰۱۶
این دو محصول، طبیعتاً بهترین آیفون هایی هستند که اپل تا به امروز ساخته است، اما در واقع نسل سوم آیفون ۶ به شمار می روند که نمایشگری با کیفیت، پردازنده ای فوق سریع و ظاهری مطلوب را در اختیار کاربر قرار می دهند، ضمن اینکه دوربین حرفه ای را در خود جای داده اند.
اگرچه آیفون ۷ تفاوت فاحشی با ۶s ندارد، و ۶s هم خیلی با آیفون ۶ متفاوت نیست، اما در مجموع نمی توان از خود آیفون ۷ ایراد زیادی گرفت، جز اینکه جک هدفون در آن تعبیه نشده و بسیاری از کاربران را با مشکل مواجه ساخته.
اپل واچ سری ۲
تاریخ معرفی: سپتامبر ۲۰۱۶
نسل اول ساعت هوشمند اپل در سال ۲۰۱۴ رونمایی شد، و امیدهای زیادی برای تحول نسل دوم آن در دل علاقه مندان به وجود آمد، از جمله تعبیه دوربین برای مکالمه اینترنتی، یا عملکرد کاملاً مستقل از تلفن همراه. اما هیچکدام از اینها تحقق نیافت و اپل صرفاً محصولی ۳۵۰ دلاری را معرفی کرد که برای همه چیز به آیفون وابسته است.
البته این محصول به GPS داخلی و مقاومت در برابر نفوذ آب تا عمق ۵۰ متری مجهز شد، قابلیت هایی که چندان هیجان انگیز نبودند و در مجموع همان نسل قبلی را به یاد می آورند. شاید در سال بعد تحول اساسی در این محصول صورت گیرد.
ایرپادها
تاریخ معرفی: سپتامبر ۲۰۱۶
ایرپادها را می توان یکی از ایده های جذاب اپل در سال ۲۰۱۶ دانست. این گجت قادر است همه وظایف ایربادهای سیمی از جمله کنترل موسیقی، فعال کردن سیری و غیره را به صورت بیسیم انجام دهد! اما حقیقت این است که شاید همه با نظر اپل موافق نباشند.
اولین مسئله، تأخیر طولانی در عرضه عمومی ایرپادها بود که با گذشت بیش از دوماه از وعده اولیه، به تازگی روانه بازار شده و البته همین الان تهیه آنها به راحتی میسر نیست.
مسئله دوم، قیمت ۱۶۰ دلاری برای خرید ایرپادهاست که حدود ۱۳۰ دلار بیشتر از ایربادهای معمولی اپل به شمار می رود. تازه مشکلات شارژ، ظاهر نه چندان آشنا و گم شدن آنها را نیز به مجموعه فوق اضافه کنید.
در مجموع بسیاری از اهل فن معتقدند اگر می خواهید ۱۶۰ دلار صرف خرید هدفون وایرلس نمایید، گزینه های بسیار بهتری پیش روی شما قرار دارند، اما خب، اپل است و طرفداران پر و پا قرصش.
مک بوک پرو
تاریخ معرفی: اکتبر ۲۰۱۶
انتظار طولانی کاربران برای رؤیت نسل جدید لپ تاپ های حرفه ای اپل بالاخره به سر رسید، اما نه آن طور که انتظارش را داشتند.
مک بوک پروهای امسال اپل از نظر طراحی و ظاهر هیچ چیز کم ندارند و دیوایس هایی زیبا، باریک و سبک به شمار می روند، اما قیمتشان گران تر از قبل است، که احتمالاً توجیه این افزایش قیمت از نظر اپل به تعبیه نوار لمسی جدید موسوم به تاچ بار بر می گردد.
البته کارشناسان نسبت به کاربردهای عمومی تاچ بار نیز نظر مساعدی ندارند، اما به هر حال اندکی حس تغییر را در خریداران ایجاد می کند. تعبیه تاچ آیدی نیز گزینه خوبی به نظر می رسد. اما از محدودیت های این لپ تاپ های «حرفه ای» نیز نباید به سادگی گذشت.
از جمله این موارد می توان به محدودیت رَم به ۱۶ گیگابایت، فقدان درگاه کارت حافظه، طول عمر باتری معمولی، و وجود درگاه های USB-C به عنوان تنها راه ارتباطی با این لپ تاپ نام برد.
«طراحی توسط اپل در کالیفرنیا»
تاریخ معرفی: نوامبر ۲۰۱۶
تقریباً پنج سال و یک هفته بعد از درگذشت استیو جابز، کتابی نفیس با عنوان «طراحی توسط اپل در کالیفرنیا» در دو قطع منتشر شد. در این کتاب که به جابز اختصاص یافته، ۴۵۰ تصویر بزرگ و با کیفیت از طراحی های این کمپانی طی سالیان گذشته، از آی مک ۱۹۹۸ تا اپل پنسل ۲۰۱۵، به نمایش گذاشته شده است.
قطع کوچک تر این کتاب ۲۰۰ دلار و قطع بزرگ آن ۳۰۰ دلار قیمت دارد. اگرچه این محصول را نمی توان جزو سخت افزار تولیدی اپل در سال ۲۰۱۶ محسوب کرد، اما شاید بتوان آن را یکی از ارزشمندترین محصولات سال جاری این کمپانی برای آگاهی از میراث استیو جابز فقید به شمار آورد.
کارنامه نهایی
در سال ۲۰۱۶، اپل باز هم نشان داد تمرکز اصلی خود را روی آیفون و آیپد قرار داده، هرچند سران این شرکت این ادعا را رد می کنند. آیپد پروی ۹.۷ اینچی حرکت خوبی به شمار می رود، اما باز هم نیاز به تغییر و نوآوری در سری آیپد احساس می شود، ضمن اینکه قیمت و تنوع لوازم جانبی این دستگاه ها نیز نیازمند بازنگریست.
معرفی آیفون SE برای نیز اقدامی مثبت بود، چون کاربران زیادی به موبایل ۴ اینچی نیاز داشتند و شاید در آینده نیز شاهد معرفی اسمارت فون هایی کوچک با قابلیت های پیشرفته از سوی این کمپانی باشیم.
اما در دیگر دسته ها بجز آیفون و آیپد، کوپرتینویی ها کارنامه ضعیفی در سال ۲۰۱۶ دارد. نسل دوم اپل واچ تفاوت های شگرفی با مدل قبلی نداشت. ایرپادها در ازای قیمت گزاف خود، قابلیت های منحصر به فردی را در مقایسه با نمونه های سیمی یا دیگر ایرفون های حرفه ای بازار ارائه نمی کنند.
در نهایت مک بوک پروهای ۲۰۱۶ را می توان ناامیدکننده ترین محصولات اپل در سال جاری دانست. شاید بهتر بود این کمپانی لپ تاپ های حرفه ای اش را «حرفه ای تر» می کرد و روی توان پردازشی، عمر باتری و عملکرد کلی آنها تمرکز می نمود.
با این حساب، به نظر می رسد اپل کار خود را برای سال های آینده سخت تر کرده، چون همه محصولات کنونی این شرکت به بازنگری و تحول اساسی نیاز دارند، ضمن اینکه آنها مجبورند به حوزه های جدیدی همچون واقعیت مجازی نیز وارد شوند.
شاید سال ۲۰۱۷ که جشن ده سالگی آیفون را نیز به همراه دارد، بتواند مراسم های رسمی اهالی کوپرتینو را دوباره به یکی از هیجان انگیزترین رویدادهای دنیای تکنولوژی بدل نماید.