توضیح خزانه‌دار فدراسیون فوتبال درباره مجمع عمومی، ویلموتس، شستا و …

توضیح خزانه‌دار فدراسیون فوتبال درباره مجمع عمومی، ویلموتس، شستا و ...

خزانه‌دار فدراسیون فوتبال می‌گوید اعلام نشدن رای ویلموتس باعث شده مجمع عمومی این فدراسیون برگزار نشود.

به گزارش سادس، علی سلیمانی، خزانه‌دار فدراسیون فوتبال درباره جلسه هیات رئیسه فدراسیون فوتبال اظهار کرد: با توجه به این که فدراسیون فوتبال حسابرس رسمی دارد ما برای سال منتهی به ۳۱ تیر ۹۹ و ۳۱ تیر ۱۴۰۰ صورت های مالی را آماده کردیم. امسال هم این کار را انجام می‌دهیم حسابرس ایرادی به پرونده ویلموتس گرفته است و اگر این پرونده تعیین و تکلیف می‌شد ما کارهای مجمع را می‌توانستیم انجام دهیم.

* مجمع عمومی فدراسیون فوتبال معطل رای ویلموتس است

او افزود: متاسفانه چند بار اعلام رای عقب افتاده است. بلافاصله پس از این که رای ویلموتس اعلام شود مجمع عمومی فدراسیون فوتبال تشکیل می‌شود و صورت‌های مالی هر دو سال را به هیات رئیسه و مجمع عمومی اعلام می‌شود. اگر مجمع بحثی راجع به صورت‌های مالی نداشته باشد قطعا برای این دو سال مصوبه داده می‌شود. دقیقا در این صورت‌های مالی مشخص شده که ما چه درآمدهایی از فیفا، AFC، کمک‌های دولت و … داشته‌ایم.

خزانه‌دار فدراسیون فوتبال ادامه داد: من امروز به اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال اعلام کردم که صورت‌های مالی آماده است و هرکس بخواهد می‌تواند در اختیار آن‌ها باشد. حتی در هفته آینده پیش‌نویس سال ۱۴۰۰ هم آماده است. این که دوستان منتظر تعیین و تکلیف رای ویلموتس هستند تا مجمع برگزار شود، در اختیار دوستان است. آن‌ها با اختیاراتی که دارند می‌توانند مجمع را تشکیل دهند.

* چرا شستا ساختمان پرسپولیس را توقیف کرد؟

سلیمانی در ادامه درباره پرونده شستا و ساختمان فدراسیون فوتبال گفت: من یک بار برای همیشه توضیح بدهم. زمانی که ما توافق کردیم که دو ملیون دلار دریافت کنیم، حدود ۲۵ میلیارد تومان ارزش آن بود. آن ۲۵ میلیارد تومان به شستا پرداخت شد. قاعدتا شستا نباید مازاد بر آن درخواستی می کرد چرا که توافقی بود که توسط مقامات بالای کشور تصویب شده بود اما به دلایلی که برای من هم مشخص نیست، شستا بیشتر از ۲۵ میلیارد تومان درخواست کرد و ساختمان فدراسیون و پرسپولیس را توقیف کرد.

او افزود: نامه خوبی به ریاست قوه قضاییه ارسال شد و امیدوارم دستور بدهند که دوباره این موضوع بررسی شود. از نظر بحث مالی می‌توانم بگویم که آن زمان چون دسترسی به سامانه نداشتیم نتوانستیم این پول را به صورت ریالی پرداخت کنیم. شستا به نظرم ۱۰۰ درصد از ما ۲۵ میلیارد تومان پول طلب داشت که وزارت ورزش این پول را از گردش حساب ما پرداخت کرد. اگر ریاست قوه قضاییه به این موضوع توجه کند فکر می‌کنم ساختمان فدراسیون و پرسپولیس برمی‌گردد.

خزانه‌دار فدراسیون فوتبال درباره صحبت‌ مدیران شستا مبنی بر این که مطالبات این ارگان پرداخت شده است، توضیح داد: فکر می‌کنم مدیرعامل وقت شستا با توجه به طرح دعوایی که کرده بود و ساختمان‌ها را مصادره کرده بود، گفت که طلبی ندارد. مقداری از مشکلات ما این است که ما این موضوعات را مکتوب نکرده بودیم چون آن زمان باید پول سریعا به ویلموتس می‌رسید. ما به صورت مکتوب نداریم که چطور، چه زمانی و با چه رقمی باید دو میلیون دلار را تسویه کنیم. توافق ما این بود که تا فروردین سال بعدی که پول را گرفته بودیم، باید پول را به شستا برمی‌گرداندیم که نتوانستیم این کار را بکنیم چرا که وزارت ورزش هم در آن زمان مشکل مالی داشت. ما ۲۵ میلیارد پول را با تاخیر دادیم. به نظرم با توجه به این که فوتبال یک نهاد ملی است، نباید تاخیر سود پول هم نمی‌دادیم و دولت باید کمک می‌کرد با پرداخت اصل پول مشکل حل می‌شد.

* AFC اجازه نمی‌دهد به باشگاه‌ها کمک کنیم

سلیمانی در پاسخ به این سوال که آیا به استقلال و پرسپولیس از فدراسیون فوتبال طلبکار هستند، گفت: ما به این دو باشگاه بدهی نداریم. سازمان لیگ از این دو باشگاه طلبکار است. من در بحث مجوز حرفه‌ای مسئول نیستم اما این مشکل ۱۰ ساله است. ما در سال‌های گذشته به دلایلی که خیلی از آنها منافع ملی بوده به تمام باشگاه‌ها کمک کردیم. هیچ کدام از مسئولان قبلی و فعلی فدراسیون فوتبال و باشگاه‌ها مقصر نیستند. به نظرم سیستم ورزش ما مقصر است که به صورت ساختاری به دنبال این موضوع نیست تا شاهد این موارد نباشیم. من قبلا عضو کمیته صدور مجوز بودم و در جریان آن بودم. ما ساختاری می‌خواهیم که همه باشگاه‌ها را به رعایت آن ملزم کنیم. AFC دیگر اجازه نمی‌دهد که ما به باشگاه‌ها کمک کنیم و برای آن‌ها قابل قبول نیست. امیدوارم ساختار ورزش ما از ورزش پاک حمایت کند.

* دولت ۱۱۰ میلیارد تومان به فدراسیون فوتبال کمک کرده است

او در پاسخ به این سوال که درآمد فدراسیون فوتبال در زمان عزیزی خادم چقدر بوده است، بیان کرد: وقتی آقای عزیزی خادم آمدند طبق قوانین و مقررات باید کارهایی درباره اسپانسر و آورده‌ها انجام می‌دادیم که انجام شده است. ما در سال منتهی به ۳۱ تیر، حدود ۱۶۰ میلیارد درآمد داشتیم که حدود ۵۰ میلیارد اسپانسری است و مابقی کمک‌ است.

* فدراسیون عزیزی‌خادم بیشترین کمک دولتی را از زمان دادگان تاکنون گرفته است!

خزانه‌دار فدراسیون فوتبال در واکنش به سوال که با این اوصاف به چه دلیل گفته می‌شود این فدراسیون مشکل مالی دارد، گفت: فوتبال یکی از مواردی است که ما همیشه درگیر مسابقات هستیم. برای آمادگی یک تیم بالغ بر ۵، ۶ میلیارد تومان هزینه‌های لژیونرها و هتلینگ و موارد دیگر است. متاسفانه از درآمدهایی مانند حق پخش محروم هستیم و اگر حل نشود مشکل مالی خواهیم داشت. ما در ۱۴۰۰ بهترین همکاری دولت با فدراسیون فوتبال را داشته‌ایم. من باتوجه به حضور از دوره آقای دادگان می‌گویم. همکاری دولت و فدراسیون در این سال بی‌نظیر بوده است. امیدوارم صعود بی‌دغدغه‌ای داشته باشیم.

* ماجرای سفر پرهزینه عزیزی خادم و مهر علی به لیتوانی چه بود؟

سلیمانی درباره سفر پرهزینه عزیزی خادم و مهر علی به لیتوانی (حدود ۳۰ هزار دلار) اظهار کرد: من در جریان یکسری مکاتبات نیستم. آن چیزی که من در جریان هستم این است که ما بابت این سفر دو هزینه داشتیم. یکی درباره تیم بود که حدود ۲۷، ۲۸ هزار دلار پرداخت کرده‌ایم که بالغ بر ۱۲ هزار دلار برگشته است. هزینه‌ای هم بابت حضور رئیس فدراسیون فوتبال به همراه همراهانش داشتیم که حدود ۲۲۲۲ دلار بوده است. همه عضو فدراسیون فوتبال بودند و فقط اسپانسر پرواز تیم‌ملی به عنوان عضو خارج از فدراسیون در این سفر بود که از نظر قانونی بلامانع است. آن چیزی که منظور شماست، حدود ۲۰۰۰ دلار بوده است. شرکتی ادعایی دارد، من هم می‌توانم ادعاهایی بکنم. خدا را شکر در فدراسیون فوتبال دستگاه‌های نظارتی حضور دارند و نمی‌توانیم از این پرداخت‌ها داشته باشیم. من اعداد و ارقام ابتدایی را تکذیب می‌کنم.

او در ادامه درباره مشکلات مالی فدراسیون فوتبال گفت: ما از سال ۸۸ رسیدگی مالیاتی شده‌ایم. ما از سال ۹۵ اظهارنامه مالیاتی داده‌ایم و مشکلی وجود ندارد ولی برای سال‌های گذشته مشکلاتی داشته‌ایم. واقعا سازمان امور مالیاتی در یک سال گذشته با همه فدراسیون‌ها همکاری کردند و ما با این همکاری‌ها نهایتا ۱۰ میلیارد تومان بدهی داریم که تقسیط کرده‌ایم.

خزانه‌دار فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سوال که آیا فدراسیون از بستن قرارداد تجاری منع شده است، توضیح داد: ما از سال ۹۷ بین جام جهانی و جام ملت‌ها آخرین اسپانسر را داشتیم. از آن تاریخ فدراسیون به دلایل مختلف از تحریم‌ها گرفته تا گذاشتن سرپرست و … اسپانسر نداشتیم. ما از قبل جام‌ملت‌ها اسپانسر نداریم ولی کارهایش در حال انجام شدن است. فکر می‌کنم وارد قرارداد جدیدی با اسپانسر جدید شویم. منعی درباره امضای قرارداد نداریم. دولت الزاماتی دارد که یکی از موارد آن موضوع پولشویی است. یعنی آن شخصی که می‌آید قرارداد ببندد باید صلاحیت مالی داشته باشد. آیین‌نامه‌های مختلف مالی هم باید رعایت شود و اجازه نمی‌دهد که به هر طریقی قرارداد ببندیم. ان‌شاءالله این موارد برطرف می‌شود تا قرارداد جدید به امضا برسد.

سلیمانی در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به این سوال که آیا فدراسیون فوتبال پول بلوکه شده در AFC و فیفا دارد، گفت: رقم دقیق آن را نمی‌توانم بگویم. هر سال AFC و فیفا مبالغی را به فدراسیون‌ها کمک می‌کنند. ما از سال 2016 رقمی نگرفتیم. البته یکسری مبالغ گرفته‌ایم. مثلا ما 7 ماه اول اسکوچیچ را از محل مطالبات فیفا دادیم. یعنی تا مهر پارسال که فیفا آن را بست. با این حال مراوداتی داشتیم اما بیشتر تهاتری بوده است. اگر در یکی، دو بازی اخیر برنده شویم و به جام جهانی برویم فکر می‌کنم حدود 20 میلیون دلار بتوانیم هزینه کنیم یا اگر برجام به نتیجه برسد این پول را دریافت کنیم.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *