همه‌گیری استفاده از ماسک در فارس/ مطلوبیت وضعیت فارس نسبت به میانگین کشوری


سادس/فارس برخلاف روزها ابتدای تابستان، طی ۲ هفته اخیر شاهد فراگیر شدن استفاده از ماسک توسط شهروندان شیرازی خصوصا در مراکز تجمع و اماکن عمومی هستیم؛ اگرچه هنوز هم تعداد انگشت‌شماری هستند که پوشیدن ماسک را بر نمی‌تابند، شهروندانی که عمدتا گروه مردان جوان و نوجوان را در بر می‌گیرد.

هفته‌های ابتدایی فصل تابستان و مقایسه‌های روزانه شمار مبتلایان به کووید۱۹ در شیراز و فارس و افتخار مسئولان این استان به پائین بودن آمارهای بیماران و فوت شدگان با میانگین کشوری، بسیاری را دچار توهم توقف کرونا پشت دروازه‌های فارس کرده بود.

به گزارش سادس، روند افزایشی تعداد مبتلایان به کروناویروس و ۲ رقمی شدن عدد فوت شدگان از این بیماری و تکاپوی مسئولان برای راه‌اندازی بیمارستان جایگزین برای ارائه خدمات درمانی بستری به سرریز جمعیت بیماری که تختی برایشان در مراکز پیش‌بینی شده، نبود، آرام و مستمر، خط قرمزی بر توهم پایان بیماری در فارس کشید.

هر ساعت از روزهای گرم تیر و مردادماه امسال، برای شهروندان شیرازی که شاهد حضور بی نظارت مسافران از اقصی نقاط کشور و تراکم جمعیتی همراه با بی‌مبالاتی نسبت به اصول بهداشتی بودند، سخت گذشت؛ روزهایی که عدد مراجعان به مراکز درمانی از ۱۵۰ تخت پیش‌بینی شده در بیمارستان‌های مرجع و ۳۰ تخت مراقبت‌های ویژه، بسیار فراتر رفت و تا نزدیک ۲ برابر هم رسید.

آن روزهای سخت، مسئولان بهداشت و درمان فارس از اضافه شدن مراکز خصوصی برای تامین نیاز به تخت بیمارستانی خصوصا در شیراز خبر دادند؛ روزهایی که عدد مبتلایان و فوت شدگان خصوصا در شیراز، رشدی پرشتاب را تجربه کرد و به چهره شهرستان‌های استان رنگ قرمز زد.

از روزهای میانی مرداد که بار دیگر درهای مترو و ترمینال‌های اتوبوس‌های درون شهری باز و خدمات حمل و نقل عمومی در شیراز آغاز شد تا امروز که میانه شهریور را به سمت پائیز پشت سر گذاشته‌ایم، از شمار کسانیکه بدون ماسک در اماکن و انظار عمومی تردد می‌کردند، کاسته شده است.

طی یک هفته اخیر، هیچ مسافری در اتوبوس و مترو، بدون ماسک دیده نشده است، هرچند هنوز هم برخی شیوه صحیح استفاده از ماسک و استفاده از صندلی‌های قطار شهری را جدی نگرفته‌اند و بر صندلی‌هایی که علامت “نشستن ممنوع” بر آنها درج شده است، می‌نشینند یا ماسک‌شان را به جای دهان و بینی، روی چانه می‌زنند.

استان فارس و شهر شیراز، بار دیگر شاهد کاهش تعداد مبتلایان و فوت شدگان بود، آماری که شیب و سرعت صعود آن، کاسته شده است؛ هرچند کارشناسان، اظهار نظر در خصوص روند آماری بیماری کووید۱۹ در این منطقه جغرافیایی از ایران را منوط به گذشتن ۲ هفته از پایان دهه اول محرم و سفر رفتن برخی شهروندان در هفته‌های پایانی تابستان، می‌دانند.

به گزارش سادس، طی ۱۰ روز اخیر، آمار تعداد مبتلایان و فوت‌شدگان کروناویروس در استان فارس، نموداری رِنج شده در کانالی مشخص ترسیم کرد و عدد قربانیان این بیماری، بین ۵ تا ۱۲ نفر در نوسان بود. اما وضعیت شیراز به عنوان مرکز این استان، رنگی قرمز داشت و باید تا چهارشنبه ۱۹ شهریور منتظر ماند و دید که آیا این رنگ تغییری خواهد کرد؟

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دوشنبه ۱۷ شهریور، در جمع خبرنگاران از مرگ هفت بیمار طی ۲۴ ساعت منتهی به صبح امروز در فارس خبر داد و گفت: از ابتدای شیوع کروناویروس تا امروز، ۸۶۰ نفر از هم استانی‌هایمان قربانی کووید۱۹ شده‌اند.

دکتر عبدالرسول همتی، با تاکید براینکه همراهی مردم در به کارگیری شیوه‌های ساده اما موثر قطع زنجیره انتقال کروناویروس، منجر به ثابت شدن وضعیت روی نقطه‌ای مناسب خواهد شد، گفت: یکی از دلایل افزایش آمار مبتلایان به کووید۱۹، اضافه شدن به تعداد آزمایشگاه‌های مرجع در فارس و سرعت و دقت بیشتر در تست‌های آزمایش شده بوده است.

همتی تعداد تست‌های بررسی شده از ابتدای شیوع این ویروس مهلک تا امروز را ۲۶۱ هزار مورد اعلام و اضافه کرد: از بین این تعداد آزمایش تشخیصی مولکولی انجام شده، ابتلای ۴۵ هزار و ۱۹۷ نفر به کروناویروس تایید شده است.

او با یادآوری اینکه حدود ۷ درصد از کل موارد ابتلا به کووید۱۹ در فارس، مقابل بیماری تسلیم شده و فوت کرده‌اند، گفت: ۴۲ هزار و ۲۳۷ نفر از مبتلایان، به این بیماری در استان فارس بهبود پیدا کرده‌اند.

همتی خاطرنشان کرد که از مجموع ۷۲۳ بیمار بستری در بیمارستان‌های استان فارس، ۸۴ بیمار به دلیل وخامت وضعیت جسمانی در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: علیرغم اینکه ۱۱.۷ درصد از کل بیماران شناسایی شده کشور مربوط به استان فارس است، حدود ۳.۸ درصد فوت شدگان ناشی از کووید۱۹ در کشور، به این استان تعلق دارد.

همتی اعتقاد دارد که در کنار بالا بودن توان تشخیصی استان فارس برای شناسایی بیماران مبتلا به کووید۱۹، تخصص، تعهد و تلاش کادر درمانی فارس در مقابله با این بیماری، نسبت به سایر نقاط کشور، مطلوب‌تر است و مسئولان ملی بهداشت و درمان نیز به این موضوع اذغان دارند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد که بهترین شیوه قدردانی از زحمات کادر بهداشتی و درمانی، رعایت توصیه‌های اکید در خصوص قطع زنجیره انتقال کروناویروس توسط مردم است، لذا امیدوار هستیم که با افزایش حساسیت‌ها شاهد شکست این ویروس مهلک باشیم.

به گزارش سادس، مسئولان و صاحبنظران حوزه بهداشت و درمان اعتقاد دارند که اگر توجه به اصول پیشگیرانه شامل استفاده از ماسک، پرهیز از برگزاری دورهمی‌ها، اجتناب از برنامه‌های جمعی و رعایت توصیه‌های بهداشتی در خصوص شست و شوی مداوم دست‌ها با آب و صابون، بیش از ۹۰ درصد کل جمعیت را در بر گیرد، طی مدت یکماه، می‌توان عدد مبتلایان را در کشور تک رقمی و شمار قربانیان را به صفر نزدیک کرد.

اگرچه کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند که جامعه بعد از کنترل کروناویروس، برای مدتی همچنان باید تابع پروتکل‌های بهداشتی بوده و رفتارهای خود را منطبق با شرایط دوران شیوع این ویروس، ادامه دهد تا امکان فائق آمدن بر آن با استفاده از روش‌های کارآمد نظیر واکسیناسیون، حاصل شود.

انتهای پیام

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *