آتش بلای جان قدیمی‌ترین گونه‌های گیاهیِ تاسمانی


کارشناسان محیط زیست هشدار داده‌اند به دنبال آتش‌سوزی خارج از کنترلی که بخش‌های وسیعی از دشت‌های تاسمانی را سوزانده، جنگل‌های بارانیِ باستانی و گونه‌های گیاگان (فلورا) آلپی این جزیره با آینده‌ای نامعلوم مواجه شده‌اند.

به گزارش سادس، این آتش‌سوزی‌ها که به باور محققان به دلیل تغییرات اقلیمی رخ داده‌اند، باعث سوختن بیش از ۲۰۵ هزار هکتار از مناطق جنوب غربی، مرکزی و شمال غربی جزیره تاسمانی شده است.

مقامات با پیش‌بینی شرایط مرطوب‌تر آب و هوایی و حتی احتمال بارش برف، سطوح هشدارهای اضطراری را پس از بیش از یک ماه آتش‌سوزی کاهش داده‌اند.

بیشتر جنگل‌های اکالیپتوس بومی با آتش‌سوزی‌های مکرر سازگاری یافته‌اند اما تاسمانی، زیستگاهی برای گونه‌های باستانی است که تاریخ پیدایش آنها به میلیون‌ها سال پیش بازمی‌گردد. این گونه‌ها که عصر یخ‌بندان را نیز پشت سر گذاشته‌اند به محیطی خنک، دائماً مرطوب و به دور از آتش‌سوزی‌ها نیاز دارند.

عمر برخی از درختان کاج این منطقه به ۱۰۰۰ سال می‌رسد اما آن‌ها به صورت کلونی زندگی می‌کنند، از همین رو به مدت ۱۰ هزار سال است که در این منطقه حضور دارند.

در حالی که دانشمندان امید دارند جنگل‌های بارانی هنوز به اندازه کافی رطوبت برای جبران خسارات آتش‌سوزی‌های اخیر داشته باشند، مدل‌های آب و هوایی حاکی از آن است که تغییرات اقلیمی به سمت خشک‌تر شدن مناطق غربی تاسمانی و افزایش طوفان‌های همراه با رعد و برق که منجر به وقوع آتش‌سوزی‌ها می‌شوند، می‌رود.

محققان هشدار داده‌اند به طور کلی تغییرات اقلیمی ممکن است زیست پذیری این گونه‌ها را برای همیشه تغییر دهد.

بنا بر گزارش شبکه خبری الجزیره، این هشدارها باعث درخواست‌هایی برای اعزام نیروهای بیشتری از آتش‌نشانان جهت فرو نشاندن آتش‌ها و حفاظت از محیط زیست تاسمانی شده است.

انتهای پیام

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *