مسافران جادهی هراز و فیروزکوه در تعطیلات نوروز و در همان ابتدای راه، باز هم لابلای کوهها و در کنار جاده، ساختمانهای بتنی و نیمهکارهای را دیدند که سربه فلک کشیده است. ساختمانهایی که فقط در یک فاز آن ۳۳ هزار جفت چشم منتظر خبری از افتتاح و واگذاریاند.
به گزارش سادس به نقل از”رویکرد“: مسافران جادهی هراز و فیروزکوه در تعطیلات نوروز و در همان ابتدای راه، باز هم لابلای کوهها و در کنار جاده، ساختمانهای بتنی و نیمهکارهای را دیدند که سربه فلک کشیده است. ساختمانهایی که فقط در یک فاز آن ۳۳ هزار جفت چشم منتظر خبری از افتتاح و واگذاریاند. ۱۲ کیلومتر بالاتر از شهرستان پردیس برجهایی قدکشیدهاند که به آن میگویند فاز ۱۱ مسکن مهر؛ فاز ۱۱ به دلایل مختلف خوششانسترین فاز در طرح مسکن مهر پردیس است. زمینهای فاز ۸ معارض داشته و آنجا تقریبا کار تعطیل است و فاز ۵ هم با مشکلات جدی روبرو است. اما فاز ۱۱ پرخبرترین و البته تقریبا کاملترین آنهاست. در این فاز، ۶۰۰ برج ۱۵ طبقهای ساخته شده که در هر برج ۵۹ واحد آپارتمان قرار دارد یعنی ساخت حدود ۳۳ هزار واحد را یک پیمانکار ترکیهای به عهده گرفته و برخی از متقاضیان فاز ۱۱ معتقدند که پیمانکار ترکیه به قراردادش پایبند بوده است. متقاضیان فاز ۱۱ معمولا با هم درتماساند از طریق شبکههای اجتماعی، قرارهای حضوری و حتی تجمعهای مختلف. بهرامی به عنوان نماینده متقاضیان فاز ۱۱مسکن مهر پردیس در گفتگویی با رویکرد از مصائب خانهدار شدن به شیوه مسکن مهر میگوید. بهرامی میگوید:« مرحله پیش ثبتنام از سال ۹۰ شروع شد برای ۸۵ هزار واحد. فاز ۱۱ برای متقاضیانی بود که کمتر درآمد دارند و با ۲۰ میلیون پرداخت اولیه. پردرآمدها رفتند برای فاز ۸ ثبت نام کردند با پرداخت اولیه ۳۲ میلیون تومان و متوسطها فاز ۵ با ۲۵ میلیون تومان.»
او معتقد است که مشکل اصلی مسکن مهر پردیس خدمات زیربنایی و روبنایی آن مثل آب و گاز است. این منطقه چون بین کوهها واقع شده محدودیت منابع آبی دارد اصلا خود شهر پردیس هم کم آب است. قصهی فاز ۱۱ در فراز و نشیبهای اقتصادی تغییر شکل میدهد و اواخر دولت دهم با افزایش قیمت مصالح قرار میشود متقاضیان ۸ میلیون اضافه پرداخت کنند که پرداختیها بشود ۲۸ میلیون. بهرامی میگوید: «بعد گفتند باید ۲۴ میلیون دیگر بریزید به حساب در حالی که انتخاب واحد نکرده بودند. مدیر بعدی که آمد گفت یکی از ۱۲ میلیونها زیاد بوده بعد گفتند این ۱۲ میلیون میآید روی وامتان بعد گفتند باز باید ۲ میلیون دیگر بریزید. مهرماه سال ۹۴ خبر تحویل داشتیم و گفتند مبلغ ۳۷ میلیون و نیم، هزینه انشعابات است که باید پرداخت کنید و البته بعد گفتند هرماه ۴ میلیون بریزید تا بعضی واحدها را تحویل بدهیم در نهایت هزینه اولیه شد ۴۰ میلیون تومان و با احتساب وام هزینه میشود ۷۰ میلیون تومان.» به گفته این متقاضی مسکن مهر در این مرحله قرار میشود کسانی که۷۰ درصد پرداخت کردند، واحدشان زودتر آماده شود و به این ترتیب امتیازبندی براساس زمان صورت بگیرد. او میگوید:« بعد که ۷۰درصد از پول را واریز کردیم گفتند چون در طرحهای مشابه در بقیه شهرها وقتی متقاضیان واحدها را تحویل گرفتند دیگر بقیه پول را نداند باید تمام پول را بدهید تا تحویل شود و ما در حالی باید این پول را پرداخت میکردیم که اصلا نمیدانستیم آپارتمانمان در کجای این ۶۰۰ بلوک قرار دارد.»
در این بین زمان واگذاری از ۱۸ ماه به ۶ سال رسید و بالاخره بانک مسکن ۳ میلیون متقاضی را جریمه کرد چون پرداخت اقساط را آغاز نکرده بودند! درحالی که نمایندگان بانک مسکن باید میآمدند بلوکها را میدیدند که در چه وضعیتی قرار دارد و بعد متناسب با وضعیت بلوک وام را آزاد میکردند اما به شکل غیرقانونی تمام وام را برای بلوکهای ساخته نشده آزاد کردند! البته این قضیه با اعتراضهای متقاضیان رفع شد و فقط استرس شدید آن به جان ۳۳ هزار متقاضی فاز ۱۱ باقی ماند. از سوی دیگر متقاضیان مسکن مهر معتقدند بخشی از پولهایی که برای ساخت واحدهای آپارتمانی پرداخت کرده بودند هزینه ساخت تونل و جاده خیابان و مسجد و کلانتری و… و خدمات زیربنایی و روبنایی شده است. بهرامی میگوید:« این کار براساس مصوبه غیرقانونی ۴۶۰ هیات دولت که در ۲۰ اردیبهشت سال ۹۲ تصویب شده است انجام شد و آنها هم با پولی که برای آپارتمان پرداخت کرده بودیم تونل و جاده ساختند؛ تونل و جاده برای واحدهایی که هنوز ساخته نشده بود. ما شکایت کردیم دیوان عدالت اداری و دستور سفر دستور لغو پرداخت هزینه برای خدمات اجرایی را گرفتیم اما چون برخی از مردم خبر ندارند شرکت از عدهای این پول را گرفته که برگردان آن خیلی دشوار است .
بهرامی ادامه میدهد:« به ما میگویند اگر پول ندهید شما را میفرستیم شهرستان و یا مناطق دیگر مثل پرند در حالی که آن زمانی که ما اینجا ثبت نام کردیم در پرند با ۱۰ میلیون میتوانستیم آپارتمان آماده بخریم. میگویند ۴۰ میلیون بریزید روزی ۱ بلوک تحویل میدهیم این طوری ۲ سال طول میکشد این پروژه با همین روند پیش برود معلوم نیست تا ۱۰ سال دیگر ادامه دارد.»
او برای ما از خبرهای خوب مسکن مهر هم میگوید:« مساعدت رهبری و برخی نمایندگان مجلس و دیوان عدالت اداری برای ما خبرهای خوبی بود. ما به رهبری نامه دادیم که آیا انجام این معامله شرعی است و ایشان گفتند به لحاظ شرعی جایز نیست یعنی اصلا معاملهای که داشتیم از روز اول شرعی نبوده و اینها از اعتماد مردم سواستفاده کردند. حالا به ما فشار روحی و روانی بسیاری وارد میشود.»
باتشكر از شما جهت پوشش اين خبر
تمامي گفته ها صحت داره كارد به استخون رسيده
مسكن مهري كه قرار بود مرحمي بر دردهاي قشر ضعيف جامعه باشه با بي مهري خودش دردي بزرگ اضافه شده بر ساير دردهاي ما
همش درسته ماهایی که تمام سرمایه زندگیمونو گذاشتیم تا این خونه رو بگیریم واقعاً داریم از تمامی ابعاد آسیب میبینیم.ولی کیه که گوش بده
دیگه خسته شدم از این همه بی مهری مسولان به مسکن مهر مگر نه آن است که یکی از وظایف دولت تامین مسکن برای مردم است پس چرا این همه وعده دروغ من زندگیم متززل شده ،با ای کم کاری وزارت مسکن وشهر سازی زندگی قشر ضعیف که تمام دارای آنها مسکن مهر است به خطر فروپاشی افتاده خواهشا درد دل من که همانا درد همه متقاضیان است به گوش مسئولان امر برسد.
ای کاش به این دروغگویان اعتماد نمیکردیم و وضعیت خراب خود را با این مسکن بی مهر خرابتر نمیکردیم!!!
با سلام
پس از گذشت 4 سال از ثبت نام در مسکن مهر پردیس به جز بی مهری و افزایش قیمت و وعده وعید واهی خبری نشنیده ایم. لطفا کمی مسئولانه نسبت به مسکن مهر پردیس تصمیم گیری نمایید.
باعرض سلام خدمت شما بزرگوارانی که صدای ما زخم خوردهای مسکن مهر پردیس رو بگوش مسئولین از خدا بی خبر وزارت مسکن میرسونید
از خدای بزرگ میخوام که این ظلمی رو که وزیر مسکن و ایادیش به این قشر ضعیف کردن رو هرچه زودتر بخودشون برگردونه تا بفهمن ما چی میکشیم