٢۵۰۰ سمن در مسیر دریافت مجوز/ سمن‌ها مجاز به حمایت از گروه‌ها و احزاب خاص برای انتخابات نیستند


معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: اصلی‌ترین، مهم‌ترین وجدی‌ترین فعالیت دولت برای شاخص توسعه جوانان، ایجاد سازمان‌های مردم نهاد جوانان است.

به گزارش سادس، محمدرضا رستمی در ستاد ساماندهی امور جوانان که پیش از ظهر امروز 19 اسفند در استانداری همدان تشکیل شده بود، با بیان اینکه شاخص توسعه جوانان در دنیا به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه کشور تلقی می‌شود، افزود: بر اساس ارزیابی‌های بین‌المللی کشور ایران در سال 2015 در حوزه‌های آموزش، تحصیلات و سلامت و بهداشت از میانگین کشوری بالاتر بود؛ اما در حوزه اشتغال در سطح متوسط و در حوزه‌های اجتماعی و سیاسی متوسط رو به پایین ارزیابی شده بود.

وی ادامه داد: در سال گذشته شاخص اجتماعی بر اساس محورهای تعیین شده از سوی سازمان بین‌المللی متوسط رو به بالا ارزیابی شده و در حوزه سیاسی نیز در سطح عالی برآورد شده است.

رستمی خاطرنشان کرد: برای ارزیابی بهتر این شاخص‌ها در سطح بین‌الملل، شاخص‌های داخل استانی نیز تدوین شده که در اختیار استانها قرار خواهد گرفت تا وضعیتی واقعی از توسعه امور جوانان در اختیار قرار گیرد.

وی یادآور شد: با توجه به نتایج حاصل از طرح‌های ملی ارزش‌ها و نگرش‌های جوانان، سرمایه‌های اجتماعی و طرد اجتماعی وضعیت مطلوبی از منظر سرمایه‌های اجتماعی در جامعه جهانی نداشتیم بنابراین شاخص امیدونشاط رویکرد اصلی دولت قرار گرفت.

وی با تاکید بر اینکه مشارکت جامعه جوانان به عنوان سیاست اصلی دولت یازدهم قرار گرفته است تصریح کرد: این دولت برای توسعه کشور، مشارکت جوانان در مجموعه فعالیت‌های عمومی و اجتماعی را مد نظر قرار داده است.

در جامعه کنونی کشور باید اعتماد به جوانان بازگردد

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه در جامعه کنونی کشور باید اعتماد به جوانان بازگردد، یادآور شد: فضایی امن برای حضور و نقش آفرینی جوانان باید در جامعه شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه در آغاز فعالیت دولت یازدهم 50 سمن در حوزه جوانان فعال بودند افزود: این تعداد نیز با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داشتند.

رستمی ادامه داد: عدم رغبت جوانان به ایجاد سازمان‌های مردم نهاد و نبود نگاه مثبت مسئولان موجب ایجاد فضای غیر مشارکتی و فاصله داشتن استانداردهای جهانی در این حوزه شده بود.

وی با تاکید بر اینکه به ازای هر 5000 جوان ایرانی باید یک سمن تشکیل شود افزود: در کشور نیازمند 5000 سازمان مردم نهاد در امور جوانان هستیم.

وی با بیان اینکه در دوره اول دولت یازدهم 1500 مجوز برای تشکیل سمن‌ها صادر شده است افزود: تاپایان این دولت نیز 2500 سمن مجوز لازم برای آغاز فعالیت خود را دریافت خواهند کرد.

رستمی با اشاره به اینکه 950 پرونده در سامانه مشارکت‌های اجتماعی در دولت یازدهم تشکیل شده است افزود: امیدواریم این 2500 سمن نیز مسیر دریافت مجوز را به خوبی طی کنند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: برای رهایی از آسیب‌های اجتماعی کشور راهی جز بازگشت به سمت جوانان وجود ندارد.

وی ادامه داد: باید امور را در یک روند منطقی به جامعه جوانان منتقل کنیم تا شرایط نامناسب و ناعدالتی‌های دولت قبل ایجاد نشود.

رستمی با بیان اینکه نزدیک به 500 هزار جوان نخبه امروزه در قالب سمن‌ها در جهت اهداف مشخصی فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: جامعه جوانانی که از دانشگاه‌ها خارج شده و قابلیت‌های لازم برای انجام امور را ندارند از طریق نهاد مدنی همچون سمن‌ها وارد عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی می‌کنیم.

وی به خانه جوانان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته فقط 19 مورد از خانه‌های جوانان در کشور ایجاد شده بود که تاپایان سال جاری این خانه در تمامی استان‌های کشور ایجاد خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه این مراکز به عنوان مراکز رشد اجتماعی وفرهنگی عمل خواهند کرد، یادآور شد: دستگاه‌های دولتی نیز متناسب با فعالیت‌های اختصاصی خود می‌توانند چنین مراکزی را ایجاد کنند.

رستمی از ایجاد مجمع ملی سمن‌های جوانان در سال آینده خبر داد و تصریح کرد: نقش‌آفرینی جوانان در تصمیم سازی و تصمیم گیری امور کشور در این مجمع توسعه خواهد یافت.

وی با بیان اینکه پیش از دولت یازدهم فقط 16 استان کشور مرکز مشاوره ازدواج و خانواده داشتند، افزود: اکنون در پایان دولت یازدهم این مراکز به 300 مورد ارتقاء یافته است همچنین در دولت آینده این تعداد به هزار مورد ارتقاء خواهد یافت.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه هیچ یک از سازمان‌های مردم نهاد در امور جوانان مجاز به ورود در چالش‌های انتخاباتی و حمایت از گروه‌ها و احزاب خاص نیستند افزود: از کلیه این سمن‌ها خواسته شده تا در جهت آگاهی بخشی به موضوعات و مسائل شهر ورود پیدا کنند و ویژگی‌های کاندیدای مطلوب شهر را تبیین کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی گروه‌های مخالف دولت به جای اینکه به منافع ملی توجه کنند ، تلاش ‌می‌کنند که دستاوردهای دولت را نادیده بگیرند. بنابراین از مجموعه سمن‌ها خواسته شده تا اقدامات دستگاه‌های دولتی و توفیقات آنها را به نحو مطلوبی به مردم منتقل کنند.

به گزارش سادس، در پایان این جلسه مصوب شد کلیه دستگاه‌های دولتی امور قابل واگذاری به جوانان را در ادارت خود احصا کنند.

انتهای پیام

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *