دولت جوش و ولع زیادی برای کنسرت دارد، کاش که این جوش و ولع را برای احیای امر به معروف و نهی از منکر که امری واجب است داشت.
بعد از لغو حداقل ٣۵ کنسرت موسیقی در یک سال گذشته و لغو کنسرت بزرگانی همچون «کیهان کلهر و بروکلین رایدر»، «شهرام ناظری»، «علیرضا قربانی» و… در روزها، هفتهها و ماههای گذشته انتظار اهالی فرهنگ و هنر و بسیاری از کسانی که بلیت خریدند و با درهای بسته سالنها روبهرو شدند از حسن روحانی، رییسجمهور بسیار بیش از این بود که تنها بگوید: « وقتی دستگاهی به عنوان مرجع قانونی برای دادن مجوز تعیین شده است دخالت دیگران در این امور شایسته نیست. همه باید به قانون عمل کنیم و به دنبال اجتهاد شخصی نباشیم.»روحانی در جلسه مطبوعاتی و در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره واکنش به لغو کنسرتها و فشارهای فرهنگی گفت: «اگر اجتهاد را به عهده حوزه بگذاریم و همه در چارچوب قانون خود را ملتزم به قانون بدانیم و هر دستگاهی که باید مجوز صادر کند مجوزش مورد احترام باشد قانون به اجرا در میآید. وقتی در چارچوب قانون به یک کنسرت مجوز داده میشود و مردم بلیت میخرند اینگونه دخالتها نه تنها تضییع حقوق اصحاب فرهنگ است بلکه تضییع حقوق مردم است.»
به گزارش خبرنگار سادس ، روحانی در شرایطی این حرفها را زد که بسیاری از کسانی که به صورت زنده جلسه مطبوعاتی رییسجمهور را دنبال میکردند، از او همزمان با دومین سالگرد انتخابش انتظار داشتند جدیتر وارد عمل شود و به صورت عملیاتی از اقدامات دولتش برای برخورد با آنچه او«دخالت ها» میخواند، بگوید و «دفاع از حقوق تضییع شده مردم»؛ زیرا که او به عنوان رییس قوه مجریه کشور بالاترین مقام اجرایی کشور محسوب میشود.
البته این اتفاق نیفتاد و رییسجمهور در ادامه نشست خبری خود چیز دیگری به حرفهای پیشینش اضافه نکرد اما در مقابل، این مسوولان نیروی انتظامی بودند که در گفتوگوهایی مجزا از اقدامات خود برای لغو کنسرتها دفاع کردند و آن را عمل به قوانین و شرع خواندند. سردار اشتری، فرمانده نیروی انتظامی که به دیدار مراجع تقلید رفته بود درباره دلیل لغو کنسرتها گفت: اگر از برگزاری کنسرتها و ورود زنان به ورزشگاهها ممانعت میکنیم، براساس وظیفه ذاتی و شرعی ماست.
او گفت: «در این خصوص طبق قانون اقدام میکنیم هرچند ممکن است برخی به ما خرده بگیرند ولی نیروی انتظامی مجری قانون است.»همچنین در اینباره و در پاسخ به صحبتهای سخنگوی وزارت ارشاد که اعلام کرده بود لغو کنسرتها غیرقانونی است، سردار منتظر المهدی، سخنگوی نیروی انتظامی، گفت: «لغو کنسرت موسیقی با حکم قضایی انجام شده است.» او گفت: «در ماده ٢٠ آیین نامه مصوب هیات وزیران صراحتا آمده است: «برگزاری هرگونه برنامه هنری و نمایشی مستلزم تحصیل اجازه مخصوص از نیروی انتظامی است.»البته با همه اینها و برای خروج از بنبست کنونی دیروز نوش آبادی، معاون پارلمانی وزارت ارشاد در گفتوگو با «خانه ملت» پیشنهاد جدیدی را مطرح کرد و از وزارت ارشاد و وزارت کشور خواست تفاهم مشترکی برای جلوگیری از لغو کنسرتها داشته باشند و رییسجمهور شخصا به این موضوع وارد شود، درخواستی که باید دید در روزهای آینده میتواند راهگشا باشد یا خیر.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (ناجا) بیان داشت : نگاه به اجرای ماموریت ها در ناجا در راستای طرح های ارتقای امنیت اخلاقی و اجتماعی و نیز افزایش امنیت و آسایش روانی برای مردم در حوزه های مختلف است. به گزارش ایرنا، سردار حسین اشتری روز شنبه در دیدار با آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید افزود: در نیروی انتظامی کارگروهی برای اجرای تدابیر رهبر معظم انقلاب راه اندازی شده است و از کارشناسان داخلی و خارجی و حضور علما در آن استفاده کرده ایم. وی ادامه داد: در حکم رهبر معظم انقلاب به این جانب، معظم له نگاه به داخل نیروی انتظامی، رسیدگی به معیشت کارکنان و ارتقای فضای اسلامی و انقلابی ناجا را مورد تاکید قرار داده اند. اشتری افزود: در فضای دینی و انقلابی در بحث حفظ قرآن کریم در بین کارکنان و خانواده ها توفیقات خوبی بدست آورده ایم و جلسات فرهنگی معنوی بین کارکنان و خانواده ها به صورت مستمر برگزار می شود. وی اظهار کرد: دوره های بصیرت در سطوح مختلف نیز در قم با حضور اساتید برجسته برگزار می شود و در آن فرماندهان عالی و روسای کلانتری ها حضور می یابند و تلاش ما بر آن است تا امنیت ، نظم و آرامش هر چه بیشتر در جامعه افزایش یابد. وی گفت: عده ای از برخی ممانعت ها درمورد ورود بانوان به کنسرت ها همچنین ورزشگاه ها از نیروی انتظامی خرده می گیرند این در حالی است که برخی کنسرت ها حتی قانونا اجازه برگزاری ندارند. فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: اگر ممانعتی از حضور در کنسرت ها و ورزشگاه ها انجام می دهیم بر اساس وظیفه ذاتی و شرعی ماست چرا که در کشوری اسلامی هستیم و پاسداری از ارزش ها وظیفه ذاتی ما برشمرده می شود. وی تاکید کرد: تدبیر رهبر انقلاب اسلامی بر این است که از دستاوردهای انقلاب پاسداری کنیم و با توجه به رهنمودهای مراجع تقلید و حمایت هایی که همیشه انجام می شود امیدوارم بیش از گذشته بتوانیم انجام وظیفه کرده و شرمنده شهدا و امام راحل نباشیم. وی همچنین گفت: دراین شرایط نیاز است که دستگاه های مختلف و روسای سه قوه نیروی انتظامی را از نظر مادی و معنوی به دلیل ماموریت خطیرش همراهی کنند. سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی در سفر به قم با برخی مراجع تقلید دیدار و گفت وگو می کند.
حسن روحانی، رییس جمهوری در برابر لغو کنسرتها:
از نظر ما مرجع قانون است. وقتی دستگاهی به عنوان مرجع قانونی تجویز شده پس دخالت دیگران معنی ندارد. ما در زمینه فرهنگ معتقدیم که امور فرهنگی باید به اصحاب فرهنگ واگذار شود. فضا را باید کاملا به گونه ای ترسیم کنیم که هم برای تولید کنندگان و هم مصرف کنندگان شرایط فراهم باشد. از نظر ما مرجع قانون است. وقتی دستگاهی به عنوان مرجع قانونی تجویز شده پس دخالت دیگران معنی ندارد. نباید دنبال اجتهاد شخصی بود. همه باید در چارچوب قانون باشیم و هر دستگاهی که باید مجوز صادر کند آن مجوز مورد احترام باشد. وقتی در چارچوب قانون مجوز برای یک کنسرت داده می شود و مردم می آیند بلیت می خرند؛ این گونه دخالت ها تضییع حقوق مردم است قبل از اینکه تضییع اصحاب فرهنگ باشد. ما باید احساس کنیم ۲۴ خرداد ادامه دارد.
سه مورد واکنش علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
۱- در واکنش به لغو کنسرت علیرضا قربانی: «متاسفانه با توجه به سلیقه های مختلفی که در برخی از شهرستان ها وجود دارد گاهی حساسیت های بی جایی از سوی مقامات قضایی و…دیده می شود که این برخوردها ناشی از این است که برخی فکر می کنند این کنسرت ها با ارزش های دینی متعارض باشد.»
۲- وعده رسیدگی به اوضاع کنسرتها: «در نشست مشترک با وزیر کشور توافق شد که شیوهنامهای میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نیروی انتظامی برای مشخص و شفاف شدن چارچوب کار و وظایف و مسئولیتها دستگاهها امضا شود، تا دیگر مشکلی برای برگزاری کنسرتها پیش نیاید.»
۳- با اشاره به لغو برخی کنسرتها در کشور: «ما هم با نیروی انتظامی و هم با وزیر کشور در این مورد صحبت کردهایم. ما به آنها گفتهایم چون خودمان کاملا رعایت حدود شرعی را میکنیم مواردی که مجوز داده میشود را استانداران، فرمانداران و نیروی انتظامی باید حمایت کنند و نگذارند افرادی خودسر باعث شوند کنسرتها لغو شود که آنها گفتهاند از این تصمیم حمایت میکنیم.»
حسین نوشآبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم می گوید که ما به نیروی انتظامی به عنوان نهادی امنیتی و همچنین نهادی قضایی نیازمندیم و به آنها احترام میگذاریم. اما گاهی این سوال به وجود میآید که آیا آنها مسئول لغو یا صدور مجوز هستند که باید بگویم خیر؛ به هیچ وجه آنها چنین مسئولیتی ندارند. وظیفه نیروی انتظامی تامین امنیت اماکن است و مسئولیت مجوز کنسرت با آنها نیست. کار اجرایی اداره اماکن(هم) تنها درمورد ایجاد امنیت در فضای برگزاری کنسرت است.
کنسرت به دو شکل برگزار میشود، در شکل اول یک سری خواننده متشخص که از اول انقلاب تا به حال کنسرت برگزار میکردند، به این کار اقدام می کنند که مشکلی ندارد.
در شکل دوم دستهای معلومالحال هستند که با برگزاری کنسرتهای هنجارشکن موجب هرج و مرج میشوند که این امر قابل قبول نبود و شهریار جای برگزاری کنسرتهای هنجارشکن نیست.
دولت میگوید نیروی انتظامی حق دخالت در کنسرت ها را ندارد، یعنی اینکه نیروی انتظامی در بیرون محل برگزاری کنسرت باقی بمانند تا امنیت اقدامات هنجارشکنانه تأمین شود و افراد در این کنسرت هر کاری که بخواهند بکنند.
دولت جوش و ولع زیادی برای کنسرت دارد، کاش که این جوش و ولع را برای احیای امر به معروف و نهی از منکر که امری واجب است داشت.