ممنوعیت بنگاه‌داری باعث ورشکستگی بانک‌ها می‌شود/ حد مجاز بنگاه‌داری باید رعایت شود

علی دیواندری گفت: با توجه به این که بانک‌ها از محل فعالیت عملیاتی خود و فرایند سپرده‌گیری و تسهیلات‌دهی، دچار زیان هستند باید بتوانند بخشی از زیان‌ خود را از طریق شرکت‌ها و درآمدهای غیرمشاع و کارمزدها پوشش دهند.
به گزارش سادس به نقل ازرویکرد رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی،درخصوص بنگاه‌داری بانک‌ها اظهار داشت: بنگاه‌داری بانک‌ها پدیده‌ای است که به دلایل مختلف در طی سال‌های گذشته رخ داده است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به این که بانک‌ها از محل فعالیت عملیاتی خود و فرایند سپرده‌گیری و تسهیلات‌دهی، دچار زیان هستند باید بتوانند بخشی از زیان‌ خود را از طریق شرکت‌ها و درآمدهای غیرمشاع و کارمزدها پوشش دهند.

دیواندری ادامه داد: در شرایطی‌که بانک‌ها در فعالیت اصلی خود یعنی واسطه‌گری مالی خود زیان می‌دهند اگر اجازه شرکت‌داری را نیز به بانک‌ها ندهیم بانک‌ها به بنگاه‌های زیان ده تبدیل خواهند شد. بانک‌ها باید در حد مجاز به بنگاه‌داری بپردازند اما بنگاه‌‌داری در حد غیر مجاز و بالاتر از نسبت تعیین شده از سوی بانک مرکزی، برای بانک‌ها ایجاد ریسک می‌کند .

وی با بیان اینکه نباید نظام بانکی بیش از حد در حوزه بنگاه‌داری وارد شود، گفت: بانک‌هایی که بیش از حد مجاز وارد این حوزه شدند با نوسانات بخش واقعی اقتصاد دچار نوسان می‌شوند.

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *