افزایش ۱۰۷ درصدی کشفیات محموله‌های قاچاق بالاتر از ۵۰۰ میلیون تومان

جانشین فرمانده ناجا از افزایش ۱۰۷ درصدی پرونده‌های کالای قاچاق مکشوفه با ارزش بیش از ۵۰۰ میلیون تومان در سال جاری خبر داد.

به گزارش سادس به نقل از خبرگزاری تسنیم، سردار اسکندر مومنی در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به کشفیات سال جاری در این حوزه اظهار داشت: در سال جاری نیروی انتظامی قرارگاهی تحت عنوان قرارگاه مبارزه با قاچاق کالا و ارز را راه‌اندازی کرد که در این قرارگاه از تمام ظرفیت‌های درون و برون سازمان برای مبارزه موثرتر با قاچاق کالا و ارز استفاده خواهد شد. با توجه به حجم بالای قاچاق کالا در کشور، این قرارگاه در سال 96 و تا زمانی که نیاز به مبارزه و تمرکز بر این موضوع وجود داشته باشد، به فعالیت ادامه خواهد داد.

جانشین فرمانده ناجا اضافه کرد: خوشبختانه با توجه به تمرکز پلیس بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کشفیات امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 50 درصد افزایش داشته و تمرکز ما در این امر رصد شبکه‌های سازمان‌یافته و بانک‌های بزرگ قاچاق کالا و ارز است.

وی اضافه کرد: با توجه به این تمرکز در سال جاری پرونده‌های با ارزش بالاتر از 500 میلیون تومان 107 درصد رشد داشته و همچنین پرونده‌های کالای مکشوفه قاچاق به ارزش ریالی آن بین 100 تا 500 میلیون تومان است 74 درصد افزایش داشته است.

مومنی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص کمبود دستگاه‌های Xray و تجهیزات کنترلی مدرن در مرزها گفت: با توجه به حجم کالای قاچاق در کشور امکان کنترل سنتی در مرزها وجود ندارد و برای مبارزه موثر هیچ گریزی از استفاده از تجهیزات جدید و مدرن نیست.

جانشین فرمانده ناجا افزود: روزانه چندین هزار تریلی از مرزهای جنوبی وارد کشور می‌شوند که قطعا کنترل تصادفی این خودروها در هنگام ورود به کشور کفایت نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت آن است که حتما برای مبارزه موثرتر با ورود کالای قاچاق به کشور نیازمند ورود تجهیزات جدید هستیم.

مومنی گفت: از سوی دیگر باید فرایندها و اقدامات تجاری کشور به صورت مکانیزه پیگیری شود چرا که تا زمانی که نیروی انسانی در این فرایندها اثرگذار است شاهد انحراف از قانون و دور زدن‌های قانونی هستیم.

جانشین فرمانده ناجا با اشاره به نقش قوانین در مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: امیدواریم قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هرچه زودتر اصلاح شود چرا که قوانین این بخش از یک سو باید تصویرگر فعالیت قانونی تجار باشد و هیچ وقت برای مجرمین بازدارنده نیست.

* حمایت پلیس از امحای کالاهای قاچاق؛ تمرکز پلیس بر باندهای بزرگ در شبکه‌های سازمان‌یافته قاچاق

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص امحای کالاهای قاچاق گفت: ما معتقدیم که ورود دوباره کالاهای قاچاق پس از کشف، باعث وارد کردن ضربه به اقتصاد کشور و بازار است.

جانشین فرمانده ناجا همچنین در پاسخ به سوالی درباره فعالیت کوله‌برها گفت: تمرکز اصلی ما بر باندهای بزرگ در شبکه‌های سازمان‌یافته قاچاق است و در حال حاضر نیز موضوع ساماندهی کوله‌بران در وزارت کشور و استانداری در حال بحث و بررسی است.

مومنی با تاکید بر ضرورت مکانیزه شدن فرایندهای تجاری در کشور گفت: مکانیزه کردن فرایندها یک اقدام ضروری است چرا که مانع دورزدن‌های قانون و دخالت انسانی می‌شود. به عنوان مثال اخیرا شاهد بودیم که یک محموله قاچاق کریستال و چینی حاوی 10 کانتینر از کشور چین بارگیری شده بود که صاحبان این محموله با جعل اجناس داخل آن محموله مذکور را شامل درپوش شیشه‌ای عنوان کرده و با این شیوه اقدام به ترخیص آن کرده بودند. این در حالی است که تعرفه واردات ظروف چینی و کریستال 110 درصد و تعرفه واردات درپوش شیشه‌ای تنها 10 درصد است.

وی در پایان با تاکید بر ضرورت تمرکز بیشتر بر واردات کالا از مرزهای کشور خاطرنشان کرد: علاوه بر کنترل مرزها، باراندازها و نقاط مقصد را نیز تحت کنترل داریم و در ماه‌های اخیر نیز شاهد بودیم که فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ و فرماندهی ویژه استان تهران محموله‌های بزرگی را در پایتخت کشف کردند.

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *