نتیجه تفحص مجلس از بورس/برجام باید در مجلس مطرح شود

سادس/فارس عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با وارد دانستن بسیاری از نقدها به بازار بورس و ساماندهی به بازارهای مالی کشور، اعلام کرد که به زودی نتایج تحقیق و تفحص مجلس از بورس اعلام خواهد شد.

محسن علیزاده پنجشنبه ۲۷ مرداد در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه مردم به توصیه دولت و مسئولان مختلف سرمایه‌های خود را به بازار بورس وارد کردند اما به دلایل مختلف امکان متناسب سازی عرضه و تقاضا فراهم نشدن و سرمایه مردم به تاراج رفت، گفت: سال ۱۳۸۴ و متناسب با شرایط زمان، ظرفی برای بازار بورس ایجاد شد که پاسخگوی معاملات چندصد میلیونی امروز نیست.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس، با بیان اینکه اکنون تناسبی بین هسته بازار و میزان معاملات وجود ندارد، گفت: البته این پیش بینی نشده بود که با دعوت مسئولان از مردم، آن استقبال گسترده اتفاق بیفتد.

علیزاده با یادآوری اینکه به عنوان عضو ناظر شورای عالی بورس، حق رای در تصمیم گیری و برنامه‌ریزی‌های این شورا ندارد، خاطرنشان کرد: براساس وظیفه قانونی که نظارت بر انطباق تصمیمات این شورا با قوانین بوده و همچنین وظیفه ذاتی نمایندگی که دفاع از حقوق مردم است، به مسائل ورود کرده و تلاش خود را انجام خواهم داد.

سودهای کلان اشخاص حقوقی از ریزش بورس

او گفت: در مقطعی که ریزش بورس آغاز شد، بعضی شرکت‌ها و افراد و سهامداران حقوقی، با استفاده از رانت اطلاعاتی، خریدهایی را انجام دادند و سودهای کلانی کسب کردند؛ در بررسی‌ها مشخص شده شخصی که سال ۹۴ یا ۹۴ با ۱۰۰ میلیون تومان سرمایه وارد بورس شده، ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ پرتفویی با ارزش ۲۴ میلیارد تومان داشته و امروز این پرتفو ۷۰ میلیارد تومان ارزش دارد؛ این یعنی همان رانت اطلاعاتی.

رئیس کمیته بازار سرمایه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس از ظرفیت قانونی خود استفاده و هیئت تحقیق و تفحص از بورس را ایجاد کرد، گفت: به زودی نتایج کار هیئت تحقیق و تفحص از بورس در صحن مجلس قرائت و علل نابسامانی بورس مطرح خواهد شد.

انتخاب رئیس سازمان بورس براساس قانون نبود

علیزاده با بیان اینکه، انتخاب رئیس سازمان بورس دارای اشکال قانونی بوده و شخصا در این خصوص اعتراض داشته است، گفت: متاسفانه برخلاف قانون فردی را که رابطه استخدامی مشخص و مستقیم با دولت دارد در راس این سازمان گذاشتند و چون به تاکیدات و اعتراض‌ها توجه نشد، در این خصوص به دستگاه قضایی شکایت کرده‌ام.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد که براساس قانون تمام تصمیماتی که هیئت مدیره آن سازمان در زمان حضور رئیسی که خارج از چارچوب قانون انتخاب و انتصاب شده، فسخ و باطل خواهد بود.

عرضه‌های اولیه دارای اشکال در بورس

علیزاده همچنین با اشاره به اینکه طی ۵ سال گذشته عرضه‌های اولیه به درستی انجام نشده است، گفت: اخیرا جلوی آغاز ۲ عرضه اولیه را به دلیل غیرواقعی بودن قیمت کارشناسی شده آن گرفته شد؛ زیرا قیمت کارشناسی بالغ بر هزار میلیارد بالاتر از ارزش آنها بود؛ این یعنی قصد گرانفروشی داشتند.

او با اشاره به الزامی بودن اصلاح قانون بازار سرمایه، گفت: کمیته بازار سرمایه کمیسیون اقتصادی بعد از جلسات متعدد، پیشنویس را اصلاح قانون بازار سرمایه را آماده کرد و کلیات آن این هفته تصویب شد و جزئیات نیز هفته آینده بررسی و تصویب می‌شود.

نداشتن دانش مالی کافی عمده دلیل زیان در بازار سرمایه

این نماینده مجلس در عین حال، نبود دانش کافی مالی در جامعه را عمده دلیل زیان‌های وارده به مردم در فراز و نشیب‌های بازار سرمایه دانست و گفت: باید برای ارتقاء دانش مردم در خصوص بازارهای مالی و فعالیت‌های مرتبط، برنامه ریزی داشت و از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد.

علیزاده خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که همزمان با دعوت مردم برای حضور در بازار سرمایه، پیرامون لزوم برخورداری از دانش کافی تاکید می‌شد و فرهنگسازی را همراه با تبلیغ مشارکت در این بازار، دنبال می‌کردند.

هر قانون بین‌المللی نیاز به مصوبه مجلس دارد

رئیس مجمع نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که هر قانون بین‌المللی نیازمند بررسی و تصویب در مجلس است.

علیزاده ادامه داد: برجام نیز مانند هر قانون بین‌المللی نیازمند طرح در مجلس و تصویب آن است. مجلس همانگونه که قانون راهبردی اقدام متقابل را برای فرصت‌سازی توسط دولت در مذاکرات تصویب کرد، حال باید در جریان برجام هم قرار داشته باشد.

او با اشاره به برگزاری جلسه غیرعلنی با حضور مسئولانی ارشد کشور در زمینه مذاکرات برجام و طرح مباحث مختلف پیرامون این توافق، تاکید کرد که تمام جزئیات برجام باید به نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسانده شود.

این خبر ادامه دارد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *