رئیس پلیس آگاهی استان از کشف پنج مورد پرونده اخلال در نظام اقتصادی به ارزش ۳۳۴ میلیارد ریال در ۹ ماهه نخست سال جاری خبر داد و گفت: در این مدت چهار مورد پولشویی به ارزش ۱۵۲ میلیارد ریال توسط پلیس آگاهی کشف شده است.
به گزارش سادس به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ “محمدرضا امیری” در نشست خبری به تشریح عملکرد پلیس آگاهی استان پرداخت و گفت: طی ۹ ماهه سال جاری وقوع سرقت ۱۴ درصد کاهش داشته و افزایش چهارده درصدی کشفیات جرایم توسط پلیس تخصصی آگاهی را شاهد بوده ایم، همچنین چهار هزار و ۸۰۶ نفر سارق و مالخر نیز دستگیر شده اند.
وی از شناسایی و انهدام ۱۲۰ باند سرقت و ۳۲ باند قاچاق کالا خبر داد و افزود: در مدت مذکور هزار و ۱۰۵ مورد از جرایم این دو حوزه کشف و ۲۵۰ نفر از اعضای باندها نیز دستگیر شده اند.
رئیس پلیس آگاهی استان در ادامه از اجرای ۶۱ طرح سراسری و استانی مقابله با انواع جرایم خبر داد و بیان داشت: این طرح ها در مدت ۲۰۰ روز انجام شده است و ۱۰۰۰ مورد از انواع جرایم کشف و ۳۴۰ نفر نیز دستگیر شده اند.
سرهنگ امیری گفت: با وجود افزایش اقدامات کنترلی و مراقبتی در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، متأسفانه ورود محموله های قاچاق از مرزهای غربی و استان های شمال غرب کشور به استان کرمانشاه افزایش یافته است.
وی خاطرنشان ساخت: طی نه ماه گذشته ۲۲۷ هزار قلم کالای قاچاق کشف و ۱۹۰ متهم نیز دستگیر شده اند، همچنین ارزش کالاهای مکشوفه بالغ بر ۳۴۰ میلیارد ریال برآورد شده است، که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲۰۹ درصد رشد داشته است.
دستگیری ۱۸۶مجرم اقتصادی در مدت ۹ ماه
رئیس پلیس آگاهی استان عنوان کرد: کشف ۲۷ مورد پرونده زمین خواری به ارزش ۱۵ میلیارد ریال، دو مورد تسهیلات بانکی غیرمجاز به ارزش ۹۸ میلیارد ریال و دو مورد رشوه به میزان ۲۱۲ میلیون ریال بخشی از اقدامات پلیس آگاهی در بحث جرایم اقتصادی در مدت نه ماه گذشته بوده است.
سرهنگ امیری از کشف پنج مورد پرونده اخلال در نظام اقتصادی به ارزش ۳۳۴ میلیارد ریال در ۹ ماهه نخست سال جاری خبر داد و گفت: در این مدت چهار مورد پولشویی به ارزش ۱۵۲ میلیارد ریال و هفت مورد اختلاس نیز به میزان ۷۷ میلیارد ریال توسط پلیس آگاهی کشف شده است.
وی با اشاره به اینکه دو مورد فرار مالیاتی نیز به ارزش ۴۵۵ میلیون ریال کشف شده است، ادامه داد: در مدت مذکور در مجموع ۱۸۶ متهم در زمینه جرایم اقتصادی توسط اداره مبارزه با جرایم اقتصادی که سال ۹۲ آغاز به کار کرده است، کشف شد.
این مقام انتظامی کلاهبرداری های پیامکی را از دیگر جرایم اقتصادی برشمرد و افزود: متأسفانه ناآگاهی برخی شهروندان، کلاهبرداری هایی را رقم می زند که در بیشتر مواقع قابل کشف نیستند و از جمله آنها کلاهبرداری پیامکی و کارت به کارت کردن وجوه است.
سرهنگ امیری گفت: سیم کارت های فاقد هویت مانع از موفقیت های پلیس در اینگونه پرونده ها می شود و قطعاً باطل شدن آنها از سوی اپراتور های تلفن همراه، تغییرات بسیار محسوس و چشمگیری در حوزه پلیس آگاهی و دستگاه های امنیتی ایجاد خواهد کرد.
افزایش هزینه ارتکاب جرم، کاهش وقوع را به همراه دارد
رئیس پلیس آگاهی استان با بیان اینکه عمده کلاهبرداری های پیامکی از سوی زندانیان داخل زندان انجام شده است، بیان داشت: با توجه به گزارشات رسیده، برخی از این زندانیان محکوم به قصاص هستند، اما در چنین شرایطی همچنان به ارتکاب جرم ادامه می دهند.
سرهنگ امیری خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه مجرمان بعد از پایان دوره محکومیت، مجدداً به ارتکاب جرم روی می آورند، ضروری است که سازمان زندان ها و سایر دستگاه های ذیربط اقدامات فرهنگی خود را گسترش دهند تا زندانیان کنونی از چرخه مجرمان آینده خارج شوند.
این مقام انتظامی به مشارکت مردم در کاهش جرایم به ویژه سرقت نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از سرقت ها ناشی از غفلت مالباختگان است، لذا تجهیز منزل، مغازه و خودرو به وسایل ایمنی قطعاً در پیشگیری از سرقت تأثیرگذار خواهد بود.
ناجا در زمینه قرارگاه جهادی سنگ تمام گذاشت
رئیس پلیس آگاهی استان در ادامه خاطرنشان ساخت: ایجاد قرارگاه جهادی مبارزه با سرقت و قاچاق کالا و ارز با توجه به رویکرد نرم ناجا و تقویت «پلیس قانونمدار و علمی» بواسطه شرایط کنونی جامعه، اقدام موثری در ارتقای عملکرد نیروی انتظامی بود و ناجا در این زمینه سنگ تمام گذاشت.
وی ادامه داد: راه اندازی “بانک مجرمان” از دیگر اقدامات ارزشمند ناجا است که بدون شک مأموریت های بی وقفه و مجدانه نیروی انتظامی را بی نتیجه نمی گذارد و به سرانجام خواهد رساند.
این مقام انتظامی قصور و معدود برخوردهای ناشایست از سوی پلیس را توجیه مناسبی برای عدم مشارکت مردم در برقراری نظم و امنیت ندانست و گفت: پلیس نیز از خود مردم است و جدا از مردم نیست، لذا اشتباه یک مأمور انتظامی نباید تلاش های بی دریغ و شبانه روزی سایر پرسنل خدوم ناجا را زیر سوال ببرد.
سرهنگ امیری خاطرنشان ساخت: سامانه ۱۹۷ پذیرای انتقادات و گزارش تخلفات پرسنل انتظامی از سوی شهروندان است و به تمامی پرونده هایی که به این سامانه ارجاع داده می شود، بدون هرگونه مماشاتی رسیدگی خواهد شد.
وی در پایان از همکاری شایسته و مؤثر خبرگزاری ها، پایگاه های اطلاع رسانی و مطبوعات استان تشکر و قدردانی ویژه داشت و تصریح کرد: انعکاس سریع، صحیح و صریح اخبار از سوی جامعه رسانه، نه تنها فضای استان را برای مجرمان ناامن جلوه داده، بلکه با ارتقای سطح آگاهی و دانش شهروندان، گامی مهم و اساسی در راستای اجرای مأموریت های موفقیت آمیز پلیس برداشته است.#