مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر صنعتی در آمریکا از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ به ۷۲ درصد رسید.
به گزارش سادس به نقل ازنکته آنلاین، گوبال ریسرچ نوشت:افغانستان تامین کننده اصلی مواد مخدر و هروئین ایالات متحده آمریکا است و با توجه به گزارشهای منتشره توسط سازمان ملل متحد، این کشور حدود ۹۰ درصد از تریاک جهان را که به صورت غیرقانونی تبدیل به هروئین و مواد مخدر میشود، تولید میکند. مواد مخدر یک صنعت چند میلیارد دلاری است و میزان زیادی از تریاک صادراتی افغانستان توسط هواپیماهای نظامی به خارج از این کشور فرستاده می شود.
گفتنی است؛ پس از اجرای برنامه ریشه کن کردن تولید تریاک توسط طالبان در سال ۲۰۰۰ که با حمایت سازمان ملل متحد انجام شد، تولید این ماده مخدر در افغانستان بیش از ۹۰ درصد کاهش یافت و به کمتر از ۲۰۰ تن رسید. امّا، پس از ورود نیروهای آمریکایی و متحدانش در اکتبر سال ۲۰۰۱ به افغانستان، مجدداً تولید تریاک در این کشور افزایش یافت و رشدی ۳۰ برابری را نسبت به قبل تجربه کرد.
شواهد موجود نشان میدهد که تجارت غیر قانونی تریاک در افغانستان به صورت کاملاً حفاظت شده انجام میشود. به طوریکه مرگ و میر ناشی از مواد مخدر صنعتی و هروئین به طور مستقیم با افزایش تولید تریاک در افغانستان طی پانزده سال گذشته یعنی از زمان ورود آمریکا و متحدانش به افغانستان، ارتباط داشته است.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده (CDC) اعلام کرده است که تعداد مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر صنعتی در ایالات متحده از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ به ۷۲ درصد رسیده است. میزان رشد شاخص مورد بحث که طی یک دوره زمانی یک ساله رخ داده، سه برابر افزایش این شاخص از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۴ میباشد.
نتایج تحقیقات مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ایالات متحده که اخیرا ًانجام شده است، نشان میدهد که مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد هروئین در ایالات متحده بسیار شایع شده است. از سویی دیگر، فوت افراد بر اثر مصرف زیاد مواد مخدر نسبت به سال ۲۰۱۴، ۵ هزار مورد افزایش یافته است و به دنبال آن مرگ و میر ناشی از مصرف زیاد مواد مخدر از مرز ۳۰ هزار نفر در سال گذشته که رکوردی بی سابقه محسوب میشود.
واقعیات موجود در آمریکا در زمینه مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر در تضاد با زندگی رضایت بخشی است که در آستانه خروج باراک اوباما از کاخ سفید در ایالات متحده به تصویر کشیده میشود. مهم اینکه، باراک اوباما در آخرین کنفرانس مطبوعاتی خود به نرخ پایین بیکاری رسمی، افزایش جزئی دستمزدها و مهمتر از همه سه برابر کردن بازار سهام به عنوان موفقیتهایش در زمینه اقتصادی اشاره کرد. البته، اوباما هیچ اشارهای به بحرانهای اجتماعی آمریکا که در حال متلاشی کردن جامعه هستند، نکرد. از جمله این بحرانها میتوان به کاهش امید به زندگی بخش بزرگی از طبقه کارگر، افزایش خودکشی، افزایش مصرف مواد مخدر و مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد آنها اشاره کرد.
سخنان اوباما موجب تسلای خاطر افرادی که عزیزان خود را بر اثر مصرف مواد مخدر از دست دادهاند نشد، این در حالی است که حتی بودجههای اختصاص داده شده به برنامههای درمانی آنان نیز قطع شده است. با وجود تأکید مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ایالات متحده بر نیاز فوری به تلاشهای چند بعدی و همکاری جویانه در زمینه بهداشت عمومی به منظور پاسخگویی به بحران اپیدمی مواد مخدر در آمریکا، هنوز دولت هیچ تلاش هماهنگی را در این زمینه به اجرا نگذاشته است.
آخرین گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا نشان میدهد که بیشترین افزایش مرگ و میر در سال ۲۰۱۵ در زمینه مصرف بیش از حد هروئین و سوء مصرف مسکنها بوده است. در سال ۲۰۱۵، مصرف بیش از حد مواد مخدر جان ۵۲ هزار نفر را در آمریکا گرفته است، نزدیک به ۶۶ درصد از این مرگ و میرها نیز ناشی از سوء مصرف داروهای تجویز شده و یا استفاده از مواد مخدر غیرقانونی بودهاند.
تحقیقات همچنین نشان میدهد که تعداد زیادی از مرگ و میرها در ایالات متحده طی سال ۲۰۱۵، بر اثر استفاده بیش از حد از دو ماده مخدر صنعتی فنتانیل (Fentanyl) و ترامادول (Tramadol) رخ داده است. فنتانیل، یک داروی مخدر و قوی ضد درد به شمار میرود که حداقل ۵۰ الی ۱۰۰ برابر قویتر از مورفین است. مرگ ناشی از مصرف بیش از حد ترامادول اغلب بر اثر استفاده از داروهای دیگر مانند الکل در کنار این ماده مخدر روی میدهد.
در سال گذشته، ۹ هزار و ۵۸۰ نفر بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر صنعتی غیر از متادون فوت کردهاند. همچنین، مرگ و میر ناشی از مصر مسکنهایی مانند اوکسی کونتین Oxycontin)) و ویکوتین ((Vicotin نیز افزایش ۴ درصدی داشته است. به این ترتیب، طی سال ۲۰۱۵ به طور کلی ۱۷ هزار و ۵۳۶ نفر بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر در آمریکا جان خود را از دست دادهاند.
در طول شش سال گذشته، تلفات ناشی از مصرف بیش از حد هروئین در ایالات متحده به تنهایی چهار برابر شده است. برای اولین بار مرگ و میر ناشی از این شاخص در آمریکا به ۱۲ هزار و ۹۸۹ نفر رسیده، این میزان مرگ و میر زمانیکه با تلفات ناشی از خشونت اسلحه در آمریکا مقایسه میشود که ۱۲ هزار و ۹۷۹ نفر بوده است، معنا مییابد.
مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر صنعتی در مردان از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ به میزان ۹۰.۹ درصد افزایش یافته و بیشترین میزان تلفان نیز در میان مردان جوان بوده است. از سویی دیگر، مرگ و میر مردان بین سنین ۱۵-۲۴ ، ۹۱.۷ درصد، بین ۲۵-۳۴، ۹۴.۱ درصد و بین سنین ۳۵-۴۴ نیز ۸۰.۶ درصد افزایش یافته است.
مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر صنعتی در میان زنان طی سال ۲۰۱۵ به میزان ۴۶.۲ درصد افزایش یافته است. بیشترین میزان افزایش مرگ و میر بر اثر شاخص مورد بحث در میان زنان بین سنین ۱۵ تا ۲۴ سال رخ داده، به طوریکه افزایش ۱۱۶.۷ درصدی را در این بخش شاهد هستیم که نسبت به تمامی سنین و گروههای جنسی افزایش بیشتری داشته است.
نتایج تحقیقات مرکز کنترل و پیشگیری آمریکا نشان میدهد که مرگ و میر سیاه پوستان در تمامی سنین (غیر از اسپانیاییها) بیشترین افزایش را طی سال گذشته داشته و به ۹۵ درصد رسیده است، بعد از آن سفید پوستان (غیر از اسپانیاییها) افزایش ۷۵ درصدی در مرگ و میر داشتهاند. میزان مرگ و میر اسپانیاییها نیز طی سال گذشته بر اثر استفاده از مواد مخدر، ۵۰ درصد افزایش یافته است.
گفتنی است؛ طی هفت سال گذشته که به اصطلاح سالهای “بهبود اقتصادی” در آمریکا نامیده شدهاند، شهرستانها و شهرهای کوچک این کشور با اپیدمی مواد مخدر و هروئین دست به گریبان بودهاند و هیچ بهبودی در شرایط مشاهده نمیشود. خانوادههای آمریکایی نیز به نظر می رسد که در زمینه مقابله با اعتیاد اعضای خود درمانده شدهاند، تنها دلخوشی آنان داروی ضد اعتیاد نالوکسان (نام تجاری نارکان) است که اثرات مواد مخدر را در عرض چند دقیقه از بین میبرد. در حال حاضر، این دارو به طور گسترده ای در بسیاری از کشورها در دسترس عموم قرار دارد.
منطقه شمال شرق ایالات متحده شاهد بیشترین افزایش مرگ و میر بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر صنعتی بوده است، به طوریکه مرگ و میر ناشی از این شاخص در سال ۲۰۱۵، ۱۰۷ درصد نسبت به سال قبل از آن رشد داشته است. سه ایالات نیویورک، کانکتیکات و ماساچوست نیز شاهد افزایش بیش از صد در صدی در میزان مرگ و میر بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر بودهاند. این سه ایالت به ترتیب رشد ۱۳۵.۷، ۱۲۵.۹ و ۱۰۸.۷ درصدی را تجربه کردهاند، بعد از آنها نیز بیشترین افزایش در دو ایالت نیوهمپشایر و مین به میزان ۹۴.۴ و ۹۰.۴ درصد رخ داده است.
به منظور مواجهه با بحران مواد مخدر در ماساچوست، بودجه پیشنهادی چارلی بیکر، فرماندار جمهوری خواه این ایالت برای سال مالی ۲۰۱۷، ۱ میلیون و ۹۲۹ هزار دلار است که نسبت به قبل کاهش یافته و به این ترتیب بر برنامههای درمانی این ایالت تأثیر منفی خواهد داشت.
بر اساس گزارش سی تی میرور (CT Mirror)، در ایالت کانکتیکات آمریکا حدود ۴۰۰ نفر در لیست انتظار برای درمان سوء مصرف مواد و سم زدایی هستند. این برنامهها توسط قوه قضائیه انجام میشود و بر اثر کاهش ۴ میلیون دلاری بودجه این قوه، ارائه خدمات در هارتفورد، میدل، نیو بریتین، نیو لندن، شارون و واتربوری کاهش یافته است.
منطقه غرب میانه ایالات متحده نیز بعد از منطقه شمال شرق، شاهد بیشترین افزایش مرگ و میر بر اثر استفاده از مواد مخدر در یک سال گذشته بوده و افزایش ۹۵ درصدی را تجربه کرده است. در این منطقه ایالات ایلینوی و اوهایو شاهد بیشترین افزایش به میزان ۱۲۰ و ۱۰۷.۳ درصد بودهاند.
در میان ۲۸ ایالتی که مرکز کنترل و پیشگیری آمریکا مورد بررسی قرار داده است، بیشترین تغییرات در مرگ و میر ناشی از مواد مخدر صنعتی به جز متادون در ماساچوست، نیوهمپشایر، اوهایو، رود آیلند و غرب ویرجینیا رخ داده است. ایالات کانکتیکات، ماساچوست، اوهایو و غرب ویرجینیا نیز شاهد بیشترین تغییرات در میزان مرگ و میر بر اثر هروئین بودهاند.
با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا به عنوان رئیس جمهور جدید و کاهش احتمالی بودجه ایالتها، مردم این کشور که با ریاضت اقتصادی و افزایش مشکلات بهداشتی از جمله اعتیاد روبرو هستند، امید اندکی برای بهبود اوضاع دارند. در حالی که از هر هفت آمریکایی یک نفر در طول زندگی خود به مواد مخدر و الکل معتاد میشود، به گفته یکی از جراحان آمریکایی تنها ۱۰ درصد از معتادان در این کشور از خدمات درمانی دولتی بهرهمند میگردند. آنچه اکنون در آمریکا مشاهده میکنیم، میراث اجتماعی ناشی از سیاستهای اوباما است که در دفاع از سیستم سود محور سرمایهداری اعمال شده است.