حضرت آیت الله جوادی آملی گفت: در دیدار با آقایان شورای عالی مدیریت طرح کردم که اگر الان خدایی نکرده خروجی نجف را از ما بگیرند تمام حوزه های علمیه سراسر جهان تشیع خروجی ندارند.
حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم امشب در دیدار رییس و معاونان سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با تقدیر از فعالیت های این سازمان گفت: در جریان قرآن کریم آقایانی که در دانشکده علوم قرآنی هستند را نباید رها کرد.
کل حوزه نجف مگر چند طلبه داشت اما این اندازه خروجی داد؟ الان بیش از 60 هزار طلبه هستند اما 6 نفر هم همانند علامه طباطبایی نیستند
وی افزود: در میان ده هزار نفر 10 نفر می توانند مفسر کامل باشند، تفسیری که در حوزه ها است رسالت خود را داشته و دچار مشکل بودجه ای هستند اما در این ده هزار که در دانشکده های علوم قرآنی کشور هستند چند نفر می توانند مفسر خوبی باشند اما این هزینه می خواهد.
به گزارش سادس به نقل از بولتن نیوز، مفسر برجسته قرآن کریم اظهار داشت: در دیدار با آقایان شورای عالی مدیریت طرح کردم که اگر الان خدایی نکرده خروجی نجف را از ما بگیرند تمام حوزه های علمیه سراسر جهان تشیع خروجی ندارند، کتب اربعه، شرایع محقق و کتاب های عمیق علامه حلی ما این ها است، از هزار سال قبل تا عصر کنونی مکاسب شیخ انصاری، کفایه آخوند خراسانی و رسائل از این ها است.
وی ادامه داد: اگر حوزه نجف را از ما بگیرند حوزه قم و مشهد چه چیز درس می دهند، اگر خروجی نجف گرفته شود تمام حوزه های جهان تشیع می خوابد، پشتوانه کتاب ها از کتب اربعه است، قم کتابی ننوشته که به جای کفایه و رسائل باشد.
حضرت آیت الله جوادی آملی با طرح این سؤال که آیا عظمت علمی نجف برای حضرت امیرمؤمنان است، ابراز داشت: حضرت برکات جهانی دارند اما شش معصوم در رأس آن ها پیامبر در مدینه هستند ولی چنین خروجی نداشتند، این عرضه مسؤول و مدیر است.
وی عنوان کرد: وقتی مدینه را به ابی بن کعب و مکه را عبدالله بن عباس دادند اما خروجی نداشت اما نجف را به سید مرتضی دادند، سید مرتضی یک عالم، عاقل، مدبر و حوزه ساز بود یعنی آخوند، روضه خوان امام جمعه و جماعت تربیت نکرد این طلبه های متوسط یا امام جمعه یا امام جماعت می شوند، کسی که بتواند همانند شیخ انصاری استوانه و استخوان باشد جان کندن می خواهد و نیازمند استعداد و مقاومت صددرصد و بودجه کافی است، ما آن دو را داریم اما بودجه نیست.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: دست سید مرتضی پر بود و عقل کافی داشت املاک خود را وقف کرد، هفته وقف باید این هنر را داشته باشد و به مردم بفهماند که وقف کردن باید چگونه باشد، در ایام تاسوعا و عاشورا به اندازه زیادی اطعام وجود دارد.
وی اضافه کرد: مردم باید بفهمند که چه چیزی وقف کنند؛ مردم باید برای تفسیر، دانشجوی علوم قرآنی و چاپ کتاب های روایی و قرآنی وقف کنند، غالب مردم ایران در ایام عزاداری اطعام می کنند و این نیازی به وقف ندارد، از بس اطعام فراوان است که حتی گاهی اوقات دور ریخته می شود.
مفسر برجسته قرآن کریم با بیان این که قبل از وقف باید به مردم بیان شود که چه چیزهایی و برای چه کارهایی وقف کنند، گفت: اگر وقتی در شرایط کنونی انرژی هسته ای احتیاج داشت باید برای آن بودجه صرف شود، مگر ما در نظام اسلامی نیستیم، اگر دانشجویی برای کشف دارویی کمک مالی می خواهد مقداری برای او، مقداری برای حوزه و مقداری برای دیگر عرصه ها خرج شود.
وی افزود: مسائل عاطفی همانند جهیزیه نوعا تأمین می کنند اما کارهای زمین مانده دیگری وجود دارد؛ سید مرتضی وقف را زنده کرد نه وقف کردن؛ ایشان بخشی از املاک خود را برای تهیه کتاب و لوازم التحریر وقف و بودجه نجف را با همین ها تأمین کرد، در تدریس به این فکر نبود که چه کسی می آید و چه کسی می رود بلکه به این فکر بود که چه کسی اشکال خوب می کند و سؤال خوب می پرسد.
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که شاگردان سید مرتضی از فقهای و علمای نامی هستند، اظهار داشت: اگر این شاگردان امام جمعه و جماعت می شدند و عائله پیدا می کردند چه کار انجام می دادند، این که نمی تواند شب و روز در نجف درس و بخواند و کتاب بنویسد، سید مرتضی انسان عاقلی بود که شاگردان برجسته ای را پرورش داد.
وی ادامه داد: این مدیریت است که حوزه را اداره می کند وگرنه از انسان بی سواد کاری ساخته نیست، نیازها و سؤال ها هر روز تازه است، ما قرآن را می خوانیم که مشکلات ما را حل کند؛ راه عملی باید در نظر باشد و محقق، مفسر و عالم قرآنی تربیت شود.
استاد برجسته با بیان این که سه طلبه از نجف برخاستند و سه کار عمیق کردند، ابراز داشت: یکی آقای حکیم است که یک دوره فقه به عنوان مستمسک نوشت که کتابی قوی است، یکی علامه امینی شد و الغدیر یک کتاب کلامی متقن نوشت و دیگری هم مرحوم علامه طباطبایی بود، این ها با دست خالی کار می کردند که از برکات سید مرتضی و حوزه علمیه بود.
وی عنوان کرد: اساس حوزه این است که به کسی نگاه محترمانه کند که بتواند از خود حرف در بیاورد، کل حوزه نجف مگر چند طلبه داشت اما این اندازه خروجی داد، الان بیش از 60 هزار طلبه هستند اما 6 نفر هم همانند علامه طباطبایی نیستند، سرش این است که ما تصور می کنیم که این ها یک لیسانس یا سطح 4 گرفتند کافی است و باید بروند.
مفسر برجسته قرآن کریم خاطرنشان کرد: این نهال فروشی آفتی برای حوزه است، تا طلبه می خواهد درس بخواهند جذب دستگاه ها و نهادهای گوناگون می شود، چه کسی باید این را اداره کند؛ اوقاف در بحث قرآنی باید در این راستا حرکت کرده و از بین ده هزار نفر دانشجوی قرآنی 10 نفر مفسر تربیت کند که جان داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این که ما وامدار امامزادگان هستیم، گفت:همین سادات و امامزادگان صفوی را آدم کردند، صفویه را همین امامزاده ها تربیت کردند، این ها اهل بیت(ع) را به مردم معرفی کردند.
وی افزود: همین سادات و امامزاده ها بودند صفویه و مملکت را شیعه کردند، از این رو اینگونه نیست که امامزاده ها انسان های خوبی باشند و ما فاتحه بخوانیم بلکه ما بدهکار هستیم، صفویه را این ها آدم کردند؛ چند امامزاده شاخص بودند و بقیه سادات مکتب اهل بیت(ع) را تبلیغ می کردند و یک دست شیعه شد و تنها کشوری است که اشهد ان علیا ولی الله می گوید.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که ما مدیون امامزادگان هستیم، اظهار داشت: بهترین راه ادای دین این است که راه امامزادگان را در علم و ثواب ادامه دهیم، باید بدانیم که باسواد شدن معصیت کبیره نیست، این هم که در دست و پای بسیاری هست ثواب گفته نمی شود اگر کسی همانند علامه طباطبایی و امینی چیزی ننویسد قبول نداریم.
وی ادامه داد: اگر 50 هزار طلبه داشته باشیم اما 5 طلبه همانند علامه نباشند خسارت است و بازده نداریم، این مدیریت می خواهد، مدیریت های دیگر پراکنده است اما مدیریت اوقاف سازماندهی داشته و زیر مجموعه دارد و می تواند کار انجام دهد، ما باید در تمام صحبت ها و کارها وقف را زنده کنیم نه وقف کردن را، باید مردم بدانند که چه چیزی وقف کنند، برای نیازهای علمی، کشف دارو و مسائل دیگر باید وقف انجام شود.
مفسر برجسته قرآن کریم با بیان این که غالبا در تاسوعا و عاشورا غذای دور ریز داریم، ابراز داشت: جریان سیدالشهدا(ع) جریانی خود کفا است و چیزی نیست که کسی بتواند فکر کند، درباره بیست میلیون چیزی می شنوند، اینگونه نیست که امسال صد نفر شهید شدند در آینده نروند، موکب ها که موقوفه نبود بلکه وارد عراق می شوند نیازها برطرف و تأمین می شود؛ گذشته از این که موقوفات باید احیا شوند وقف را باید احیا کرد.
وی با اشاره به وضعیت امامزاده موسی مبرقع قم ادامه داد: همسایه دیوار به دیوار امام و امامزاده بودن بسیار اثر دارد، آنجا جای بافت فرسوده و بقالی نیست کنار امامزاده جای حوزه علمیه و کتابخانه است، اساتید ما می فرمودند که باید قدر قم را بدانید و گذشته از این که مضجع نورانی بانوی کرامت است در کنار قبور بزرگان برکات فراوانی وجود دارد.
حضرت آیت الله جوادی آملی ابراز داشت: استاد ما نقل می کرد شاگردان ارسطو وقتی می خواستند مشکل علمی شان حل شود کنار قبر ارسطو بحث می کردند و مشکل حل می شد، فخر رازی هم در المطالب العالیه این مطلب را از حکمای یونان نقل می کند؛ درس و بحث در کنار امامزاده برکت بیشتری دارد، باید به بقعه ها با چشم احترام نگاه کرد نه این که ترحم باشد نه این که سید باشند و فاتحه بخوانیم.
وی عنوان کرد: ما وامدار هستیم تشیع و حیات ما به وسیله امامزادگان منتقل شده است، امامزادگان نسبت به ما حق حیات دارند، ما هرچه در عظمت امامزادگان تلاش و کوشش کنیم کم است، مردم باید روشن شوند چه چه چیزی و در چه راستایی وقف کنند.