دیجیتالیزه شدن سیستم رادیوگرافی؛ خدمتی دیگر از مرکز تخصصی دندانپزشکی امام علی(ع)ناجا

با دیجیتالیزه شدن سیستم رادیوگرافی مرکز تخصصی دندانپزشکی امام علی(ع)ناجا،گام دیگری در راستای ارتقاء کمی و کیفی خدمات و جلب رضایت گیرندگان خدمت برداشته شد.

به گزارش سادس به نقل از پایگاه خبری پلیس سرهنگ دکتر “یعقوب منصوری”  در خصوص ضرورت بروز رسانی سیستم رادیوگرافی مرکز دندانپزشکی امام علی(ع)ناجا، اظهار داشت: با توجه به سطح کیفی خدمات مرکز تخصصی دندانپزشکی امام علی(ع)ناجا این مرکز با پذیرش روزانه ۶۰۰ بیمار یکی از پر رفت و آمدترین مراکز دندانپزشکی دولتی در سطح تهران به شمار می آید بنابراین همگام شدن این مرکز با تکنولوژی پیشرفته روز به عنوان یک ضرورت از سال ها پیش مورد توجه بود .

مدیرکل دارو و تجهیزات پزشکی معاونت بهداد ناجا، نظارت دقیق و حساب شده پیش از خرید بر عملکرد و کارایی تجهیزات پزشکی را اصل و مبنای کار این اداره کل در بروزرسانی تجهیزات پزشکی عنوان و خاطر نشان کرد: در نظارت های پیش از خرید تلاش می شود عمر فناوری و کارایی نمونه، مورد ارزیابی و کارشناسی دقیق قرار گیرد براین اساس نمونه ای که در دراز مدت قابلیت بهره برداری داشته باشد برای خرید ارجح تر است.

وی با اشاره به اختصاص ۴ میلیارد ریال اعتبار به اجرای طرح دیجیتالیزه کردن سیستم تصویربرداری درمانگاه دندانپزشکی امام علی(ع)، خاطرنشان کرد: در بروزرسانی سیستم تصویربرداری این مرکز، عملکرد نمونه های موجود در سایر مراکزدرمانی نیروهای مسلح و مراکز دانشگاهی همچنین نقاط ضعف و قوت آنها مورد بررسی وارزیابی قرار گرفت و در نهایت با مذاکره با نمایندگان برترین برندهای موجود در بازار، ایده آل ترین نمونه خریداری و به مرکز دندانپزشکی امام علی(ع) اختصاص یافت.

این مقام مسئول، درباره اقدامات زیرساختی طرح دیجیتالیزه کردن سیستم تصویربرداری مرکز دندانپزشکی، بیان داشت:اجرای این طرح قبل از هر اقدام نیازمند فراهم کردن زیرساخت و بسترمناسب فیبر نوری برای انتقال حجم بالایی از اطلاعات به یک شبکه مرکزی بود که خوشبختانه با حمایت و پشتیبانی واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت بهداد و تدابیر سرهنگ “کلانتری” در پیش بینی زیرساخت مناسب امروز شاهد سرعت بالای انتقال تصاویر و حجم بالایی از اطلاعات در کوتاه ترین زمان ممکن هستیم .

دکتر منصوری اضافه کرد: با بهره برداری از سیستم دیجیتال رادیوگرافی دهانی نیاز مرکز به خرید مواد مصرفی مورد نیاز در ظهور و ثبوت و کلیشه فیلم مرتفع و این ردیف هزینه از آمار مواد مصرفی مرکز صرفه جویی شد.

مدیرکل دارو و تجهیزات پزشکی معاونت بهداد ناجا در ادامه از بروزرسانی ۵۰ درصد از یونیت های دندانپزشکی امام علی(ع)ناجا تا پایان سال جاری خبر داد و در این باره اظهار داشت: پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر سرلوحه قراردادن اقتصاد مقاومتی،۲۰ الی ۲۵ یونیت مرکز دندانپزشکی پس از بازسازی در سایر چرخه های درمانی بکارگیری می شوند.

هزینه کردن در بروز رسانی تجهیزات سرمایه گذاری است

کارمند رتبه ۱۶ دکتر “محمد خرم رودی” در ادامه این گفت و گو، اظهار داشت: راه اندازی سیستم دیجیتال رادیوگرافی در مرکز تخصصی دندانپزشکی امام علی(ع) ناجا به عنوان یکی از چهار کلینیک برتر دندانپزشکی نیروهای مسلح و از سویی محدودیت فضای مرکز برای ذخیره سازی اسناد و مدارک پزشکی یک ضرورت مهم به شمار می رفت که خوشبختانه پیشنهاد آن بعد از برآورد هزینه ها و محاسن و معایب با استقبال و حمایت اداره کل دارو و تجهیزات معاونت بهداد مواجه شد.

رئیس مرکز تخصصی دندانپزشکی امام علی(ع)ناجا با بیان اینکه این مرکز در نهایت در بهمن ماه سال ۱۳۹۴ به سیستم دیجیتال رادیوگرافی تجهیز شد از حمایت و پشتیبانی فاوا معاونت بهداد و همت و تلاش کارکنان اداره دارو تجهیزات و فاوا مرکز همچنین سعه صدر تیم درمانی مرکز در راه اندازی این سیستم قدردانی کرد.

با گذشت حدود ۱۰ ماه از فعالیت سیستم دیجیتال رادیو گرافی مرکز دندانپزشکی، دکتر خرم رودی با اذعان بر اینکه کامل ترین و پیشرفته ترین سیستم به لحاظ نرم افزاری،سخت افزاری و شبکه در این مرکز را ه اندازی شده است در خصوص مزایا و محاسن سیستم دیجیتال رادیوگرافی نسبت به نوع آنالوگ آن، گفت: دسترسی بسیار سریع دندانپزشکان به گرافی بیماران از طریق یک کد شناسایی که می تواند شماره شناسنامه، شماره بیمه یا کد ملی مراجعه کننده باشد، یکی از این محاسن است که پیش از این به دلیل عدم دسترسی به چنین امکانی بیماران و دندانپزشکان با مشکل مخدوش شدن یا مفقود شدن گرافی ها مواجه بودند.

وی انتقال “دوز اشعه” کمتر به بیماران، کیفیت بالای گرافی و صرفه جویی در خرید فیلم را از دیگر محاسن سیستم دیجیتال رادیو گرافی برشمرد.

رئیس مرکز تخصصی دندانپزشکی امام علی(ع)، امکان ذخیره سازی اسناد و مدارک پزشکی به صورت نرم افزاری را از دیگر قابلیت های این سیستم عنوان کرد و گفت: با این امکان از این پس در صورت بروز هر نوع مشکل در روند درمان و الزام پاسخگویی به مراجع قضایی، کلیه اسناد و مدارک پزشکی بیماران در اسرع وقت قابل دسترسی خواهد بود.

دکتر خرم رودی، رصد لحظه به لحظه امور درمانی بیماران وتقویت نظارت رئیس و معاون فنی این مرکز بر کار دندانپزشکان را حسن مهم سیستم دیجیتال رادیوگرافی عنوان و تصریح کرد:هزینه کردن در بروز رسانی امکانات و تجهیزات درمانی عین سرمایه گذاری است گرچه معتقدیم نباید محاسن هر چیزی تنها با ارزش ریالی آن سنجیده شود اما امروز خرسندیم با گذشت ۶ ماه از راه اندازی این سیستم در مرداد ماه سال جاری شاهد بازگشت ۱۰۰ درصد سرمایه اختصاص یافته به این طرح هستیم.

قابلیت های سیستم تصویر برداری دیجیتال

سرگرد مهندس “شهرام شفیع پور” کارشناس خرید اداره کل دارو و تجهیزات پزشکی معاونت بهداد ناجا درباره قابلیت های سیستم تصویر برداری دیجیتال، گفت: سیستم های دیجیتال رادیوگرافی در دو دسته “سنسورهای با سیم” و “سنسورهای بی سیم” در بازار موجود هستند.

کارشناس خرید اداره کل دارو و تجهیزات پزشکی معاونت بهداد ناجا خاطرنشان کرد: در سنسورهای با سیم،هزینه نگهداشت با توجه به قرار گرفتن سیم سنسور در کنار یونیت دندانپزشکی و احتمال صدمه به سنسور مقرون به صرفه نیست در حالی که سنسورهای بی سیم (فسفورپلیت) از یک دستگاه READER و سنسورهایی با ضخامت کم تشکیل شده که با قرار گرفتن در فضای داخل دهان تصویر را در بازه زمانی ۱۰ الی ۱۵ ثانیه به صفحه نمایشگر منتقل می کند و با توجه به ایمنی بیشتر ، هزینه نگهداشت کمتری خواهد داشت.

وی به از رده خارج کردن سیستم آنالوگ پانورامیک مرکز دندانپزشکی امام علی(ع) و جایگزینی سیستم های دیجیتال اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دو دستگاه OPG در این مرکز درمانی همگام با آخرین نسل سنسورهای دیجیتال به کار گیری شده اند که یک دستگاه با تکنولوژی DDR و محصول کشور کره جنوبی و دیگری با تکنولوژی DR محصول کشور فنلاند از مطرح ترین برندهای موجود در بازار هستند.

مهندس شفیع پورادامه داد: سرعت بالای تصویربرداری و کاهش “دوز اشعه” دریافتی همچنین امکان ویرایش تصاویر توسط کاربر از قابلیت های دستگاه های مذکور به شمار می آید که تاثیر بسزایی در افزایش ظرفیت پذیرش بخش تصویربرداری این مرکز داشته است.

این کارشناس خرید تجهیزات پزشکی، با اشاره به جایگزینی دستگاه های جدید رادیو گرافی تک دندان(DC) مجهز به آخرین تکنولوژی روز، سرعت بالای پرتودهی اشعه به بیمار و بارگذاری تصاویر شفاف و با وضوح بالا در سنسورهای دستگاه های فسفورپلیت را از محاسن مهم این دستگاه ها برشمرد.

سرگرد “ایمان نصیرایی” رئیس بخش دارو و تجهیزات پزشکی درمانگاه تخصصی دندانپزشکی نیز درباره عملکرد سیستم دیجیتال تصویربرداری، اظهارداشت: با راه اندازی این سیستم امکان انتقال گرافی بیماران در ۴ طبقه مرکز از طریق ۴ دستگاه اسکنر به رایانه مرکزی و در عین حال مشاهده و دسترسی همزمان به کلیه گرافی ها فراهم آمده است.

وی، “رادیوگرافی پانورامیک” (تصویر برداری از محوطه دهان) و “سفالومتری” (تصویربرداری از یک سمت سر) و در عین حال امکان تغییر کیفیت تصاویر، مراحل ظهور،ثبوت و آماده شدن سریع گرافی ها را از دیگر قابلیت های این سیستم دیجیتال رادیوگرافی برشمرد.

“نیما بیوکی” متخصص رادیولوژی فک و صورت این مرکز درمانی، لحاظ شدن استاندارد بهداشت اشعه و انتقال دوز اشعه کمتر به بیماران را فناوری مهم این سیستم عنوان کرد.#

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *