حضرت آیت الله العظمی سبحانی بر دقت در انتخاب دوست تاکید کرد و گفت: مسلمانان نباید دوستان خود را از بین کافران انتخاب کنند و خداوند مومنان را از این امر برحذر داشته است.
به گزارش سادس ، این مرجع تقلید روز چهارشنبه در انتهای درس خارج اصول خود در مسجد اعظم با اشاره به اهمیت دوستیابی اظهار داشت: قرآن کریم انسان را از دوست ناباب که سبب بازداشتن فرد از دین می شود، نهی می کند لذا رفاقت در انسان اثرگذار است.
او افزود: اگر رفیق انسان اهل عبادت باشد، در او اثر می گذارد و اگر دیندار نباشد بر اثر همنشینی انسان را گمراه می کند بنابراین در زندگی باید دنبال کسی برویم که دست ما را گرفته و ناخودآگاه بالا ببرد یعنی بر اثر همنشینی عادات و روحیات دوست و خلیل در انسان اثر گذارد و او را به سوی روحانیت سوق دهد.
آیت الله سبحانی با اشاره به آیه ۲۸ آل عمران تصریح کرد: قرآن کریم می فرماید:«لا یَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْکافِرینَ أَوْلِیاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنینَ وَ مَنْ یَفْعَلْ ذلِکَ فَلَیْسَ مِنَ اللَّهِ فی شَیْءٍ إِلاَّ أَنْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقاهً وَ یُحَذِّرُکُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ إِلَى اللَّهِ الْمَصیرُ؛ فراد باایمان نباید به جای مؤمنان ، کافران را دوست و سرپرست خود انتخاب کنند و هر کس چنین کند ، هیچ رابطه ای با خدا ندارد ( و پیوند او بکلّی از خدا گسسته می شود ) مگر اینکه از آنها بپرهیزید ( و به خاطر هدفهای مهمتری تقیّه کنید ) . خداوند شما را از ( نافرمانی ) خود ، بر حذر می دارد و بازگشت ( شما ) به سوی خداست.» مومن حق ندارد کافر را ولی فرض کند.
او با اشاره به اقسام ولایت در این آیه گفت: سه رقم ولایت داریم اول اینکه سرنوشت خود را به کافر بسپاریم که مقصود قرآن قطعا این مرحله نیست. مرحله دوم انجا که کافر را دوست خود بگیرد و خداوند او را محذور داشته و می فرماید:هر کس چنین کند ، هیچ رابطه ای با خدا ندارد.
اواین مرجع تقلید ادامه داد: مرحله سوم زندگی مسالمت آمیز است که این مانعی ندارد لذا مرحله اول شرک است و مرحله دوم ممنوع است و مرحله سوم مرحله صلح است که اسلام هم آن را تجویز کرده است.