دکتر کوروش پرویزیان، مدیرعامل بانک پارسیان در گفتگو با “رویکرد” درباره آخرین وضعیت نرخ سود بانکی گفت: کاهش نرخ سود بانکی مستلزم مقاوم سازی شبکه بانکی ، تولید و اصلاحات در ساختار بودجه دولت، تکالیف بانکی، قاچاق، تعرفه ها و… می باشد و در سال ۹۵ نیز با توجه به ملاحظات و شرایط اقتصادی و بانکی تحولات جدیدی را در این زمینه شاهد خواهیم بود.
وی افزود: در کنار موضوع نرخ سود، باید به بحث های جانبی بازار پول و اقتصاد نیز توجه شود. می بایست به بانک مرکزی و بانک ها کمک شود تا منابع بیشتر و ارزان تری در اختیار داشته باشند.
رئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران در خصوص رابطه تغییر نرخ سود بانکی با شرایط اقتصادی خاطرنشان کرد: تورم، جریان عرضه و تقاضا، افزایش بدهی دولت به بانک ها، مطالبات معوق، تکالیف بودجه ای، قانونی، مالی و بانکی و… نکاتی است که در تغییر نرخ سود بانکی تاثیر گذار است که با در نظر گرفتن این ملاحظات ، بایستی تغییر در نرخ سود بانکی اتفاق بیافتد.
پرویزیان در ادامه افزود: با کاهش نرخ سود که تاکنون دوبار اتفاق افتاده، امید است که در سال جدید نیز با کاهش مجدد ، تنفس، گشایش و فضای بهتری را در کسب وکار کشور شاهد باشیم.
مدیرعامل بانک پارسیان تاکید کرد: بانک ها سعی دارند تا انتظارات مردم را در حوزه پولی تامین کنند اما مردم و فعالان اقتصادی نیز باید توجه داشته باشند که اولا بانک ها باید در چارچوب قانون و مقررات عمل کنند و به دغدغه مسوولان، رسانه ها، مردم و دولت و مقام معظم رهبری پاسخ گویند دوم این که عملکرد بانک ها متاثر از واقعیت و شرایط اقتصاد ایران است.
همچنین رییس کانون بانک ها و موسسات اعتباری و خصوصی درباره چشم انداز نظام بانکی برای تحقق شعار امسال بیان داشت: با ابلاغ مقام معظم رهبری و سیاست های اقتصاد مقاومتی و به خصوص بند ۹ و ۱۹ که شبکه بانکی را مسوول خدمت به بخش واقعی اقتصاد معرفی و شفافیت اقتصادی را خواستار شده اند، مدیران شبکه بانکی نیز از تیرماه ۹۳، تصمیم گرفتند نقش مثبت در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشند و در نتیجه براساس سیاست های عمومی دولت جمهوری اسلامی، بانک های دولتی و خصوصی در جهت کاهش نرخ سود بانکی حرکت کردند.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی، یعنی کاهش هزینه تولید از طریق بهبود بهره وری و کارایی، و این موضوع در شبکه بانکی باید از طریق تلاش برای کاهش نرخ سود بانکی و کاهش هزینه تولید تحقق یابد. اما در جهت افزایش منابع بانک ها و عرضه پول و جذب منابع به بانک ها نیز باید اقداماتی انجام شود و همانطور که گفته شد نمی توان انتظار داشت که بانک ها بدون حمایت و اقدامات مورد نیاز، نرخ سود را کاهش دهند.
رئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به تدوین بسته اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی توسط بانک های کشور گفت: در کانون بانک های خصوصی و دولتی موضوعاتی که باید برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد توجه باشد و بند به بند توسط شبکه بانکی اجرا شود، آماده و برای مقامات مسوول ارسال شده است تا مجامعی که باید تصمیم بگیرند نظر بدهند و مصوب کنند.
پرویزیان افزود: بانک های خصوصی و دولتی در خدمت اقتصاد کشور هستند تا با بهبود و تغییر روش ها و ابزارها، روش جذب منابع، تخصیص اعتبارات، تسهیلات، منابع و…، به دقت سیاست های اقتصاد مقاومتی را اجرا کنند و اقدامات عملی گسترده ای را در شبکه بانکی شاهد باشیم.
مدیرعامل بانک پارسیان همچنین با اشاره به استانداردسازی قراردادها و عقود بانکی در شورای پول و اعتبار نیز گفت: براساس قانون کسب و کار، قراردادها باید به گونه ای تعریف شود که به صورت استاندارد قابل اجرا باشند و امکان آموزش، فرهنگ سازی، و رونق بخشی به اقتصاد را داشته باشد و هزینه تولید را کاهش داده و بهره وری و کارایی و کارآفرینی را بیشتر کند. این ابزارها اگر در بازار پول و سرمایه باعث رونق کسب وکار و اقتصاد شود، می تواند رشد اقتصادی مورد انتظار برنامه های توسعه را تضمین کند.
وی عنوان داشت: سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور و ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور نیز باعث افزایش بازده و امنیت سرمایه شده و پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک گزارشات خوبی در این زمینه داشته باشیم.
.
رئیس کمیسیون پول و سرمایه اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: به طور کلی بهبود عملکرد بانک های کشور نیازمند اصلاح ساختار کل اقتصاد ایران است و سیاست های مالی، بودجه ای، تعرفه ها، تجارت، قاچاق، و… باید بهبود یابد.
وی در پایان بیان داشت: در صورتی که مشکلات بانک ها کاهش یابد و ابزارها و امکانات آنها بهتر شود، خدمات بهتری را به مردم و تولید کنندگان شاهد خواهیم بود و در سال های اخیر برنامه های گسترده ای برای ارائه خدمات بهتر بانک ها به آحاد جامعه اجرایی شد که امید است در سال جاری نیز تداوم یابد