«سندیکای جوانان»، راهی برای پیگیری قانونی مطالبات جوانان

راهی طولانی، چشمانی پر امید، شوقی وصف ناشدنی؛ همه آن چیزی بود که در اولین همایش مجمع ملی سازمان‌های مردم نهاد جوانان دیده می‌شد. شیراز سه شبانه روز میزبان جوانانی بود که برای تصویب اساس‌نامه مجمع ملی سازمان‌های مردم نهاد جوانان گفتگو کردند و با بالا و پایین کردن آنچه خودشان در اساس‌نامه مجمع مطالبه و نوشته بودند، آغازگر راهی سخت شدند.

به گزارش سادس، این راه پر از مانع اما خللی در انگیزه Buy جوانان ایجاد نکرده بود، آنها مجدانه برای وصول خواسته ها و دغدغه هایشان ایستاده بودند؛ با مدیران کل جوانان استان‌ها دیدار می‌کردند و برای بند بند تصویب اساس‌نامه مجمع ملی جوانان وقت و همت صرف می کردند. جوانان از دغدغه‌ها، سختی‌های راه و چشم‌انداز آینده سمن‌های جوانان بعد از برگزاری اولین مجمع ملی سازمان‌های مردم نهاد جوانان می گفتند و در تمام این گفتگوها در صدایشان “امید” موج می‌زد.

price liponexol نام « سمن» شناخته شده نیست

سازمان‌های مردم نهاد، تشکل‌های مردمی هستند که به شکل داوطلبانه و عمدتا برای رسیدن به اهداف عام‌المنفعه فعالیت می‌کنند. به گفته محمدمهدی تندگویان، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در مراسم اختتامیه اولین همایش مجمع ملی سازمان‌های مردم نهاد جوانان در شیراز «از زمان تشکیل دولت روحانی مجموع تشکل های مردم نهاد از ۷۰ مورد به ۲۰۰۰ مورد افزایش یافته است.» اما با این وجود به گفته اعضای این سمن‌ها مهم‌ترین مشکل این تشکل‌ها ناشناخته بودنشان برای مردم و حتی مسئولین است. شادی غلامی،  عضو مجمع جوانان استان کردستان، در گفت‌وگو با سادس یکی از بزرگترین موانعی که بر سر راه فعالیت سمن های استان کردستان وجود دارد را ناشناخته بودن آنها دانست.

غلامی با اشاره به فعالیت خود در  سمن «آوای کهن سنه‌دژ» که در حوزه فرهنگی و هنری و به ویژه برگزاری فستیوال‌های موسیقی فعال است، گفت:  برای مثال گاهی مخاطبان همزمان با شنیدن اینکه سمن ما در حوزه موسیقی فعال است، فکر می‌کنند ما آموزشگاه موسیقی داریم یا نهادی زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم. برای حل این مشکل در کنار افزایش کیفیت فعالیت سمن‌ها باید تعداد آنها هم افزایش یابد. در این حالت همه جامعه و جوانان می‌توانند در مورد اینکه چه فعالیت هایی را در قالب سمن های مردم نهاد می‌توانند Order انجام دهند، آگاه شوند.

سمن‌ها بازوهای توانمند دولت هستند

احمدرضا عامریان، دبیر مجمع جوانان استان گلستان نیز در گفت‌وگو با سادس با تاکید بر اینکه یکی از مسائل پیش روی سمن‌ها، ناشناخته بودنشان در سازمان ها و ادارات دولتی و غیر دولتی مرتبط با حوزه جوانان است، می‌گوید:  همچنان با وجود افزایش حضور سمن‌ها در کشور، برخی معنای این کلمه را نمی‌دانند و حتی آن را با واژه های مشابه مثل «سمند» اشتباه می‌گیرند. همچنین ادارات استان‌های سراسر کشور نیز گاهی سمن‌ها را به چشم یک رقیب دیده و به این نتیجه نرسیده اند که سمن ها بازوهای توانمند آنها هستند.

 محمدیان نیز حلقه مفقوده در فعالیت جوانان را عدم اعتماد به آنها عنوان کرده و می‌گوید:  موضوع به کارگیری «مشاوران جوان» در کنار مدیران کشور به خوبی اجرا نمی‌شود. فکر می‌کنم با احیای سازمان ملی جوانان و مجلس جوانان همه این مشکلات قابل حل باشند.

سازمان‌های مردم نهاد محدود به فعالیت خیرانه نیستند

بر اساس طرح معاونت ساماندهی جوانان «پس تشکیل مجمع ملی سازمان‌های مردم نهاد جوانان، با نهادی ملی- مدنی و با پایگاه اجتماعی مشخصی طرف خواهیم بود که می‌تواند مطالباتش را به شکل مستقلی پیگیری کند.» حسین عامریان، عضو مجمع ملی جوانان استان سمنان در ادامه با اشاره به اینکه استان سمنان نزدیک به ۶۰  NGO در حوزه جوانان دارد که در زمینه آسیب‌های اجتماعی، کارآفرینی، مذهبی، فرهنگی و …فعال هستند، افزود: در حال حاضر در کل کشور برای هر تشکلی یک جمعیت سازمان یافته مثل سازمان نظام مهندسی و… وجود دارد. این درحالیست که برای جوانان ما هیچ سندیکایی نیست تا جوانان در آن صحبت و مشکلاتشان را مطرح کنند.

وی با بیان اینکه با افزایش تعداد سمن ها  در دولت روحانی، اتفاق خوبی در این حوزه افتاده است و مسئولان به جوانان بهاء داده‌اند، ادامه داد: همزمان با این تغییرات، در اعتبارات و کارهای بنیادی، تفاوت ایجاد شده است. تا پیش از دولت روحانی، کمتر کسی با NGO ها و سازمان های مردم نهاد آشنا بود. در گذشته با آوردن نام سازمان های مردم نهاد، اذهان عمومی روی خیریه‌ها متمرکز می شد. اما الان سازمان‌هایی مانند بهزیستی و … هستند که حتی خودشان NGO دارند. چنین همایش‌هایی به فرهنگ‌سازی Cheap و شناختNGOها کمک می‌کند. 

محمدیان ، نیز  با اشاره به فعالیت سمن اردبیل در حوزه فرهنگی و گردشگری ادامه می‌دهد: دایره فعالیت سازمان‌های مردم نهاد بسیار گسترده است و با پنانسیل‌هایی که دارد می تواند تغییرات گسترده ای ایجاد کند. برای مثال در استان اردبیل قصد داریم برای فعال کردن حوزه گردشگری یک فستیوال فراملی در اردیبهشت ماه برگزار کنیم. طرح ما چند ماه پیش به وزارت کشور تقدیم شده اما هنوز هیچ جوابی به آن داده نشده است. با این وجود از سوی اداره کل جوانان استان اردبیل مورد حمایت مادی و معنوی قرار گرفته ایم.

وی در ادامه حمایت اداره کل جوانان استان اردبیل از طرح‌های سمن‌های جوانان را خوب ارزیابی کرده و می‌گوید: برای مثال در خصوص دعوت از اساتید برگزیده کشوری و رایزنی با سفیران گردشگری کشورهای همسایه کمک‌های خوبی شده تا آنها در این فستوال حضور پیدا کنند. همچنین برای اولین بار Order در سراسر کشور همایش مدیران پاسخگو را در استان اردبیل برگزار کردیم. طرح پاکبانان محرم نیز توسط NGO های استان اردبیل و برای اولین بار در سطح کشور مطرح شد. همچنین طرح تحول سلامت روستاییان و بحث خدمت‌رسانی به عزاداران اردبیل را نیز برگزار کرده‌ایم که حتی بازتاب ملی و بین‌المللی داشته‌است.

ایده‌های نو سازمان‌های مردم نهاد، راهی برای ایجاد رونق اقتصادی

احمدرضا عامریان دبیر موسسه آوای سبز اندیشه، با اشاره به ظرفیت‌های سازمان‌های مردم نهاد و ایده‌های جدیدی که می‌تواند فراتر از ساختار دولتی به تحول بینجامد اظهار کرد: یکی از جدیدترین کارهایمان در استان گلستان، طی دو سال و نیمی که در حوزه سمن های جوانان فعالیت می‌کنیم این است که برای اولین در کشور یکی از موزه ها را به بخش خصوصی واگذار کردند که سمن ما متولی آن است. قصد داریم برای ترغیب مردم برای بازدید از این ظرفیت فرهنگی بخش غیر موزه‌ای آن را به یک چایخانه سنتی و بخش دیگری از آن را هم به یک شربتخانه سنتی تبدیل کنیم.

دبیر مجمع جوانان استان گلستان در dulcolax mercury drug price ادامه تصریح می‌کند: معمولا مردم با چند بار بازدید از موزه‌ها از رفتن به این مکان‌ها دل‌زده می‌شوند اما با کارهایی مانند برگزاری شب‌های فرهنگی که در حوزه میراث فرهنگی قصد انجام آن را داریم، رونق اقتصادی به این بخش برمی‌گردد و حتی می‌توانیم هزینه‌های جاری موزه را نیز تامین کنیم.

جای خالی استانداران در اولین همایش مجمع ملی سازمان‌های مردم نهاد جوانان

علی محمدیان عضو مجمع جوانان استان اردبیل همچنین با اشاره به پیشنهاد مجمع این استان به معاونت جوانان در مورد دعوت از استانداران برای حضور در این مراسم گفت: تعدادی از استانداران نیز برای حضور در مجمع مشتاق بودند اما در این برنامه حضور نداشتند. دعوت از آنها باعث می‌شد روند به کارگیری جوانان در تصمیم گیری‌ها و شناخت سمن ها تسهیل شود.

احمدرضا عامریان، نیز با انتقاد از اینکه در ستادهای ساماندهی امور جوانان، جوانان کمتر حضور دارند و کسانی‌که برای آنهاتصمیم‌گیری می کنند نیز از جوانان نیستند، افزود: با این وجود مدیرکل استان گلستان ارتباط خوبی با جوانان استان دارد و خودش نیز از مدیران جوان است.

احیای سازمان ملی جوانان، مطالبه اصلی سمن‌ها

همزمان با سال ۸۹ و روی کار آمدن دولت احمدی‌نژاد بود که پیشنهاد ادغام سازمان ملی جوانان با وزارت ورزش مطرح شد و در نهایت این سازمان در قالب معاونت ساماندهی امور جوانان زیر مجموعه وزارت ورزش به کار خود ادامه داد. با این وجود و با گذشت سال‌ها، امروز احیای سازمان ملی جوانان تبدیل به مطالبه سمن‌های جوانان شده است. احمدرضا عامریان، دبیر مجمع جوانان استان گلستان یکی از درخواست‌های اعضای مجمع از وزیر کشور را پیگیری جدایی معاونت جوانان از وزارت ورزش دانست و افزود: در حال حاضر  تعداد اندکی کارشناس ویژه جوانان و کسانی که این حوزه را به درستی درک کنند، وجود دارد. در حال حاضر در وزارت ورزش و جوانان حوزه ورزش اولویت اصلی را دارد، این درحالیست که فکر می‌کنم اگر به اندازه حوزه ورزش به حوزه جوانان هم بودجه تخصیص داده می‌شد بخش اعظمی از آسیب های اجتماعی نیز مرتفع می‌شد.

حسین عامریان عضو مجمع جوانان استان سمنان  نیز با تاکید بر اینکه به طور جدی پیگیر مطالبه احیای سازمان ملی جوانان هستیم، گفت: این تفکیک اتفاق اشتباهی در حوزه جوانان بوده است. مبحث جوانان و ورزش غیر قابل ادغام هستند. در حوزه جوانان بخش ورزش، دغدغه کوچکی از جوانان است و موضوعات اشتغال و ازدواج و… برایشان اولویت دارد. از نمایندگان مجلس هم بازخوردهای خوبی در این زمینه گرفتیم.

http://alokapidakaldim.com/delivery-cabgolin.html برگزاری مجمع ملی جوانان می‌تواند تسهیل کننده فعالیت سمن‌ها باشد؟

غلامی ، برگزاری اولین همایش مجمع ملی سازمان‌های مردم نهاد را فرصت خوبی برای سامان دادن به سمن‌های جوانان دانست و اظهار کرد: برگزاری این مجمع می‌تواند راه را برای رایزنی‌ها در حوزه اشتغال سمن‌ها هموار کند. هرچند که معنای سازمان مردم نهاد این است که داوطلبانه باشد اما انتظار زیادی از دولت نیست که بخواهیم برای همین جوانان شغل ایجاد کند.

وی در ادامه گفت: امیدواریم بعد از برگزاری این مجمع اعطای مجوز برای برگزاری فستیوال‌های جوانان و فعالیتشان در قالب سمن ها تسهیل شود. همچنین فراهم کردن مکان برای سمن‌ها خواسته دیگر آنهاست. برای مثال در حال حاضر هزینه مکانی که سمن ما در استان کردستان در اختیار دارد، از جیب خود اعضای سمن پرداخت می‌شود. حالا که ما داوطلبانه فعالیت می‌کنیم بهتر بود که هزینه مکان سمن‌ها با حمایت دولت پرداخت می‌شد.

 عامریان نیز با ابزار امیدواری از اینکه بعد از برگزاری مجمع ملی جوانان تحول بزرگی در این حوزه اتفاق خواهد افتاد، تصریح کرد: اگر مواردی که در اساسنامه مدنظر سمن‌ها است، تصویب شود، تحول بزرگی در فعالیت آنها اتفاق خواهد افتاد. زیرا جوانان منتخب نمایندگان مجمع سمن‌های ملی جوانان هستند و نه تنها می توانند در حوزه استانداری و ادارات کل هر استان حرفی برای گفتن داشته باشند بلکه جایگاه قابل اتکایی نیز پیدا می‌کنند.
وی تصویب اساس‌نامه مجمع ملی جوانان را راهی برای حل موانع بیرونی دانسته و ادامه داد: بسیاری از دستگاه ها ما را به عنوان یک جمع داوطلبانه نمی‌شناسند. با تلاش ستاد ساماندهی امور جوانان و رونمایی از اساس‌نامه این مشکل در حال برطرف شدن است. 

به گزارش سادس، اولین همایش مجمع ملی سازمان های مردم نهاد پنجم تا هفتم بهمن ماه در شیراز برگزار و در مهمترین بخش اختتامیه این همایش از اساسنامه مجمع ملی جوانان با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر ورزش و جوانان، وزیر ارتباطات، وزیر صنعت و معدن، وزیر دادگستری، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، رونمایی شد؛ اساسنامه‌ای که بعد از رونمایی به هیئت دولت رفته و بعد از بررسی به تصویب خواهد رسید. با تصویب این اساس‌نامه سازمان‌های مردم نهاد جوانان به عنوان یک نهاد عمومی و غیر دولتی به رسمیت شناخته شده و می‌توانند با نهادهای دولتی و غیر دولتی به شکل مستقل طرف قرار داد شوند. تصویب این اساسنامه  همچنین سمن های جوانان را تبدیل به سندیکای جوانان می کند تا آنها بتوانند مطالبات خود را به شکل سازمان‌یافته پیگیری کنند و دارای اختیارات قانونی شوند.

انتهای پیام

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *