در سال های اخیر رژیم آل سعود از نفت به عنوان سلاح و ابزاری برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران استفاده کرده است که این سلاح نه تنها ناکارآمدی خود را نشان داده، بلکه بیشترین آسیب را به اقتصاد عربستان وارد ساخته است.
به گزارش نکته آنلاین؛ عربستان سعودی با اتخاذ سیاست های تفرقه گرایانه و شیعه ستیز خود، از نفت به عنوان ابزاری برای مقابله با ایران و آسیب به اقتصاد کشور استفاده می کند و بیش از آنکه در این جدال نفتی توفیقی کسب کند به اقتصاد خود لطمه زده است.
در سالهای اخیر، آل سعود به صراحت اعلام کرده که بازارهای نفت را خط مقدم مهم نبرد با ایران میدانند.
عربستان در این جدال نفتی بر این باور بود که می تواند با تزریق مازاد نفت خام به بازار، به اصلاح ایران را بمباران نفتی کند و فروش نفت خام ایران را با بحران مواجه سازد.
با برداشته شدن تحریم های ظالمانه در فروش نفت، آل سعود این نقشه ی خود را برآب می بیند و تلاش های این رژیم در میدان سیاست نشان از سرخوردگی سران عربستان در اهداف نفتی خود دارد.
عربستان امیدوار بود که با افزایش تولید و کاهش قیمت نفت در بازار های جهانی، اقتصاد ایران و روسیه آسیب ببیند و در نتیجه توانمندی تهران برای حمایت از عراق و سوریه تضعیف شود.
اما این سیاست نه تنها عربستان بلکه کشور های عربی و هم پیمان این کشور از جمله قطر و امارات متحده عربی را با بحران مالی مواجه کرد و بر اساس گزارش ها، سال گذشته از کاهش قیمت نفت، این کشور ها 360 میلیارد دلار از درآمدهای خود که از صادرات نفت به دست میآمد را از دست دادند.
مقامات سعودی انتظار نداشتند که قیمت نفت به زیر بشکهای 60 دلار کاهش پیدا کند و همچنین انتظار نداشتند که جایگاه خود را به عنوان یک تعدیل کننده نوسان در «اوپک» از دست بدهند.
از طرف دیگر، صندوق بینالمللی پول هشدار داده که اگر هزینههای دولت عربستان مهار نشود، این کشور تا 2020 ورشکسته میشود و در حال حاضر این کشور به دنبال قرض
گرفتن میلیاردها دلار از منابع مالی بین المللی است.
سلاحی که عربستان برای ضربه زدن به ایران به کار برد بر علیه این کشور به کار افتاد و بازنده اصلی جدال نفتی بین ایران و عربستان، بی شک عربستان است.
ایران همچنان از سوریه، عراق و یمن حمایت می کند و با لغو تحریم ها بازگشتی مقتدرانه به بازار های نفتی دارد و این همان چیزی است که برای عربستان شکستی بزرگ محسوب می شود.