کاهش نفوذ ایران در منطقه جزو اهداف اصلی آمریکاست

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در مصاحبه‌ای تلاش برای کاهش نفوذ ایران در منطقه را جزو «اهداف اصلی» دولت آمریکا توصیف کرد.

به گزارش سادس به نقل از خبرگزاری تسنیم، «جوزف دانفورد»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در مصاحبه‌ای با تکرار ادعاهای اثبات‌نشده ایران را به انجام رفتارهای مخرب در منطقه آسیای غربی متهم کرده و کاهش نفوذ ایران را در زمره اهداف اصلی آمریکا در منطقه دانسته است.

«دانفورد» در پاسخ به سؤالی درباره رفتارهای ایران در منطقه گفت: «من هیچ تغییری در رفتارهای ایران در منطقه مشاهده نکرده‌ام. نیروهای قدس سپاه پاسداران کماکان از طریق نیروهای نائب و شبه‌نظامی‌اش در عراق و سوریه و از طریق حزب‌الله در لبنان در حال اعمال نفوذ مخرب است».

جمهوری‌ اسلامی ایران همواره ادعاهای آمریکا و کشورهای غربی درباره ایفای نقش مخرب در منطقه را رد کرده است. این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که بغداد و دمشق همواره کمک‌های ایران به دولت‌های این کشورها در مقابله با گروه تروریستی داعش را ستوده‌اند.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا که با «دیفنس‌وان» مصاحبه می‌کرد همچنین مدعی شد که ایران در کشور یمن هم نقشی غیرسازنده داشته است. وی گفت که مقابله با نفوذ ایران در منطقه جزو اهداف اصلی آمریکا در منطقه است.

دانفورد گفت: «حمایت ایران (از حوثی‌ها) در یمن نیز غیرسازنده بوده است و تهران همچنان برای متحدان نزدیک ما مانند اسرائیل و اردن، تهدید به حساب می‌آید. بنابراین، کاهش این نفوذ مخرب همچنان یکی از اهداف اصلی آمریکا در منطقه است».

ائتلافی متشکل از کشورهای عربی به‌رهبری عربستان سعودی از فروردین‌ماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را با هدف بازگرداندن قدرت به «عبدربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی این کشور هدف حملات سنگین هوایی قرار داده است.

 این حملات به‌گفته نهادهای حقوق بشری باعث کشته شدن شمار بالایی از غیرنظامیان شده و گسترش فقر و تخریب زیرساخت‌های این کشور جنگ‌زده را به‌همراه داشته است. حمایت تسلیحاتی، لجستیکی و اطلاعاتی آمریکا از ائتلاف متجاوز عربستان در ماه‌های گذشته بارها به انتقاد گروه‌های حقوق بشری منجر شد.

«جوزف دانفورد» در ادامه، ایران را از حیث مسائل مربوط به  «آزادی دریانوردی در تنگه هرمز و باب‌المندب» ــ به‌گفته وی ــ هدف حمله قرار داد و ایران را تهدیدی علیه تجارت جهانی خواند.

وی گفت: «ایران با اخلال در فعالیت‌های دریایی آمریکا و سایر کشورها در خلیج فارس و تأمین موشک‌های ضدکشتی کروز برای شورشی‌های حوثی در یمن در ساحل دریای سرخ، تهدیدی علیه دو گذرگاه آبی بااهمیت حیاتی برای تجارت بین‌الملل است. ایالات متحده از دهه ۱۹۷۰ متعهد به تلاش برای باز نگاه داشتن این گذرگاه‌های حیاتی بوده است».

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *