ضرورت توجه به تجاری‌سازی علوم در دانشگاه‌ها

بازدید جهانگیری از پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

رییس دانشگاه تربیت مدرس بر ضرورت توجه به تجاری سازی علوم در دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: هیات‌های ممیزه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی باید در امر تجاری‌سازی علم تلاش بیشتری داشته باشند تا بر اساس آن بتوانیم توانمندی محققان ایرانی را در چشم جهانیان پدیدار کنیم.

به گزارش سادس به نقل از ایسنا، دکتر محمدتقی احمدی در نشست دبیران هیات‌های ممیزه و کارشناسان دبیرخانه هیات‌های ممیزه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی که امروز در سالن اجتماعات شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد،‌ از هیأت ممیزه به عنوان هیأتی تأثیرگذار در سرنوشت دانشگاه‌ها، تعالی آموزش عالی و علم و فناوری کشور یاد کرد و گفت: هیأت ممیزه با فعالیت خود و روال‌ها، آئین نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که اعمال می‌کند، مسیر اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها را ترسیم کرده و در واقع آنها را در مسیری که به توسعه و تعالی دانشگاه و آموزش عالی منتهی می‌شود، قرار می‌دهد.

وی همچنین بر نقش هیأت ممیزه در سرنوشت جامعه و نسل‌های آینده تأکید کرد و افزود: سرنوشت جامعه به فعالیت‌های علمی و گسترش دانش وابسته است و اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاهی در این امر تأثیر گذار هستند.

دکتر احمدی در خصوص رقابت‌های علمی در سطح جهان و انتشار دستاوردهای پژوهشگران ایرانی در محافل علمی نیز گفت: توفیق دانشمندان ایرانی و توانایی محققان کشور در زمینه‌های مختلف علمی، ارتقای جایگاه آنان در محافل و مراجع علمی و چاپ مقالات در مجلات معتبر نمونه‌هایی از قدرت فکری ایرانیان به شمار می رود که نه تنها در ارتقای کشور بلکه در بالا بردن توان چانه زنی با قدرت‌های بزرگ نیز تأثیرگذار است. گرایش‌های خوبی در تصمیمات هیأت ممیزه و آئین نامه‌های مربوطه در خصوص توجه به رقابت علمی در سطح بین‌المللی وجود دارد که می‌تواند توانمندی محقق ایرانی را در چشم جهانیان پدیدار کند.

وی در ادامه توجه بیشتر به هدف‌گذاری در زمینه تجاری سازی علوم را خواستار شد و افزود: توجه به تجاری‌سازی علم آن طور که باید در روال‌های هیأت ممیزه جایگاه خود را پیدا نکرده است. البته در آئین‌نامه جدید کمی توجه شده اما برای رسیدن به سرمنزل مقصود مسیر طولانی را باید طی کرد.

دکتر احمدی خاطرنشان کرد: توجه به مشکلات کشور و حل این معضلات هنوز در اهداف هیأت‌های ممیزه چه به صورت کمی و چه کیفی‌شأن خود را نیافته است. باید اساتیدی که می‌توانند مشکلات را حل کنند شناسایی شده، مورد تقدیر قرار گرفته و از امتیازات بهره‌مند شوند. اساتید بسیاری وجود دارند که به سیستم‌های علمی و فرهنگی کشور خدمات بزرگ و کلان ارائه داده اند و یا می‌توانند امکان کسب درآمدهای مشروع را از بخش خصوصی برای دانشگاه خود فراهم کنند اما از طرف هیأت‌های ممیزه بصورت جدی مورد توجه قرار نگرفته‌اند.

رییس دانشگاه در پایان گفت: در راه دیپلماسی علم و فرهنگ و بین‌المللی کردن دانشگاه‌ها نیز نقش هیأت‌های ممیزه بسیار اثرگذار است؛ چراکه باید برای این روند مسیر مشخص تعریف کنند تا دانشگاه‌های کشور در سطح بین‌المللی ارتقاء یابند. امیدواریم این سمینار با دستاوردهای خوب علمی و اجرایی بتواند در رسیدن به اهداف تبیین شده، تأثیرگذار باشد.

به گزارش ایسنا، در این نشست که با حضور دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم، دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، دکتر عبدالرضا باقری رییس مرکز هیأت‌های امنا و ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، اهداف، سیاست‌ها و موضوعات راهبردی در هیأت‌های ممیزه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری مورد بررسی قرار گرفت.

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *